Спипаха мъртвопиян зад волана в Троян

* Проверката на място с дрегер установила 3,72 промила алкохолна концентрация, водачът бил закопчан за 24 часа, а автомобилът е
 отнет по съответния ред
Крими
51-ГОДИШЕН мъж от Троян е спипан да шофира в града пиян като кютюк или още по-точно мъртвопиян, ако се съди по резултатите от извършената на място проверка с дрегер – 3,72 промила концентрация на алкохол в издишания въздух. Шампионът по (зло)употреба зад волана е заловен в неделя, 7 юни, посред бял ден, около 14:30 ч., и е бил въдворен в предварителния арест за срок от 24 часа, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР - Ловеч. Водачът е отказал да даде кръв за химически анализ във Филиала за спешна медицинска помощ (ФСМП) - Троян, а превозното му средство (лек автомобил) е било отнето по съответния ред.

СПОРЕД обичайната тукашна информационна практика на полицията името на нарушителя не се споменава, няма и информация къде точно е станала проверката и имало ли е някакви проблеми при задържането. По случая е образувано бързо производство. Според Наказателния кодекс шофирането с концентрация над 1,2 промила алкохол в кръвта, установено по надлежния ред, се третира като криминално престъпление и се наказва със затвор от 1 до 3 години и глоба от 200 до 1000 лв. (чл. 343б, ал. 1). При отказ да се даде кръв за химическа проба, както е в случая, определящи за концентрацията на алкохол са показанията на техническото средство.

Т21

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |