Протести и в Троян

* Искат незабавна оставка на Общински съвет – Троян, издигнаха плакат „Ангел Балев – троянският Дилян Пеевски” * Трима съветници сред протестиращите * Текат две подписки - за оставка на местния парламент и за оставка на кабинета Орешарски
Актуализиран
ОТ ВЧЕРА (10 юли, сряда) на централния троянски площад, точно срещу сградата на Общината, се организират протести с искане за оставка на Общински съвет – Троян. Началото е в 18:30 ч. Първият ден протестиращите бяха шепа хора, 10-12, днес (11 юли, четвъртък) - тройно повече, сред тях и трима общински съветници от различни „бои” (Даниел Сираков, Илиян Пеевски и Владимир Хаджийски). Говорихме с недоволните съветници и, разбира се, ги попитахме след като искат оставката на Общинския съвет, готови ли са със своята оставка. Отговорът им бе „Да, разбира се!”, макар да не уточниха кога точно ще го направят.

СРЕД протестните искания прочетохме следните: „Нов избирателен кодекс за централната и местната власти!”, „ Не на мафиотския олигархичен модел на управление на Троян!”, „100% мажоритарен вот за общински съветници”, „Предсрочни избори за Общински съвет в община Троян и търсене на съдебна отговорност от всички виновници за днешния упадък и финансов крах на Троян!” и други в тази посока. Имаше и плакати в тон с националния протест срещу правителството и парламента: „Не на мафиотския олигархичен модел на управления на България!”, „Оставка на кабинета Орешарски!” и подобни.

ИМАШЕ и протестни надписи с конкретни адресати: „Ангел Балев – троянският Дилян Пеевски!”, „Оставка на Ангел Балев и на целия Общински съвет!”, „Радевски, Троян не ви е бащиния! Не се изживявайте като феодал и Бог РА(девски)!”, „Акимов + Балев, GAME OVER” и др.

ОТ ДНЕС ТЕКАТ и две независими една от друга подписки. Едната е с искане за незабавна оставка на Общински съвет – Троян, другата - в подкрепа на националния протест срещу властта на олигархията и кабинета Орешарски, като и в двете вече има десетки подписи. Групата на протестиращите има и своя страница във фейсбук - troyan.protest (в момента, 23:50 ч., 11 юли групата има 144 участници и броят им постоянно расте).

ТАМ, В СТРАНИЦАТА във фейсбук, прочетохме аргументацията за троянската площадна акция. Ето я: „В България текат важни процеси. Крайно време е да разберем дали Троян е част от тях. Протестът на ракийка и салатка пред телевизора не е особено ефективен. Както и протестът пред компютъра. Нека по ракиено време, в култовия вече час 18:30, да се събираме пред Общината. Исканията ни са: подкрепа на протестите в София и оставка на троянския Общински съвет. Всеки има своите граници на търпимост. Заповядайте, ако сте усетили, че вашите са достигнати. Това се случи с много хора преди около месец. Случи се и с немалко троянци вчера, на поредното заседание на Общинския съвет. В летните вечери под дърветата на троянския площад ще опитваме да дискутираме това, което ни вълнува, и да показваме на властите, а най-вече – на себе си, че съществуваме. Всякакви оригинални, интелигентни и граждански ангажирани прояви са добре дошли. Нали знаете - всяко пътуване започва с една крачка”.

ВИЖТЕ и ироничния колаж, подарен на троянските протестиращи от известния ловчалия Данчо Заверджиев - който е сред инициаторите на ловешкия протест срещу правителството на Орешарски и борец от години срещу ловешката партийна и друга олигархия.

Т21
Още по темата:

222 коментара:

«Най-старите   ‹По-стари   201 – 222 от 222   По-нови›   Най-новите»
Анонимен каза...

Добре бре, хора, някой споменали за състоянието на селата?

Анонимен каза...

ще се опитам да ви дам гледната точка на един протестиращ, който не работи в общината. Не съм фен на Пеевски, защото е по-емоционален, отколкото е нужно и с това си вреди, но го уважавам, защото не лъже и не върти задкулисни игри.Уважавам и Радевски. Това, което каза пред ОС, може би е истина, а начинът по който го каза вреди на неговия имидж, не на моя. Нямам нищо против и Балев.Протестирам, защото преминаха моята граница на търпимост. Чашата преля с последното заседание, но се пълни много отдавна. Искам да се държат като мъже и да обслужват единствено и само нашите интереси. Искам да спорят, защото в спора се ражда истината, а не да се инатят като магарета и да си доказват, кой е по по най. Искам от тях да излизат идеи, а не огнени искри.Те трябва да гледат мащабно, а се държат като малки разсърдени деца.
ЕХХ

Анонимен каза...

БСП+ДПС+АТАКА=ВЕЧНА ДРУЖБА:)

Анонимен каза...

"Искам да се държат като мъже и да обслужват единствено и само нашите интереси." Да, знае се, че това искате, нали там е проблема, че искате да обслужват вашите интереси, фенове на Донка:)

Анонимен каза...

Ти, със самолет ли се движиш, 4-ти, не ходиш ли по улиците? Твоите деца не играят ли в калта? Единственото нормално зелено пространство, не е ли само в центъра? Да, ама не! Това са някой от моите интереси и ги искам само за себе си. Иначе имам и други-искам детето ми да спортува, ако му се отдава, искам да свири /не да прави свирки като теб/, искам да учи /защото в този град, умните хора са рядко явление/. Искам безработицата да намалее, искам хората да получават достатъчно за труда си, за живеят достойно. Ако и последните ми искания се изпълнят, със сигурност и ти няма да пишеш толкова злобни коментарии. За мен е без значение кой ще е кмет и кои ще са общински съветници, искам да работят за мен и за теб, защото ние им плащаме заплатите.

Анонимен каза...

А в Пловдив общинският съвет намери нови инвеститори и се побратимява с китайски град:
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=2145745
Срам ме е, че съм съгражданин с голяма част от членовете на троянския общински съвет.

Анонимен каза...

Енкин и Донка също да си заминават. Единия корумпиран съсипник на Троян, пък другата НЕ знаеща как да сезира прокуратурата срещу Акимов и Балев.

Време е за оставка и на самата прокуратура, поради престъпното и бездействие.

Анонимен каза...

4-ти, набрах скорост и продължавам: Искам, общинските чиновници, да не ме препращат от стая, в стая, с намръщени физиономии, не знаещи за какво изобщо са там.Искам градът да е зелен и чист.Искам, се даде възможност на външни инвеститори да развиват дейност в Троян-знаеш ли какво значи това? Конуренция и нови работни места. Искам никой да не ме използва, за лични облаги. Искам общината ни да печели европроекти и да усвоява средствата по тях, защото в момента това е единствената възможност за финансиране в страната. Искам, малкото останали фирми в града ни, да работят нормално и да не бъдат рекетирани от държавата, но ти не знаеш какво е държавния рекет! и накрая искам, като ме видиш в новия нощен бар, в който чалгата в буквалния и преносния смисъл, ще е табу, да ми кажеш "Пич извинявай"

Анонимен каза...

а вие мрънкащи и недоволни от всичко, какво искате?

Анонимен каза...

9-ти, иска се незабавна оставка на Общински съвет Троян! САМО ТОВА СЕ ИСКА!

Анонимен каза...

Илиян Пеевски какво прави там? Нали това правителство го има благодарение на идола му Болен Лидеров...Като ще се прави на протестиращ първо да се махне от партията си - ЮРУШ!!!

Анонимен каза...

211-ти, ти явно не си прочел изобщо статията , този псевдопротест не е против правителството, а е прокорупционен за защита на интересите на червената мафия на месно ниво . И ИПи отдавна го разкараха от "юруш , тои им 'се разсърди че не го предложиха за депутат на избираемо място , опита се да направи преврат и Болен го изрита със все парцалите от партията му , то това си взе поука донка и се отказа от първоначалната си позиция против лидера серГей ст. явно преживяла духовен катарзис и размила моралните граници на чесноста .
ВМ

МВ каза...

212ти ВМ, такъв дълбок анализатор в този сайт не е имало досега щъ мъ умориш от смях мислителю хахахахахаха
МВ

Анонимен каза...

Пич, ще ти кажа извинявай, когато вземеш да протестираш срещу Михаилова, която втора година нищо не прави, срещу Кацаров, който е заместник кмет по строителството и проектите(тук трябва да има смях в залата, това е човекът който би трябвало да е планирал инвестициите в сектора). Срещу Пеевски, който е превърнал общинския съвет в сцена за налудничавото си пищене. Ще ти кажа браво даже, когато те видя в компания на протест с достойни хора изкарващи си честно прехраната, а не с платените бюджетни протежета на БСП. В това е смешността на тукашния протест. Видяла жабата че подковават вола и дигнала крак. Да се водите по акъла на най-пошлите нещастни подлизурковци!

МВ каза...

214, мислителю ВМ пак ли си ти пак ли ти ръсиш мозък и расмиваш публиката хахахахахаххаааа

Анонимен каза...

на всяко прасе му идва коледата, в момента говорим за ОС и неговата оставка. За да победиш противника, трябва да го познаваш, но това е сложна материя, иска се и мозък, не само празно бръщолевене.

Анонимен каза...

значи, нищо не си разбрал 214, е ти извинявай,
Пич

Анонимен каза...

А защо някой не погледне и малкият вътрешен общински съвет какво прави.
Общинският съвет приема различни неща или ги отхвърля.
Има и неща които са приети от общинския съвет, обаче
МИС ПИГИ ги е отрязала и сега си е купила 2 големи климатика с тези пари понеже
лоената топка се топи от жегата.
Защо не се направи разследване кой каква заявка си е подал и кое тя как го е
резулирала и от коя дейност????????

Анонимен каза...

215 , аз не съм написъл коментар 214 , но се присъединявъм към него . С разликата , че не бих те нарекъл пич ;) .
ВМ

Анонимен каза...

Аз пък тази вечер отивам на протест против всички дето си изляхте злобата и простотията.Ще си ближа сладоледа и ще ви се плезя, щото нищо не става в този град с такива списователи.Хак ни е!Дълбока провинция.Злобни и някои интелигентни и грамотни списовачи,да бяхте написали някое и друго предложение за подобряване на условията на живот в тази Община.
Жалко, много жалко, толкоз помия се изля в 200 списвания, в 200 губене на времето.Ами ако бяхте на норма и трябваше да ушиете 1000 бр. възглавникки на другаря....за.....лв. ви питам ще имате ли сили да стоите пред компютъра.Хайде,че ще ми се стопи сладоледа, а той не е без пари.Чакам ви на площада и да си носите сладолед.За кого и против кого ще го ближем,времето ще покаже,важното на нас да ни е сладко, другите ги пускайте.Леля ви Станка - баш троянка

Анонимен каза...

ЗАЩО ВСЕКИ ПЛЯМПА ЗА ПАРТИИ. НАЛИ НЕ ГИ ПОНАСЯТЕ.
ВСЕКИ, КОИТО УПРАВЛЯВЯШЕ ТИХИЧКО, ДОКАТО ЕЛПРОМ, МАШСТРОИ И ХЕМУС УМИРАХА, НЯМА МЯСТО В ОБЩИНСКАТА УПРАВА . НЕ ЧУХ АКИМОВ, БАЛЕВ И Т.Н. ДА СА СЕ НАПЪВАЛИ ДА ПОМОГНАТ СРЕЩУ НЕДОНОСЕНИТЕ БИЗНЕСМЕНИ БАНЕВ, АЛИАНЦ И Т.Н. ЗАТОВА И НЕ ИСКАМ ДА ГИ ГЛЕДАМ ПОВЕЧЕ. ЕТО КОНКРЕТИКА. КАКВИ ПАРТИИ СТЕ ЗАПАПАГАЛСТВАЛИ .

Анонимен каза...

221-ви , какво са можели да направят общинските власти срещу така наречените бизнесмени , да ги привикат в общината и да им издърпат ушите ли . Още повече , че през това време любимата ви донка като депутат от коалиция за България / по-правилно биха се нарекли коалиция за пропутинова олигархия / в 40-ото народно събрание прокарва пролобиски закончета , целящи ограбването на народа за сметка на консумолските величия бизнесмени с които произлиза от едно котило - това на ДКМС . И още едно противоречеи в думите и намирам :Интернет Медия БИГ.БГ 7/2/2007 10:40:00 Донка Михайлова: " Време е със социалните услуги да се заемат фондациите , Общините обаче още не искат да се разделят с тях, защото хората, които се ползват от тях са им нужни преди едни или други избори, казва депутатката от Коалиция на България" . Значи ли това ,че подписването на договор с Министерството на труда и социалната политика за реализацията на проекта „Обществени трапезарии” за нов 6-месечен период е често популистки ход и ако не какво е тогава ? Оставка на кмета за тотално неизпълнение на предизборните обещания !
ВМ

«Най-старите ‹По-стари   201 – 222 от 222   По-нови› Най-новите»

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |