Троянският протест продължава

* Оставка на Общинския съвет в Троян и предсрочни общински избори е основното искане * Протестиращите солидарни с националния протест срещу кабинета Орешарски * Декларация и подписка от протеста ще бъдат внесени на общинската сесия в четвъртък (25 юли)
 
Боят настана...
В един от дните на троянския протест
ТРОЯНСКИЯТ ПРОТЕСТ, искащ целокупната оставка на Общински съвет – Троян и родил се след избора на новия председател инж. Ангел Балев, продължава вече трета седмица (началото бе на 10 юли). На централния площад „Възраждане”, всеки ден от 18:30 ч. Малоброен (събират се по 15-20 души), но упорит и находчив в посланията си, също като големия си събрат пред парламента в София. Сходството е очевидно, въпреки че горе се иска оставката на създадения от БСП и ДПС кабинет Орешарски, а тук – на председателствания от Балев и доминиран от ГЕРБ и „Избор за Троян” местен парламент. Сходството си личи и по двете паралелни подписки, инициирани от троянските протестиращи – едната за оставката на ОбС – Троян, другата за оставката на правителството на Орешарски; две подписки с различни конкретни искания, но сходни в същината си и показващи „червен картон” на партийно-политическата олигархия. 

Плакати с искания на троянския протест
Плакати с искания на троянския протест
КОЕ Е НОВОТО в троянския протест, влязъл и в новините на някои национални телевизии и други големи медии? Най-напред – подготвената декларация, която ще бъде внесена в Общинския съвет на сесията му в четвъртък (25 юли) от двама от общо тримата общински съветници от различни „бои”, присъединили се към протестиращите и заявили готовност да подадат оставки – инж. Илиян Пеевски и Даниел Сираков. „Основната цел на протеста ни е да разберете, че вие не сте сами в този град и че работите за него, а не срещу него. Оценяваме ви не според партийната принадлежност, а според полезността ви за местната общност (…) Исканата от нас оставка на ОбС - Троян е израз на убеждението ни, че напоследък работата ви категорично не отговаря на нашите очаквания”, се казва в декларацията. Документът завършва с оптимистичното: „Вярваме в силата на гражданския натиск. Наистина след събитията от зимата и лятото на 2013 година България вече не е същата. В това число – и Троян” (пълния текст публикуваме отделно). Заедно с декларацията на сесията ще бъде връчена и подписката с искането за оставка на местния парламент и предсрочни общински избори. 

Карикатура, публикувана в страницата във facebook
УСИЛИ СЕ АКТИВНОСТТА на троянските протестиращи в интернет – както в собствената страница в социалната мрежа фейсбук, озаглавена  „Протест Троян”, където могат да се видят находчивите лозунги, снимки от протестните дни, коментари, така и на други места в мрежата. Остра полемика се води в коментарната част в сайта на Т21 (troyan21.com), където протестът намира сериозен, макар и анонимен отпор; както и неприкрита агресия и опити да се омаловажи и преиначи същината му. Арсеналът е познат – обвинения към протестиращите, че са платени, внедрени, че гонят облаги, че изпълняват партийни поръчки и тем подобни. За да ви дадем представа за аргументите на анонимната атака срещу протестиращите в Троян, публикуваме дословно две от крайните мнения (и двете са коментари към материала „И троянци вече си имат своя Делян Пеевски” в сайта на Т21):

* „Да излезем на площада, ама как? От няколко дена там стоят 3-ма луди и 4 дърти крокодила. Те ако само стояха, добре. Но са си прострели мръсното, осрано бельо. Мирише, брато, яко. Не може да се приближиш от вонята около тях. На всичкото отгоре тичат и снимат всеки, който е отишъл в този час на площада, белким го прилъжат да се яви като протестиращ. За туй когато те са на площада, хората се крият яко! И да им се излиза, не смеят, гнусят се! Хем наглост, хем воня! Освен туй дъртите крокита са на заплата към общината...” (Анонимен, 19 юли 2013 г.)

* „По БТВ миналата вечер започнали новините с протеста в Троян. Казали, че това е поредният опит да се яхне националния протест, като се поставят диаметрално противоположни цели: назначения и облагодетелстване на хора, близки и верни на кметицата; подкрепа на коалицията БСП + ДПС + Атака на местно и национално ниво. Троян е посочен като пример как в малките населени места се правят опити за манипулиране на хората. Един от подписалите се в местната подписка в подкрепа на Донка Михайлова/Орешарски се е изказал, че е подведен да се подпише - казано му е, че това е ПРОТИВ Орешарски. В часа, обявен за протест, хората не смеят да минат по центъра, защото малобройната група платени от Донка Михайлова протестиращи ги гонят да ги снимат все едно са протестиращи. Майките с количките са се изместили в градинката при киното от ужас” (Анонимен, 20 юли 2013 г.).

КАКТО СЕ КАЗВА, коментарът е излишен.

Т21

Още по темата:

59 коментара:

Анонимен каза...

Усили се активността на троянските протестиращи в собствената страница във фейсбук-ами,че те много от тях са там от любопитство.

Анонимен каза...

Тази статия ми прилича на скрита реклама на страницата на протестиращите.

Анонимен каза...

Защо пишете,че искате да ни дадете представа за аргументите на анонимната атака срещу протестиращите и публикувате двете крайни мнения-аз също съм майка с количка.Наистина беше така както е написано.Хората са излезли на площада,за да се видят с приятели,да поиграят децата...а после публикувахте снимки,едва ли не са дошли на протест!

Анонимен каза...

Е,то на една от снимките съвсем ясно се вижда нейния PR!!!

troyan21 каза...

До №3: Къде са публикувани тези снимки на майки с колички, "пришити" към протеста? Ако е вярно, е гадно и некоректно. Но ако не посочите къде са тези снимки, значи клеветите, отново анонимно.

Анонимен каза...

С моя приятелка,която ежедневно разхожда своето дете. също подминахме площада,защото на някои плакати има нецензурни думи(сн.№2-напр.).Не искаме да ставаме част от тази навалица,която е на снимките и после да се пише, колко мнооого хора били там.В Троян от години се събират на пейките различни хора-едни, за да си поприказват,други,за да си почиват,трети,за да потичат децата и т.н.Истината е,че когато има протест на площада хората изведнъж намаляват.Мястото,което се окупира с плакати е едно от най-хубавото на нашия площад!

Анонимен каза...

Предай на твойта приятелка,че тия хора протестират за по-доброто бъдеще на нейното дете в Троян, който загива с всеки изминат ден! А хората намаляват, защото са мижитурки и ги е страх да не ги свържат с протеста!

Анонимен каза...

2-ри, а БНТ прилича ли ти на PR на протеста в София? Добрите и неплатени медии отразяват и анализират това, което виждат. Главният редактор на "Троян 21" се е подписал също в подписката за оставката на Общинския съвет и оставката на Орешарски. Този вестник от години следи събитията в Троян и вероятно е доста наясно какво точно се случва тук.

Анонимен каза...

Явно теб и въпросната(ако изобщо има такава), приятелка, не ви интересува какво се случва в Троян.Явно не ви интересува какво се случва в България. Тук и в София,некви простаци пишат нецензурни подигравателни бележки,и ви пречат на комфортното циклене с количката.Типично по троянски...

пАтРиОтЪ каза...

Докато виждам част от тези хора на протеста в гр. Троян, аз няма да протестирам начело с тях! Мястото на част от общинските съветници не е на на протеста срещу общинския съвет и избора на председател ! Прощавайте ме, но на такава простотия не мога да откликна. Това не е правилната форма за граждански протест, показва го и числеността му!

Анонимен каза...

Робите и крепостните селяни не протестират. Страхливите селяндури също не протестират. За Мишките и опитните животинки да не говорим. На тях е позволено само да мрънкат, да коментират, да оплюват и да си търсят оправдания защо са се родили роби, мишки и крепостни селяни и защо така ще живеят до сетния си час.
Троян - царството на мишките, крепостните селяни и мрънкащи селяндури!
Оказа се обаче, че имало и хора...човеци. Вярно, една шепа са, ама ги има.
Как да не побеснеят мишките и крепостните селяни? Кой им дава право? - скимтят пълзящите. И ние оставяме следа след себе си - добавили охлювите и анонимните хейтъри.

Анонимен каза...

ИП само едни мишки знае и все за мишки говори. ИП реши да се обади под №11.

пАтРиОтЪ каза...

11-ти, именно заради такива не протестирам като теб. Айде няма смисъл. Не е ли смешно да пишеш анонимно и да бълваш простотии срещу анонимните коментиращи??? Пък и в Троян никой няма интерес да излезе с името си, заради ей такива крепостни плъхове като теб. Айде дерзай, върви плюмчи плакати и протестирай! Успех! Няма да излеза на протест да изхвърля едни бълхи и да дойдат други кърлежи като теб!!!

Анонимен каза...

а пък ти си патриот, колкото аз съм слон...и съм ИП колкото ти си АБ...ами като толкоз искаш организирай си собствен протест

Анонимен каза...

Хайде стига 11-и!Ти изкара повече от половината град страхливи селявдури,само защото не дошли като теб за навалица на площада.И аз няма да отида там,за да подкрепям протеста на ИП.

Анонимен каза...

Генади, защо не публикуваш тук имената от подписката, така ще се види дали Пеевски е бил сам на протеста

Анонимен каза...

11-И аз не се чувствам роб само,защото не съм бил на площада идейно солидарна с такива като Сираков и ИП

Анонимен каза...

9-и аз съм 6-и.Нормално е когато имаш малко дете,то да бъде извеждано навън,за да се разхожда.Всички майки знаят това.Но не искам като отидем на площада срещу лицето му да се развяват някакви плакати,на които с големи букви да са написани нецензурни думи.

Анонимен каза...

Ей, голяма патка... ако изобщо е майка, щото допускам да е член на "Избор за Троян"...ами закарай детето си в парка пред бившото кино или на Къпинчо! Протестът е законен, обявен по съответния ред, имам право да протестирам, разбра ли!!!

Анонимен каза...

Не приемам точно тези 10 - 15 човека да са лицето на троянското недоволство. Те не могат една свястна мисъл да изкарат, камо ли да ми решават проблемите на Троян.
Не ходя и няма да ходя на протести, докато не се сменят лицата.
И колкото и да се напъва да обижда 11-ти с всичките си коментари, на всички във форума стана ясно, че си комплексирано човече с беден речник, нулево възпитание и толерантност към друго мнение, егоист и себелюбец.
Абе с три думи - неуспяло дребно човече!
В Троян има доста като теб.

Анонимен каза...

Хайде стига сте набеждавали тоя ИП бе. От 2 часа дреме на площада в едно кафене.

Анонимен каза...

Ми той всеки ден това прави там -от години.

Анонимен каза...

Е-Е-Е 19-И БЕЗ АГРЕСИЯ!!!!!!!!!1

Анонимен каза...

Такива като 19-ти са лицето на протеста!
Ето защо хората бягат като ги видят на площада.

Анонимен каза...

и аз не премам тези от снимката да бъдат пример за троянско недоволство

Анонимен каза...

Интересно - защо протестиращите съветници не подадоха до днес оставка? Хаджийски, Пеевски, Сираков.
Нали точно това искат?
Или изчакват развоя на събитията????
Как да повярвам, че протестът не е режисиран?????

Анонимен каза...

Отличен коментар на 11-ти. Право в целта.

Анонимен каза...

Сам ли се хвалиш?

Анонимен каза...

В София окупираха парламента - дано нещо се промени.
В Троян окупираха сайта на Т21 - дано нищо не се промени.

Анонимен каза...

Според 11-ти целия град без 15 човека са мишки, плъхове, роби, и още какво ли не. Дори да е убеден човек че теябва да се протестира, един такъв от протестиращите е достатъчен да откаже всички желаещи!

Анонимен каза...

Каквито протестиращите - такъв и протеста.

Анонимен каза...

Балев, стига си киснал в сайта. Вземи свърши някаква работа.

Анонимен каза...

Че нали това правя....

Анонимен каза...

Аз лично се подписах ...ЗА кредит на доверие на Орешарски ....и много ясно се вижда за какво се подписваш,защото страниците са по 10номера и отгоре пише,а кой какво говори -ДЕМОКРАЦИЯ.
Относно местните протестиращи :
Трябва да се натиска ГЕРБ да работят за Троян,но за оставка и дума не може да става,ааааааааааааа и един съвет към Илиян и Даниел ,замислете се защо искате оставка на ОС ТРОЯН,ми вие после почти нямате шанс да влезете в общинския съвет .(Илиян Певски няма партия ,Даниел Сираков на последните парламентарни няма 500гласа)

Анонимен каза...

Те ще излъчат за съветници тези,които са се наредили като чайки на бордюра на площада(макар,че не си представям как Илиян и най-вече Даниел ще се лишат от властчица)

Анонимен каза...

Може да са казали по БТВ за троянския протест, нооо за комунистическата газета Троянски глас - те таково животно нема. Ни в предния брой, ни в днешния.
Ало, Троянски глас, от ЦК на БСП и Герб ли ви казват какво да пишете? Михайлова и Балев ли са новите цензури на Троянски глас?

Анонимен каза...

Като ужилени вият уплашените от протеста

Анонимен каза...

Не сме се уплашили от протеста, просто не ви искаме да ни представлявате!
Погледнете се - 15 неудачника си мислят, че представляват интересите на Троян!

Анонимен каза...

Покажи се ти кой си да те видим ти какъв удачник си мухльо такъв

Анонимен каза...

Що ти не излезеш пръв като се бараш на толкоз смел????

Анонимен каза...

Алоу, 39, вие като сте ми едни "удачници", защо сте толкова малко?
Защо нямате широка подкрепа, а хората ви отбягват?
Замислял ли си се?

Анонимен каза...

Да,така е!Аз също не искам да бъда съпричастна с идеите на тези от протестната снимка.Не искам да ме представляват,затова и не съм на площада!!!

Анонимен каза...

Техните "идеи" са как да се намърдат за следващи съветници.
Мамини гугутки плоски!

Анонимен каза...

Всички водещи световни медии отразяват и симпатизират на протестите в България. Само ИТАР ТАС и болшевиките-коментатори в този сайт плюят и омаловажават протестите и протестиращите.

Анонимен каза...

Замисляли ли сте се защо никой от троянските съветници и от ръководството на ГЕРБ в Троян не иска оставката на правителството на Орешарски А??????????????????????????Просто е защото статуквото ги устройва и при следващи избори ще духат супата!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Защото повечето от тях са дърти комуняги :))

Минко Акимов каза...

Ангеле,за това ли каза,че ще "работиш" на 4 часа, за да можеш да пишеш във форума на Генади,представяйки се за "широка публика"?


Анонимен каза...

Даниел Сираков не е участвал в последните парламентарни избори...в тях участва новият младежки отбор,или на следващите ,може би ще има сериозни изненади...

Анонимен каза...

БНР Хоризонт
публикувано вчера, 15:29 часа
Колективна оставка на Общинския съвет в Троян и предсрочни местни избори поискаха трима общински съветници. Предложението им, което ще бъде подложено на гласуване на предстоящото на 25-и юли заседание на Общинския съвет, е подкрепено и от жители на Троян. В своя декларация те също искат оставката на местния парламент и предсрочни избори.
В мотивите си те посочват, че Общинският съвет в Троян се е превърнал в безличен орган, който обслужва само групови и партийни интереси, а не тези на гражданите, и съзнателно се нарушава и не се спазва правилникът за работа на Общинския съвет.
Те не работят за гражданите, те работят за партиите си и главно за себе си и за удовлетворяване на групови интереси. Начина, по-който действат в Общинския съвет, и начина, по-който се организират в групи по интереси, определя един олигархичен модел на управление. Разпределили са си общината като баница и е крайно време да се сложи край на това нещо. В момента ние плащаме едни огромни задължения от едно безумно управление от предния мандат, виновни няма. Загубихме много имоти, виновни пак няма. Хората вече виждат това нещо и не искат повече да мълчат и да се примиряват с този модел. Затова излязоха и на улицата, обясни един от съветниците - вносители на предложението за оставката на Общинския съвет - Илиян Пеевски.
http://bnr.bg/sites/horizont/Society/Bulgaria/Pages/0723Troqn.aspx

Анонимен каза...

Какъвто тренера, такъв му и отбора! Успех! :):)

Анонимен каза...

Абе тоя какво се рави на луд?!Нали и той беше общински съветник в предния парламент?

Анонимен каза...

Човекът на ДАНС в Троян Минко Акимов знае прекалено много неща за назначения в началото на прехода бизнесмен Марин Радевски. И не само за него! Самите хора в ГЕРБ са разделени на лагери.Не си мислете,че сред тях няма хора, които да виждат какво всъщност се случва!Ангел Балев дори не се усеща как ще стане изкупителната жертва на управлението на Минко.

Анонимен каза...

Пеевски може да е луд, но е много по-нормален от всички останали съветници взети заедно. Аз го предпочитам.

Анонимен каза...

53 ти , кат го предпочиташ вземи си го в къщи , стига е ходил да мърси площада и да кове пирони по дърветата . На Троян му трябват сериозни хора а не разни циркаджий кат ИП или консумолки като донка .

Анонимен каза...

Я да чуем кои са сериозните хора:

Онуй нищо от трапето?
Подлогата на онуй нищо от трапето?
Назначената игла на търнето?
Крадецът от г. Желязна?
Милко Подлогата?
Светлю заграби Беклемарски?
Ичко на 3 крака стол ?
Станка леле мале и аз бях депутатка?
Колю не го барам Кацаров?
Пеню (джобните) архитекта на Троян?

Това ли са сериозните хора според теб?

Unknown каза...

Злобата и неразбирането са почти във всеки един коментар. Оправдания и обидни квалификации, а дефакто едни ги е мързяло да упражнят правото си на протест или са се страхували по една или друга причина, а други явно имат различни разбирания. Ако наистина някой иска нещо да каже, нека да не го прави като "анонимен", Троян не е толкова голям, няма да е трудно, чрез дискусия очи в очи.

Unknown каза...

Злобата и неразбирането са почти във всеки един коментар. Оправдания и обидни квалификации, а дефакто едни ги е мързяло да упражнят правото си на протест или са се страхували по една или друга причина, а други явно имат различни разбирания. Ако наистина някой иска нещо да каже, нека да не го прави като "анонимен", Троян не е толкова голям, няма да е трудно, чрез дискусия очи в очи.

Анонимен каза...

Тая вечер що нямаше протестиращи на площада???!

Анонимен каза...

На вниманието на протестиращите:
в.24 часа"...Премиерът има покана и за среща с патриарх Неофит за празника на Голяма Богородица на 15 август. Очаква се Орешарски да присъства на празника в Троянския манастир, където бе погребан патриарх Максим. Министър-председателят е поканен да участва и в литийното шествие по изнасянето на чудотворната икона на Богородица Троеручица."

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |