В Доспат увековечиха двете световни титли на Станимир Беломъжев

* На градския площад, където през 2008 г. в чест на троянеца на два пъти звуча българския химн, бе открита паметна плоча

ИЗКЛЮЧИТЕЛНАТА ДВОЙНА ПОБЕДА на съгражданина ни Станимир (Тачо) Беломъжев в дългата и средната дистанция на Световното първенство по ски ориентиране за младежи през м. февруари 2008 г. бе увековечена по ефектен начин в Доспат – града домакин на голямата спортна проява.

НА 19 ФЕВРУАРИ, ТОЧНО ДВЕ ГОДИНИ СЛЕД ТРИУМФА НА ТАЧО, на площад „1-ви май” пред кметството в Доспат – на мястото, където през 2008-ма бе награждаването на победителите в СП и където в чест на троянеца на два пъти звуча българският химн - бе открита плоча, припомняща за случилото се. А на милото тържество, водено от секретаря на Община Доспат Евтим Джинсов, присъства и героят на събитието Станимир Беломъжев (22 г.), завърнал се преди броени дни от участието си в поредния кръг от Световната купа по ски ориентиране в Румъния. Тук бяха и родителите на шампиона - Иван и Веска Беломъжеви, както и представители на Българската федерация по ски ориентиране, пристигнали специално за случая.

„НИЕ ВЯРВАМЕ, че още дълги години Станимир Беломъжев ще покорява световните и олимпийски върхове и ще развява българския трибагреник”, каза при откриването г-н Джинсов. „Състезанието беше много напрегнато, защото всички очакваха от мен да се представя добре. Сега си спомням, че на сутринта бях пренавит малко, направих една елементарна грешка, но след това успях да реализирам класиранията, за които бях подготвен", сподели пък шампионът. А Беломъжев старши, който е и личен треньор на сина си и има огромни заслуги за израстването му до световния елит в ориентирането, призна, че Доспат е „най-слънчевото планинско място с най-топлите и лъчезарни хора" (цитатите са по в-к „Родопи”, Смолян – бел. Т21).

Т21
Начало

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |