Ново: Изкуството на масажа ГУА ША в Троян

* „В моята 15-годишна практика в китайските традиционни изкуства и масажи аз бях впечатлен от простотата и ефективността на едно истинско и необятно изкуство - изкуството на ГУА ША масажа”

РУМЕН ИВАНОВ е роден в града с най-правите улици - Стара Загора. Занимава се с източни традиционни изкуства от 1992 г., практикува бойни изкуства, инстуктор е по Тай-дзи Цигун, Усуи Рейки и Каруна Рейки. Специализира традиционни китайски масажи от 1995 г. и е практикувал в Индонезия, Сингапур, Украйна, Абу Даби и др. Работил е в едни от най-големите туристически СПА-курорти в България. В Троян го довежда любовта. През м. август 2011 г. (заедно с приятелката си Весела Топалска) открива Масажно студио „Гуа Ша” в Троян.

*****
Неправенето

Вървял Буда с учениците си из гората, ожаднели, видели изворче, хвърлили се учениците да пият вода, сбутали се и размътили водата. Започнали да се чудят какво да правят. Буда обаче настоял да продължат пътя си. Учениците били много жадни, искали, молели да изчистят изворчето, Буда бил непреклонен. Когато след часове ходене достигнали следващото изворче, то също било кално. Тогава Буда дал канчето на един от учениците си и му наредил да се върне и да вземе вода от предишното изворче. Когато ученикът стигнал до него, изворчето било чисто, калта се била утаила… Някои неща не стават с активност, с правене, трябва просто да ги оставиш да се случат. „НЕПРАВЕНЕТО” стои в основата на повечето истински изкуства. Едно от тези изкуства е и масажът.

НЕ Е ВЪЗМОЖНО човек да разбере едно изкуство докато не посвети живота си на него и последва пътя, по който води то. Моят път ме отведе към китайските традиционни изкуства и масажи, при техния първоизточник – онова, което в Китай наричат „ДАО”. Великият мъдрец Лао Дзъ, известен още като Бо Ян, е загатнал че ДАО, е не само ПЪТ но и „Цялото”, като „Майката” на всички неща и основата, от която се създава битието. Всички източни изкуства, в това число йога, медицината и бойните изкуства произлизат от това „ДАО”, тоест имат еднакъв произход и водят към една цел - самоусъвършенстване и себеосъществяване.

В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ масажът е изкуство само когато носи някаква традиция и развитие в себе си. В древни времена той е бил част от източната медицина и е служел за балансиране на енергията - постигане на хармония между душата и тялото. В древен Китай е било практика посветените в изкуствата на „Дао” да познават промените и циклите в природата, да познават в дълбочина медицината, астрологията и когато има нужда да умеят да приложат правилния масаж, практика или лечение. Повечето от тях са имали толкова добре развити сетива, че са умеели да виждат енергията в пространството и да я балансират, когато се налага. Разбира се, за да бъдат развити такива умения са необходими много повече от желание, воля и късмет. В моята 15-годишна практика в китайските традиционни изкуства и масажи аз бях впечатлен от простотата и ефективността на едно истинско и необятно изкуство: изкуството на ГУА ША масажа.

НА ОБИКНОВЕН ЕЗИК „Гуа” е триене, а „Ша” - червенината, която остава по кожата. Методът е простичък и ефективен, използва се малка плочка изработена от биволска кост , нефрит или пластмаса, с която се правят пасажи по кожата и там, където има „лоша” ЦИ енергия, според китайската медицина, мястото се зачервява. Когато не се зачервява, не се налага масаж. След няколко сеанса се балансира енергията в тялото и здравето се възстановява. По естествен път се стимулира имунната система , изхвърлят се токсини и се освобождават тъканите от блокирала енергия, която обикновено прави мястото болезнено.

СЛЕД ДЪЛГОГОДИШНО ТЪРСЕНЕ на ефективен метод се уверих, че стойностният масаж се прави най-вече с ума и мисълта. Животът на човек е такъв, каквато му е мисълта. Както се казва в Дзен - умът трябва да е пуст, в пустотата се съдържа всичко. Когато терапевтът е отдаден цялостно на изкуството на масажа, практиката, която прилага, ще бъде ефективна, а пациентът ще бъде освободен от стреса, който пречи на здравето и живота му.

Румен Иванов,
Масажно студио
„Гуа Ша” – Троян,
тел. 0877/947699

Заб. Талонът за 30% отстъпка за всеки масаж в "Гуа Ша" - Троян можете да си изрежете от в-к "Троян 21", бр. 50 от 28 декември 2011 г., на стр. 2.

10 коментара:

Анонимен каза...

какви са цените за час масаж?

Анонимен каза...

Не знам какви са цените , но аз имам по-приемлива оферта - безплатен няколкочасов масаж на дами от 25 до 35 години ;) .

Пепа каза...

Интересна оферта на 2ри,но аз съм дама под 25...Възможни ли са някакви възрастови изключения че съм много навита

Анонимен каза...

Е стига да си над 18 може да се направи изключение , в краен случаи може и придружена от родител от женски пол .

Анонимен каза...

Цените са от 10 до 30 лв за различните масажи върху тях е отстъпката 30%
Работно време от 10.00 до 19.00 всеки ден в събота до 14.00

Анонимен каза...

https://www.facebook.com/GUA.SHA.Studio

Анонимен каза...

"На обикновен език ГУА е триене,а ША е червенината,която остава по кожата" - всичко това е осъзнато отдавна от нашите прадеди и е прилагано нееднократно,тъй като практически е установена неговата благотворна роля върху неукрепналия индивид.Особено,ако това се налага - при някои това е единствения начин за лечение!Като при мен,например!Понякога!
От опит е установено,че най-добър ефект има шибането с двегодищен летораст от COMUS MAS/обикновен дрян/,на който нашият мъдър народ е дал поетичното име- ШИБУЧИЦА.Майка ми,мир на праха и,беше ненадминат майстор,пък и поводи се намираха.....
Понякога,само в по-тежките случаи се налагаше да се смени инструмента,но не с биволска кост,нито пък нефрит,а с най-обикновена Urfica/коприва/която си растеше покрай пътища,градини и дувари, без да подозираме целебния и ефект.Но така е то с билките...
Не подозирахме колко лоша ЦИ/енергия/имаме,но то си личеше - умът беще пуст,а в пустотата се се съдържа всичко,при това безплатно!
Когато терапевтът е отдаден изцяло на изкуството на масажа......
АЙ с-с-с-с.....

Анонимен каза...

7–ми, сега пък аз ще те попитам, от кого наследихте чувството си за хумор? От такъв човек като вас, става добър водач–пътешественик.Вродените качества, са тия, които трябва да направляват човека, към неговата професия, а не хрумванията, или амбициите на родителите! Който се смее, ще оцелее. Сега ми дойде! Желая много, много щастие, и успехи през Новата година!

Анонимен каза...

2–ри, толкова ли си закъсал? Това от 25–35 години, ми звучи малко, като предложение за сериозна връзка, и брак, а не само за масаж.

Анонимен каза...

Както се казва - благодаря за доверието,8-ми!Имам чувството,че ме познавате,защото стягам раницата наистина за планина.На всички планинари пожелавам дълбок сняг,дълга снежна пъртина,добра компания,нажежена печка и мно-о-о-о-го веселие!
И на Вас всичко най-добро през Новата 2012 година!
АЙ с-с-с-с.....

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |