Декларация на протестиращите в Троян през юли 2013 г.

* „Вярваме в силата на гражданския натиск. Наистина след събитията от зимата и лятото на 2013 година България вече не е същата. В това число – и Троян”

Както кризата в Общински съвет (ОбС) - Троян, така и нашият протест са част от случващото се в държавата. Който се опитва да обясни активността ни с партийни пристрастия или личен интерес, ще сбърка. Това, което ни обединява, е загриженост за Троян, гражданска култура и лично достойнство.

Искаме да знаете, че ние, гражданите, не сме безучастни и се вълнуваме от това, което се случва в Троян. Всяко едно демократично управление има нужда от контрол - ние сме и ще бъдем част от гражданския контрол над работата на общинските власти. Следим вашите решения и уважаваме институциите, уважавайте ни и вие.

Основната цел на протеста ни е да разберете, че вие не сте сами в този град и че работите за него, а не срещу него. Оценяваме ви не според партийната принадлежност, а според полезността ви за местната общност. Очакваме от вас да спорите, да изказвате мнения, да се борите за каузи, но не и да робувате на партийни пристрастия или да изяснявате лични отношения, когато става дума за нашата община. Очакваме да сте пример за принципност, диалогичност, гъвкавост, отговорност, безкористност, обществен прагматизъм, а не за най-грозните явления в българския обществен живот. Исканата от нас оставка на ОбС - Троян е израз на убеждението ни, че напоследък работата ви категорично не отговаря на нашите очаквания.

Вярваме в силата на гражданския натиск. Наистина след събитията от зимата и лятото на 2013 година България вече не е същата. В това число – и Троян.

16 юли 2013 г., Троян

Още по темата:

21 коментара:

Анонимен каза...

Общинският съвет е под въпрос. Само кметицата ни трябва да остане. Нека да се разгледат европейските проекти по "Красива България" в Троян и да се даде гластност. Много искам да видя поне една истина за парите от Европа, кой и как ги даде за "Красива България", пари, които вместо за красотата ни, потънаха в ...река Осъм...

Анонимен каза...

Протест начело с И.П.е несериозно.

Анонимен каза...

А с АНОНИМНИ, сериозно ли е?

Анонимен каза...

Въпрос от анонимен,към анонимен и даден отговор пак от анонимен ,още повече е несериозно....но такова е положението тук.Вървете на площада,не тук като мишките :)

Анонимен каза...

А защо горното не е платена публикация?! Каква е разликата между горния текст и други подобни, които се пускат като платени публикаци?! Или тук общината е платила на Нели да го разпространи?

troyan21 каза...

До №5: Предложението на протестиращите бе да пуснем декларацията им като платена публикация, направихме друго в знак на солидарност с исканията им.

С уважение: Генадий Маринов, гл. ред. на Т21

Анонимен каза...

Анонимно стачкуващи, анонимно пишещи, анонимно гласуващи. Всички пътуваме в един кораб който се клати така както духа вятъра - наляво, надясно,Аз питам пък колко от тези стачкуващите гласуваха на последните избори - за общински съвет , за парламент. Все някой за нещо назидава - политици, еврокомисари и т.н. Крайно време е да се вземем в ръце и всеки със своето име, авторитет, професия се опитаме да подобрим битието си.

Анонимен каза...

Аз питам пък-какво правят Сираков и Пеевски на протеста.....?Те ли са лицата на хората които искат промени....?Те ли са авангарда на протестиращите....?Боже опази

Анонимен каза...

Те нали бяха съветници и в предния общински съвет?!?

Анонимен каза...

Поправям 9-ти...бяха в предни общинскИ съветИ!:)

Анонимен каза...

Може ли, господа протестиращи, да ми разясните какво точно искате с тази декларация?
Хем искате съветниците "да спорите, да изказвате мнения, да се борите за каузи, но не и да робувате на партийни пристрастия или да изяснявате лични отношения, когато става дума за нашата община. Очакваме да сте пример за принципност, диалогичност, гъвкавост, отговорност, безкористност, обществен прагматизъм, а не за най-грозните явления в българския обществен живот"...хем да подадат оставка.
Добре, ще подадат, но какви са идеите ви за следващи съветници?
Нито дума по този въпрос. Защо така? Защото не знаете или защото искате да сте вие съветници?
Като формулирате искане, добавете как виждате бъдещето.
Един Боян Владовски съветник.....боже опази! И другите като него.

Анонимен каза...

А Д.Сираков е от 3-4 мандата в Общинския съвет:))),и то все от различни партий....Коментари?

Анонимен каза...

солидарна съм с 12-и коментар

Анонимен каза...

Естествено е,че искат да са съветници-къде без ИП.

Анонимен каза...

Сираков партия мени ,но интерес към власт и пари НЕ

Анонимен каза...

"Това, което ни обединява, е загриженост за Троян, гражданска култура и лично достойнство." Да подразбираме, че се считате за граждани, културни, личности и дотойни?????????

Анонимен каза...

е каква култура като на плакатите има нецензурни думи.....

Ангел Балев каза...

Боже опазиот анонимни мишленца, като пишещите по-горе !

Анонимен каза...

Кметицата веднага трябва да подаде оставка . Тя проспа толкова важни проекти а ни набутва с разни безсмислени неща за които пилее луди пари .

Анонимен каза...

Очаквам следващия проект на кметицата да е плавателен канал Троян - Кърнаре , може и да няма смисъл от него но поне ще има пари за другарите .
ВМ

Анонимен каза...

19-ти, я ни светни кои са пропуснатите проекти и кои са безсмислените неща, за които Михайлова пилее пари?Явно си много наясно!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |