Назначения: Кольо Кацаров - зам.-кмет

* Донка Михайлова обяви новото попълнение на екипа си на сесията на местния парламент преди Коледа
* Елена Ройнева заема овакантеното съветническо място

 
НА СЕСИЯТА НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ преди Коледа (четвъртък, 22 декември) кметът на Троян Донка Михайлова обяви новото попълнение на своя екип. Както вече ви информирахме (виж „Зам.-кметовете стават трима?” в бр. 47 на Т21 от 7 декември т.г.), общинският съветник Кольо Кацаров влиза в изпълнителната власт и заема вакантното трето зам.-кметско място; в началото на м. декември г-жа Михайлова посочи другите двама зам.-кметове – Ангел Ангелов (икономически ресор) и Поля Димова (хуманитарни дейности).

ОЧАКВА СЕ г-н Кацаров да отговаря за възловия ресор ТСУ, както и за европроектите, но окончателното уточняване на длъжностната му характеристика предстои. В миналия управленски мандат (2007/2011 г.) структурата на общинската администрация в Троян бе променена и бройката на зам.-кметовете бе увеличена от двама на трима; но едното място остана незаето през всичките четири години. Новото назначение ще доведе до промени и в групата на общинските съветници от БСП – мястото на Кольо Кацаров ще се заеме от Елена Ройнева, следваща по ред в червената кандидатска листа.

Т21

*****
Бележка на редакцията

Оправдано ли е назначаването на трети зам.-кмет по време на криза и сериозно затягане на коланите? Мненията са разделени, но нашата преценка е, че с дългогодишния си опит на общественото поприще, сериозните си контакти на различни нива и консенсусния си подход г-н Кацаров ще бъде важен фактор в правенето на новата троянска политика. И още нещо – преди кампанията за Местни избори 2011 г-н Кацаров, като лидер на БСП – Троян, официално декларира, че при загуба ще поеме отговорност с подаване на оставка. Сегашното му влизане в изпълнителната власт има и този смисъл – поемане на отговорност след спечелването на изборите. Желаем успех!

Генадий Маринов

Още по темата:

28 коментара:

Анонимен каза...

"ОЧАКВА СЕ г-н Кацаров да отговаря за възловия ресор ТСУ, както и за европроектите, но окончателното уточняване на длъжностната му характеристика предстои." - т.е. да го назначим на работа, пък после ще видим какво ще работи

Анонимен каза...

Господа управляващи, ама този за нищо не става. Той не е виждал скица, от европрограма разбира само ,че сме в Европейски съюз. Той разбира само от пиене и почерпка. Браво, уреди си добра заплата и сигурно пенсиониране. Ще го проспи на бюрото и готово.Ще имеме сигурно участие по "моабети" и тържества.Но както е казал народа ,"то и за там трябват хора".

Анонимен каза...

А,този път новата кметица се изложи!!!!!Не можа да се отърве от старите муцуни.Тази е втората след П.Димова!Времето ще покаж,кой е прав и кой греши.

Анонимен каза...

Трябват ами,как да не трябват.Миналият петък Ангел Балев се появи в Арт-а пиян на мотика, и с цялото си нахалство!

Анонимен каза...

успех на Кацаров, да си гледа работата и хич да не чете коментари

Анонимен каза...

Троянци, не плащайте данъци, за да ги дават за заплати на такива пияндури. Не сме гласували за такива "специалисти-общинари".

Анонимен каза...

Каква работа да си гледа бе 5-ти.Какво разбира според теб този господин на преклнно възраст със старчески тикове(ако си бил на първото заседание при гласуванете за председател на ОС трябва да си видял, колко се затрудни да "мушне" бюлетината в урната.Трябваше кметицата да си вземе някой неин колега специалист от сдружението, а не да услугва на партийни интереси, които и се диктуват от горе.Тряонци ще станат жертва на фракционните междуособици в БСП.

Анонимен каза...

Е.... да си дойдем на думата. Тъкмо се притеснявах, че ще загубя баса за големите промени в управлението. Сега остава само от позицията на зам.кмет другаря Кацаров да си изпълни предизборните обещания: "да намалим разликата град-село" ... и на следващите избори сме с кметски наместник :(

Benseremus каза...

Що се чудите бе хора? Та те комсомолците са си такива, вие какво искате. Те си направиха демокрацията, приватиздираха всичко изградено до този момент, гушнаха си паричките, сега са си във властта, независимо под какво име и каква мутационна форма са приели. Нима не виждате, че те са навсякъде. А сега ще ви светна и по един друг въпрос, това че те отново ще прескочат един строй връщайки се назад, както го прескочиха, или имаха намерение да го прескочат преди при имагинерното си движение напред - капитализма. Нещо не го харесват. Те харесват единствено робовладелческия строй. Така и ни управляваха 45 години, а и сега ще продължат по същия начин. Съгласни ли сте? Ако някой има друго виждане моля да го сподели. Ще е удоволствие за мен да дискутираме, макар че още не е безопасно, както си мислят мнозина.
Вижте и в съседен Ловеч многоуважаемия там наш съгражданин М.Казанджиев какви ги е натворил, а и предстои още да надгражда (над творението досегашно имам в предвид).

Анонимен каза...

Знаете ли каква е Разликата между Феодализма, Капитализма и Комунизма? А трябва да я знаете, защото иначе цял живот ще живеете в заблуда. Но сега аз ще ви науча!

Нека първо започнем с Феодализма. Феодализма това е Икономическата Система, която е просъществувала най-дълго време в почти цялата Човешката История. Феодализма е Икономическа Система, която е съществувала близо 99% от цялата история на Човечеството. Феодализма се е родил още в началото на Античността и е просъществувал до епохата на Възраждането, което се равнява на няколко хиляди години.

Но нека ви дам обяснение на това, какво точно представлява Феодализма като Икономическа и Социална Система.

20% от Населението са Най-Богати – Аристократичните Титли близки до Краля, Царя или Императора (в зависимост от различните епохи и държави)
30% от Населението са Богати – По-далечните Аристократични Титли
50% от Населението са Бедни – Селяните или както един друг съфорумец се изразява (хората от простолюядието)

Но най-важното, което трябва да се отбележи за Социалната Йерархия по време на Феодализма е, че е НЕ-ВЪЗМОЖНО движението по Йерархичната Стълбица! Аристокрацията си е Аристокрация – ВЕЧНО Богати! Селяните са си Селяни – ВЕЧНО Бедни и Вечни Роби на Аристокрацията!

Тук мисля е важно да отбележим, че Феодализма има и свое късно развитие като Социална и Икономическа Система, което късно развитие се е случило по времето на Ренесанса и е продължило до времето на Възразждането. Този късен етап на Феодализма е възникнал поради Великите Географски Открития, Научната Революция и зародилата се Меркантилност (желание за търговия).

В късния етап на Феодализма между Ренесанса и Възраждането настъпва леко разместване в Социалната Йерархия, която вече е изглеждала по следния начин –

25% от Населението – Аристокрацията
50% от Населението – Буржоазия
25% от Населението – Селяните

Буржоазията се е родила измежду долните слоеве на Аристокрацията и всички селяни, които са намерили нов поминък в занаятчийството и търговията. Но тъй като техния статус по времето на Феодализма е бил ограничен и колкото и да се трудят и колкото и Търговия да развиват, те никога не могат да стигнат по богатства Аристокрацията! Следователно все още е било НЕ-ВЪЗМОЖНО движението по Йерархичната Стълбица!

През 1776 година, шотландецът Адам Смит написва книгата „Богатството на Народите”, в която той препоръчва всички слоеве на Населението от най-богати до най-бедни да започнат да се конкурират при равни условия и всеки да е богат според заслугите на труда си. Адам Смит дава Шанс на Бедните да станат Богати! Адам Смит е предложил Тезата за Перфектна Конкуренция измежду цялото Население и богати да стават тези, които допринесат най-много със собствени усилия и собствени решения.

От този момент нататък се ражда един нов вид Икономическа и Социална Система наречена Капитализъм, при която е ВЪЗМОЖНО движението по Йерархичната Стълбица!

Капитализма е изглеждал по следния начин –

25% - Горна Класа
50% - Средна Класа
25% - Долна Класа

Но най-важното е, че тези от Долната Класа са можели да стигнат до тези от Горната Класа!

Но само няколко години по-късно се появява и един друг автор на име Карл Маркс, който открива, че не е достатъчно само да се даде на цялото Население равен шанс да се конкурира при равни условия, но също така това равенствто трябва да продължи до БЕЗКРАЙНОСТ, защото конкуренцията ражда едни да стават Богати а други да остават Бедни, според Карл Маркс това е било незаслужено, защото и двата типа хора са положили Труд в Природата, но едни са успели, а другите са провалили. Според Карл Маркс всички хора е трябвало да бъдат Вечно Равни, защото така било най-справедливо. По този начин Карл Маркс ражда една нова Икономическа и Социална Система наречена – Комунизъм.

Анонимен каза...

Комунизма изглежда по следния начин –

1% - Политически Елит
99% - Средна Класа


Мнозина смятат, че Комунизма не е нищо друго, а просто една УТОПИЯ! Но дали много хора като вас всички тук осъзнават, че и КАПИТАЛИЗМА е също толкова УТОПИЯ колкото и Комунизма?! Вчера докато четох Форума попаднах на хора, които си задават следния въпрос – Какво следва след Капитализма? Комунизъм ли?

Ами моя отговор на този въпрос е, че след Капитализъм не следва Комунизъм поради простата причина, че и двете системи са една и съща утопия. Е да вярно, че в някои държави след Капитализма последва Комунизма, визирам например България от 1944 година, но тази подмяна на системата е последвала по МЕХАНИЧЕН ПЪТ, но не и по Естествен път! А, за да ви дам точния отговор какво следва след Капитализма, трябва да ви дам за пример една държава, в която винаги се е прилагало Капитализма и тогава да ви покажа какво следва по ЕСТЕСТВЕН ПЪТ след капитализма?

Затова ще си позволя да използвам за пример – САЩ! САЩ е държавата, в която винаги се е прилагал Капиталистическия модел. Но днес КАПИТАЛИЗМА в САЩ вече се е ИЗЧЕРПАЛ и ще последва по естествен път неговата подмяна. Но какво идва след КАПИТАЛИЗМА?

Ето отговора на този въпрос –

В началото в САЩ Капитализма е изглеждал по следния начин –

25% - Горна Класа (били са поставени при равни възможности с тези от Средната и Долната Класа да се борят за запазване на надмощието си)
50% - Средна Класа
25% - Долна Класа (имали са равни възможности с тези от Средната и Горната Класа да се конкурират за надмощие)

Това е била АМЕРИКАНСКАТА МЕЧТА!

Днес обаче ИЗЧЕРПАЛИЯТ се вече Капитализъм в САЩ изглежда по следния начин –

10% - Горна Класа (постигнали са тотален Монопол, който е Абсолютно и напълно НЕ-ВЪЗМОЖНО да бъде разбит нито от Средната Класа нито от Долната Класа)
50% - Средна Класа (много лесно могат да станат от Долната Класа)
40% - Долна Класа (много трудно е да стигнат Средната Класа)

Според вас на какво ви изглежда днешния изчерпал се Капитализъм в САЩ?
Случайно да ви напомня за Феодализма? Случайно да ви бях споменал, че Феодализма е Икономически-Социалната Система продължила най-дълго време в историята на Човечеството заемала близо 99% от цялата История?

Отговорът е Ясен! След КАПИТАЛИЗЪМ се завръща ФЕОДАЛИЗМА! Това е естествения път на Живота! Всичко друго е една Утопия, включително не само Комунизма, но и Капитализма! Защото Капитализма, който ни е даден като система от Адам Смит за Перфектна Конкуренция може да просъществува ВРЕМЕННО до момента, в който не се създадат нови МОНОПОЛИ доминиращи и контролиращи цялото общество, но този път не от Аристокрацията близки до Монарха, но от Банковият Картел и Корпороративната Власт.

Анонимен каза...

Интересен анализ!

Анонимен каза...

Определено човечеството ще се завърне към ФЕОДАЛИЗМА, макар в по - модерна форма, и не заради теориите на този или онзи, а единствено и само заради човешката алчност и лакомия за пари. Една от причините КОМУНИЗМЪТ да не се състои е именно заради АЛЧНОСТТА. За да бъде едно предприятие, на пример, печелившо не е от значение собствеността/демек държавна или частна/, а как се управлява. Е кой ще управлява съвестно нещо, което не е лично негово? АЛЧНОСТ, АЛЧНОСТ...

Милко Станчев каза...

Г-н Кацаров, сигурно е доста ерудиран човек, може би разбира и от ТСУ, но това за европроектите е доста притеснително.
Едва ли човек в края на кариерата си е най-подходящия и най-точния относно разработване на проекти по начин, който е доста далеко от изграденото у него соц. мислене. Но, може би няма
подготвени млади хора за това...Дано да не съм прав !

Анонимен каза...

Прав си! Уви! Няма хора, които хем да разбират от европроекти, хем да са млади и много опитни, хем да стоят на общинарска заплата.

Анонимен каза...

Но за сметка на това има доста хора които не разбират от европроекти , на пенсионна възраст са , и цял живот са били платени функционери на БКП/БСП . Поне да бяха назначили някои млад ще сбърка днес , ще сбърка утре но накрая ще се научи , а Кольо тъкмо ще започне да вади поука от грешките си и ще се пенсионира .

Анонимен каза...

16 -ти ти ако си съгласен да плащаш за некомпетентноста и грешките на другаря К.К. то ние не сме .

Анонимен каза...

Споко бе,ще му назначат на др.Кацаров един екип от млади специалисти,разбиращи от европроекти и готово!!!!Работа ще се отхвърли и общината ще цъфти......За щатове и общинска администрация няма да говоря!За заплатите,кой ще плаща-сещайте се сами!?

Анонимен каза...

Sha me fanat za kura-nema danaciiiiii

Анонимен каза...

фен,
абе ти дето постоянно подстрекаваш да не си плащаме данъците, я кажи как реално да стане. Няма начин да не си плащаш. По скоро трябва да се мисли отрано кого опълномощаваме да ни управлява. Сега е като след дъжд качулка. Анархията няма да ни помогне. Иска се Отношение.. но другарите много добре си познават стоката, ще си плаща и още как...

Анонимен каза...

фен,
има и радостна нотка в тази новина за Кацаров, ами я си представете, че този трети кмет беше енкин, и той лично отговаря за европроектите:)) бедна ви е фантазията колко седми световни чудеса щяха да се построят в троян, ама на хартия:)) то и сега колко стотици хиляди левове е отчел на хартия дилянчоо.. досущ е като в оня виц дето двама кметове се хвалели кой от къде е събрал парите за хотелите си и за несъществуващия мост над несъществуващата река в селото :)

Анонимен каза...

21-ви Мисля,че нарочно си написал името на енкин с малка буква,той напълно си го заслужава.

Анонимен каза...

Кацаров е частан човек. Такъв е нужен на новия кмет в гнездото от оси, което й остави Акимов. Ясно е, че европроектите ще са под погледа на кметицата - тя очевидно разбира от това.

Анонимен каза...

Добър ход на Михайлова.Бързо се ориентира, че в общината я дебнат хора със съмнителен морал, които слухтят и доносничат на Акимов и си сложи човек, на който да се опре - честен и добре познаващ местните интригинати. Ще й бъде от помощ.

Анонимен каза...

Аз, ще Ви посъветвам. Ако сложите мъж с черна коса, ще може, ала няма да знае как. Ако сложите, с побеляла коса, ще знае как, ала няма да може. Затова, сложете с прошарена коса, защото, и ще знае как, и ще може! Хайде да ни е знаеща, и можеща Новата година!

Анонимен каза...

Тук само философствате, въпреки че повечето от вас не са в час.

Две неща за Колю Кацаров ще ви кажа:

1. Доказал е че може да работи с хора, да защитава интересите на хората, да помага и да не участва в корупционни практити.
2. Този човек спечели изборите н БСП в Троян.

Л.Д.

Анонимен каза...

Хайде да говорим реално. Може ли председателят на партия спечелила изборите да не е част от управлението. Михайлова даде ясен знак - назначи го месец след останалите членове на екипа, които са безспорни. Но го назначи и това е неизбежно.

Анонимен каза...

До колегата 11 и 12 (един и същ)

Колега май добре си прочел учебника "История на политическата мисъл от Древността до Наши дни" -проф. П. Янков и кол.
Данеби да ти предстои изпит по Основи на полит. Мисъл ???

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |