"Будният Троян" по БНТ на 3 март

* Градоначалникът Минко Акимов, „Усмивките” на Светла Червенкова и директорът на ОУ „Иван Хаджийски” Стефан Мичев гостуват на Митко Цонев в извънредното издание на „В неделя с…” в … сряда * Нашите ще застанат пред камерите в 14:30 ч.

СИЛНО ТРОЯНСКО ПРИСЪСТВИЕ ще има в извънредното издание на предаването „В неделя с…” по БНТ, което този път ще се излъчи в сряда, навръх националния ни празник 3 март и ще се казва „На 3 март с…” (начало 11:20 ч.). „Будният Троян” е озаглавена „троянската” част, което ясно подсказва ласкавата оценка и симпатиите на екипа към нашия край. Водещият Димитър Цонев е поканил в студиото троянския градоначалник Минко Акимов и наред с него – славейчетата от Детската вокална студия „Усмивка”, начело с всеотдайната им и амбициозна ръководителка Светла Червенкова. Друг троянски гост ще е Стефан Мичев – директорът на емблематичното тукашно школо, носещо името на гениалния ни съгражданин Иван Хаджийски (ОУ „Иван Хаджийски”). Вече е ясен и точният час, когато нашите хора ще застанат пред камерите – 14:30 ч.

ПО ПРЕДВАРИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ мустакатият водещ ще си говори с кмета Акимов основно за хубави неща – за туристическите успехи на нашия край, за вековната керамична традиция, която и днес има своето място в троянската икономика и култура (в тази връзка ще бъде излъчен репортаж за уникалния в страната троянски Музей на народните художествени занаяти и приложните изкуства /МНХЗПИ/), за безспорните стопански успехи на града ни през годините (един от въпросите ще е как така малкият Троян е третият български град след София и Пловдив, започнал да се електрифицира)… Разбира се, бившият новинар ще разпита г-н Акимов и за днешните ни проблеми – скочилата рязко безработица през последната година, фалиралите няколко големи предприятия, затрудненията с финансирането на спечелени проекти по европейските програми…

А „УСМИВКИТЕ” НИ ЩЕ РАЗКАЖАТ
как стигнаха до второто място в националната класация за Детската Евровизия в Кипър и пред микрофона на живо ще докажат, че успехът им е бил напълно заслужен. С г-н Мичев пък ще се разговаря за родното образование (троянското и българското), за прозренията на Иван Хаджийски, валидни и днес, за духовността.

ПОВТАРЯМЕ – БНТ, 3 март (сряда), 14:30 ч.

3 коментара:

Анонимен каза...

Не разваляйте празника с този "кмет"- не е достоен за месна медия ,що остана за национален ефир!Съсипа хубавия град!Пък и речтта му не върви, просто си няма дар слово човека, освен ако не си научи отговорите на изуст.

Анонимен каза...

Кмета си няма друга работа ами и разходка до София ще си направи. Толкова улици има за правене тротоари няма, а за кошчетата за боклук да не говорим на една улица по-едно........

Иначе поздравления за нашите момчичета, лично аз ги познавам и си заслужават да се покажат било то и по БНТ.

Пожелавам им успех.

Анонимен каза...

Защо пропада градът?
Защото хората електрифицирали го и направили фабрики по царско време бяха избити от г-н полковника и сие от комунистическото МВР. Слънчоглед,винаги добре приет - това е г-н "кмета"

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |