7-годишно момиченце от Троян загина в жестока автомобилна катастрофа

* Инцидентът станал малко преди 8:00 ч. на 19 февруари на обходния път в близост до фирма „Рико Стил” * Лекият автомобил „Форд Мондео” се ударил челно в камион, детето загинало на място, майка му е в кома * Заледен участък от пътя и несъобразена скорост са вероятните причини

ВТОРА ДЕТСКА ГИБЕЛ РАЗТЪРСИ ТРОЯН за последните десетина дни (след нелепата смърт на 13-годишния Иван Маринов, затрупан при игра край дома си на ул. „Вежен” от срутила се снежна „постройка”, 8 февруари – бел. Т21). Този път жертвата е 7-годишно момиченце, карано рано сутринта на 19 февруари, петък, на училище (малката е била в предучилищната група в детска градина "Синчец"). Катастрофата станала малко преди 8:00 ч. на околовръстния път (от „Лесопласт” за Троян и Орешак) – на правия участък непосредствено преди фирма „Рико Стил”. Автомобилът с детето, движещ се в посока към града, бил шофиран от майката – 36-годишната Калина, служителка в троянски банков клон (бащата Иван е полицай и работи като охранител в затвора, семейството живее на ул. "Дунав" на входа на Троян). В РУ на МВР - Троян получили сигнал за инцидента в 8:10 ч. и веднага на мястото пристигнал полицейски екип.

ПО ДУМИТЕ НА ШОФЬОРИ, минавали в същия участък преди инцидента, шосето е било силно заледено и не е изключено непремерено натискане на спирачките да е направило лекия автомобил „Форд Мондео” неуправляем; има и предположения, че скоростта е била превишена. Последвал жесток удар в насрещно движещ се камион "Мерцедес", превозващ безалкохолни напитки – когато отидохме на мястото на инцидента, около 11:30 ч., десетки метри от пътя бяха осеяни с пластмасови касетки и бутилки. При сблъсъка момиченцето (името му е Мария) излетяло през стъклото на колата върху асфалта и починало на място. Състоянието на водачката също е изключително тежко; тя била откарана в кома в МБАЛ – Троян, като все още не е ясно дали ще оживее. Работата по случая продължава, а до края на деня очакваме допълнителна информация.

Текст и снимки: Т21

П.П. Според полученото в късния следобед прессъобщение от РУ на МВР - Троян пострадалата 36-годишна водачка на лекия автомобил е била оперирана по спешност в хирургичното отделение на МБАЛ - Троян, но състоянието й продължава да е критично. Пасажер от камиона пък е с две счупени ребра, но е освободен за домашно лечение. Двамата водачи са правоспособни, а причините за катастрофата са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 343 от Наказателния кодекс.

ВАЖНО! В неделя следобед (21 февруари) се свързахме със завеждащия хирургичното отделение на МБАЛ - Троян д-р Петьо Маринов, който е оперирал Калина. Въпросът ни бе има ли нужда от кръводаряване за пострадалата и къде и кога би могло да се даде кръв. Д-р Маринов ни обясни, че желаещите могат да го направят от понеделник в Центъра по трансфузионна хематология (Кръвния център) - Ловеч, намиращ се непосредствено до Ловешката болница (Ловеч, ул. „Д-р Съйко Съев“ 27; тел.: 068/60-33-81, 068/60-33-18, 068/2-35-11, 068/41-72-97). По последни данни положението на Калина продължава да е изключително тежко и борбата за живота й продължава.

37 коментара:

Анонимен каза...

Минах през участъка около 6.30 тази сутрин. Беше силно заледен, както между другото и целия град (живея в горния край). Как пък нямаше една кола пусната да опесъчава. Възмутена съм от дъното на душата си за бездействието и безхаберието на г-н Акимов. Естествено,че сега ще обвинят жената, че е карала с "несъобразена скорост".... Може и така да е... не знам. Знам, обаче че пътя не беше опесъчен, знам че там е дупка до дупка и може и жената да се е опитала да ги избегне и да е поднесла.... знам, че някой тази сутрин не си беше свършил работата! и каквито и оправдания да се изтъкнат сега, за пострадалото семейство вече няма значение.

Но затова пък г-н Акимов ще рапортува в края на 2010, че прехвърля излишъци за следващата година...
Все пак избори ще има, трябва повече да харчи...
Бог да прости детенцето и дано майка му да се оправи!

Анонимен каза...

Трагедията наистина е много голяма.....Не знам,мисля си колко често ние шофьорите,се налага да правим такива маневри за да избегнем някоя огромна дупка,че чак ни настръхват косите после.Не дай си боже пътя да е заледен,тогава нещата стават за част от секундата.

Анонимен каза...

Оставам безмълвна пред тази голяма трагедия.Каквото и да се каже би било недостатъчно.Бог да прости момиченцето.Кураж на семейството.

Анонимен каза...

Бог да прости малката Мария! Жестоко е децата да си отиват преди родителите си...

Анонимен каза...

Бог да прости!
Мразя да съм черноглед, ама .... и други ще има! Завчера трима клатушкащи се работника, фадрома и НАЧАЛНИК возеха с греблото на фадромата 3-4 колички сипица и УЖ ПЪЛНЕХА ДУПКИТЕ от Троянка към центъра...(ПАРОДИЯ) Днес надолу по главната не видях камъчетата... ама те си бяха 3 колички. ОГРОМНА ГАДНА дупка зее на левия завой на Ботев преди слизането на старата къща!Всеки се мъчи да я избегне и директно отива в насрещното или в паркиралите безумни съседи.
Дайте да му направим на кмета карта с дупките до коляно из града с коментари?!

Анонимен каза...

За всеки е ясно какво е състоянието на пътищата в Троян и общината-няма смисъл да цитирам улиците!А тази сутрин бе невъзможно пеш да се върви, що остана с автомобил!За пореден път безхаберие, неотговорност и неизпълнение на агажименти и задачи.Само затвор за тези пошли градоначалници и нека троянци гледат за кого гласуват!
Бог да прости детенцето и дано господ ги дари със сили да се преборят!Трагедията е ужасна!

Анонимен каза...

Най-лошото нещо, което може да се случи на един родител е да изгуби детето си. Нямам думи за тази голяма трагедия.Жалко, че една невинна душица си отиде без да види нищо от живота.Господи, дай сили на семейството да продължи.
Заради това, че някои хора не са си свършили работата тази сутрин се стигна до непоправимото. Целият град е осеян с дупки, които след топенето на снега зейнаха още по-големи. Дано нашите управници се замислят и вземат да свършат нещо.
Почивай в мир, скъпо дете!

Анонимен каза...

Наистина голяма трагедия... :( просто оставам без коментар. Значи може когато беше 2 пръста снега да тичат и да опесачават въпреки че нямаше нужда, а когато стана поледица сигурно ще кажат **Няма пари**. А състоянието на улиците ни е под всякаква критика, аз пътувам всеки ден извън града и смея да кажа че Троян-ът е с може би едни от най-лошите улици. Ми те са 3 улици за цял град толкова ли е скъпо да се запълнят 10-тина дупки. Смятам че едно опесачаване на няма 1км. път не струва кой знае колко много....... Откакто се обърне каруцата - пътища много.... Дано този случай е за урок на всички и дано не се повтаря повече. Бог да прости момиченцето....

Анонимен каза...

Бог да прости момиченцето,кураж на близките.
Ако някой може да помогне - майката се нуждае от кръвопреливане О(-)

Анонимен каза...

По повод карта на града с дупките-На пътя до бившето ХФЗ дупката също е много огромна.Няма начин ако преминеш през нея да не си вкараш колата в сервиз.За да я избегнеш трябва да преминеш в платното с насрещно движение. То даже не е дупка,а цяла яма.Там всеки ден минават хора от общината и вярвайте ми и на тях им се налага да я избягват-не вярвам да се натресват в нея.Но явно ямите-убийци по пътя не са най важния проблем на градоначалниците ни за решаване. По важни са островите и промяната в движението по улиците.А за трагедията просто нямам какво да кажа.Всички думи и утехи биха били малко.Такова нещастие оставя следи и болка за цял живот.Едно дете неможе да се прежали.То е дар от БОГ.

Анонимен каза...

В понеделник ще се дарява кръв, който се интересува и може да даде.

Анонимен каза...

INTERESUVA ME KOIA FIRMA PO4ISTVA TOZI O4ASTAK.ZA6TO NE I SE POTARSI OTGOVORNOST.

Анонимен каза...

Da po4iva v mir detenceto.I ako naistina imame kmet i toi e maj trjabva da si podade ostavkata,v parvoto se samnjavam.,za6toto toi e porednata 4ervena babi4ka do6la da se nagu6i ,da mu prisedne dano...............

Анонимен каза...

Бог да прости малкото ангелче Мария. Пиша и плача,а съм кораво копеле... Почивай в мир, скъпо детенце!

Анонимен каза...

Аз съм 0(-), искам да даря кръв, дано не е късно...

Т21 каза...

Дано не е късно!!! По-наше сведение състоянието на постратадалата продължава да е критично, дано Бог се смили поне над нея. За кръводаряването трябва да попитате в болницата, покланяме Ви се за благородния жест.

Т21

Анонимен каза...

И аз се обаждах в петък вечерта да питам да даря кръв, но казаха в понеделник. Как е Калина, някой знае ли какво е състоянието й? Нека каже...има много хора, които искат да разберат как е тя.

Анонимен каза...

Аз съм извън Троян, утре ще се прибера в града, още сутринта мога да отида в болницата, за да даря кръв. Пишете ако имате информация кога ще започнат да приемат желаещи да направят това.

Анонимен каза...

Оставам безмълвен.....Знам само едно, че някой не си е свършил работата, и че зимата ни изненада. Дано Калина се оправи. А за дупките уважаеми съграждани според моите скромни наблюдения ще се погрижат "отговорните" лица през есента.

Анонимен каза...

Зимата не може и не ни изненада, просто всичката ни работа е такава. Все някой друг ни е виновен. Никой в тоя град не си върши работата, дупките по пътя са навсякъде, омръзнало ми е да правя "слаломи" когато шофирам. Трябваше явно някой да загине, че да се сетим да пишем за това и да търсим виновен. Ако не беше така сега детенцето да беше живо. И най-лошото е, че и сега нищо няма да се направи, така ще си обикаляме по пътя дупките и нищо...до следващата жертва.

Анонимен каза...

нужно ли е да се навлиза в толкова подробности,кой е съпруга на жената,къде работи и къде ТОЧНО живеят,или и вашето мислене е като на всеки селяндур в нашия град,демек трябва да се знае всичко в подробности за да се задоволи нечовешкото любопитство...аман...

Анонимен каза...

Откакто Акимов стана кмет, само беди и нещастия се сипят над този град. Като прокълнати сме - първо се запали църквата, след нея що катастрофи с жертви имаше, колко хора се отидоха и повечето от тях млади. Как можахте да гласувате за човек, който през целия си живот нищо не е направил, което да се запомни. На Троян му трябва ново лице, необвързано с разни партии и нека си помислим какво правим през лятото 2011.
За малката Мария - дано душата ти намери покой, мило дете. Този свят не ти донесе нищо добро, почивай в мир. И дано Калина се оправи!

Анонимен каза...

Нека бъдем точни - църквата се запали по времето на Енкин

Анонимен каза...

Не е вярно църквата горя в края на 2008 година

Анонимен каза...

Много жалко за случилото се. Дано малката Мария почива в мир! Дано Калина се оправи и има сили да приеме това, което е станало.

Анонимен каза...

Много трагичен момент.. нещо от което сърцето на човек се свива, но и трагедия за която всички сме виновни. Дали ще има дупки по пътя, дали ще има дупки в икономиката, дали ще има дупки в ценностната ни система, за всичко това сме си виновни сами. Колко хора когато отиват на избори се интересуват за кого гласуват, какъв е човека, не само кмета, а и общинските съветници. Всеки път даваме властта в ръцете на дребни хитреци, с малки изключения. Ако отиваме на лекар, ако викаме майстор в къщи, така ли безотговорно се отнасяме. Не, тогава разпитваме, добър ли е, разбира ли си от работата.. Защо не го правим и когато гласуваме, защо всеки път оставяме най- важното нещо в ръцете на некомпетентни и злонамерени хора. Акимов и по- голяма част от общинските съветници са просто дребните /е, има и едри?/поредни хитреци, на които последна грижа са им копките по пътя, развитието на града.. Но ние сме си виновни, защото спим когато гласуваме.. Отчайващо е, едва ли и такава трагедия ще ни събуди

Анонимен каза...

Абсолютно коректен коментар - защото хората не гласуваха за Акимов, а против Енкин. Троянци, събудете се и се постарайте да не забравяте този призив през лятото на следващата година. Защото пак сами ще си бъдем виновни!

Б.Павлова каза...

Същата сутрин пътувах на работа за Родопа и пътя беше много заледен.Направи ми впечатление,че се приказва много за това колко пари от данъци са събрани а нямаше кои да опесъчи този участък.И ние поднесохме и се завъртяхме но имахме късмет за разлика от Калина и Мария.Нека Акимов се замисли каква работа върши и да се вземе в ръце и да действа в полза на гражданите си

Д.Д. каза...

Човек на възраст и пенсионер- да си стои в къщи и да си гледа старините! /визирам кмета ни/.
В Троян от години нищо не се прави нито за младите, нито за старите, с тази разлика, че младите хора напуснаха Троян, а старите няма къде да отидат- а като падне малко сняг и до близката аптека не могат да отидат. Иначе плащаме данъци като на курортен град!!!! Много си обичам града, но.........
Гласувам винаги, но вече се чудя има ли смисъл от това!? Две години ад-предчувствам! Много черно стана ама така ни направиха да гледаме на всички и всичко.
Или в противен случай махнете си розовите очила г-н КМЕТЕ!

Анонимен каза...

За съжаление и Калина е починала днес, мир на праха й!

Анонимен каза...

скръбен
Почивай в мир, Калина...
обезверен и озверен се чувства човек след такива трагедии.. поне аз съм така.. такова дебелоочие от Акимов е нормално, той си е милиционер от соца, как да искаме да проявява разумно държавническо поведение.. но глупаците сме си ние, че гласувахме за него. И че му дадохме възожност да си врътка далаверките в общината. Пука му на него, че някой умират заради некадърното му управление. Още по ужасното е че и на мнозинството от троянци не им пука за кого гласуват..

Анонимен каза...

Троян трябва да обича своите деца, своите млади хора... За станалото - няма думи. Поклон!

Анонимен каза...

последно збогом лелио калинке .. почивай в мир ... семейство димитрови последно збогом скапа мими почиваи в мир !!!

Анонимен каза...

Кога и къде ще е поклонението и после погребението?

Анонимен каза...

на24 февруари в погребалната зала на новите гробища от 10 часа погребението от 14 часа

Анонимен каза...

В крайна сметка къщата е празна, Иван е сам...

Анонимен каза...

taka e niakoi xopa 6te ce gy6at c pa4ki a drygi 6te ce trpat po ylicite na troyan

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |