„Троян“ в Токио затвори

* Ресторантът бе в тузарския квартал „Гинза“ и впечатляваше не само с автентичната българска кухня, но и с българската си и
 в частност троянска визия
По света и у нас
НАША приятелка, добра познавачка на японския език и Япония, ни сподели една троянска новина с адрес Токио. Атрактивният български ресторант в японската столица, открит в началото на 2018 г. и носещ името „Троян“, от 31 май т. г. е затворил врати; вероятната причина е коронавирусът и намалялата клиентела.

РЕСТОРАНТЪТ бе в тузарския квартал „Гинза“ и впечатляваше не само с автентичната българска кухня – в менюто му имаше мусака, кюфтета, гювечета, българско кисело мляко и т. н.; но и с българската си и в частност троянска визия – покривки с българска шевица на масите, керамични съдове с „троянска шарка“, изложен на витрината манекен в северняшка българска народна носия, лого и надпис над входа в цветовете на националното ни знаме – бяло, зелено и червено, дъска с дневното меню отпред, подпряна по нашенски с... тухла и т. н.  Жалко, че един посланик на българското и троянското в далечна Япония си отива, надяваме се не завинаги.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |