Минко Герджиков се кандидатира за кмет на Троян

* „Обичам Троян и никога не съм прекъсвал връзките си с родния край. Боли ме от сегашното му състояние и смятам, че мога да помогна за излизането от тежката криза” * Акимов се гласи за зам.-кмет

Гореща новина
ДОСКОРОШНИЯТ ЗАМ.-КМЕТ НА СОФИЯ и наш земляк Минко Герджиков (родом е от с. Терзийско) ще участва в кметската надпревара в Троян, научихме от сигурен източник. Г-н Герджиков, който 8 години бе в управата на столицата и на няколко пъти заемаше поста и.д. кмет на големия град, се решил на троянската „авантюра” по няколко основни причини.

ПЪРВО – знае се, че родният край не му е изстинал на сърцето и редовно може да бъде забелязан в къщата си в Терзийско, далеч от столичната шумотевица. За тези му „повратки на село” със сигурност пръст има и засилената носталгия от многогодишното пребиваване в чужбина (Гърция).

ВТОРО – в Троян г-н Герджиков има много приятели, които отдавна го навивали да си дойде за по-дълго. Именно тяхната настоятелност му помогнала да вземе решението. А един от най-силните им аргументи бил, че безспорните административни умения и контакти на доскорошния втори на София могат да са големият коз за възраждането на Троян.

ТРЕТО – след като освободи поста в столичното кметство, бившият вече заместник на Стефан Софиянски, Бойко Борисов и Йорданка Фандъкова е без ангажименти в администрацията. А, както самият той признава, предложенията за работа, които получил и продължава да получава от големи компании, не го интересуват.

ЧЕТВЪРТО, но не по значение – Минко Герджиков бил окончателно убеден да се кандидатира за кмет на Троян от инициативен комитет, в който влизат редица авторитетни личности. По наша информация зад кандидатурата му щели да застанат и няколко партии. С други думи - опитният политически играч не се хвърля "на сляпо" в кметската надпревара.

СВЪРЗАХМЕ СЕ ПО ТЕЛЕФОНА С КАНДИДАТА и сам той ни разясни мотивите си. „Ще ви го кажа директно, за да не се правят спекулации. Обичам Троян и никога не съм прекъсвал връзките си с родния край. Боли ме от сегашното му състояние и смятам, че мога да помогна за излизането от тежката криза. Това е основната причина да се кандидатирам”, заяви пред Т21 по телефона г-н Герджиков.

ТАЗИ ГОРЕЩА НОВИНА РАЗБЪРКВА много силно троянския кметски „пъзел” и със сигурност е развалила спокойствието на не един мераклия. Запознати обаче ни подсказаха, че настоящият градоначалник Минко Акимов, който се бе настроил за втори мандат, е намерил полезен ход в новата ситуация. Неговите хора вече излезли с оферта към г-н Герджиков – подкрепа за кандидатурата му срещу зам.-кметски пост за техния човек. Все още нямаме информация дали предложението е било прието, а как точно ще се развие „битката за Троян” ще разберем след няколко месеца.

Генадий Маринов

35 коментара:

Анонимен каза...

Браво Генади!

Много добра първоаприлска шега.
Поздравления!

Анонимен каза...

Ее,Гена ефекта се получи за няколко секунди,докато се усетя,че днес е 1-ви април.Поздравления!!!!

Анонимен каза...

Е наистина се вързах,кото не се сещам че днес е първи април.Браво Генади върза ме.

Анонимен каза...

Ха, и аз се вързах!Браво Гена :)

Анонимен каза...

То първоаприлски може,бива да се лъже,но снощи беше 31 март а Акимов какви ги наприказва в Орещак-мед и масло!Троян бил най-добрия в България,най-много европроекти,канализации и т.н.

Анонимен каза...

Няма ли в Орешак чутови момци, да грабнат сопите и да бият бият говедото трапчанско....

Анонимен каза...

Към № 5
Снощи защо не беше такъв Бабаит? Не вярвам да си възроптал. Сега, след "анонимен" си голям юнак.

Анонимен каза...

Най-новите номинации: Кандидат кмет за гр.Троян - Бойко Борисов, за с. Терзийско - Минко Герджиков, за с. Горно Трапе - Минко Акимов.
Хайде на избори, народе наш! Гласувайте - 100% избираемост на нашите момчета. Все отбор юнаци, от читави по- читави !

Flamboyant каза...

На мен ми стана обидно от тази шега....ама какво ли значение има това? Почувствах се все едно съм в ролята на гладния и някой ми дава баничка, и тъкмо да понеча да я взема той я хвърля на земята и я стъпква. Знам, че е 1-ви Април, но шегата е много брутална. Колкото до идеята пък, невероятна е. Единствено този мовек мисля може да ни помогне в тези тежки времена.

Анонимен каза...

Дори и да не бе шега, на мен ми прозвуча ужасно!
Точно такъв трябва ,за да се закачат досегашните отрепки по него и пак да влязат през парадният вход в Общината....
А и нищо не би ме учудило,предишния селянин,сегашния тоже, шегаджийския кандидат и той от село!
И отнякъде зазвучава онази песен," Цял живот на село..."

Анонимен каза...

Ами дори и да не е първоаприлска шега, едва ли някой щеше да гласува за Герджиков, при положение, че Акимов пак ще е в катуна!

Анонимен каза...

Наистина днес е единствено подходящата дата за обсъждане кандидатури от ГЕРБ.Нека от утре нататък да обсъждаме сериозните кандидатури.

Анонимен каза...

На народа явно не му е до майтап.Това е налагащият се извод от коментарите за днешния ден.Харизмата явно се лекува само с глад.

АРВи каза...

Г-н Маринов, даже да приемем, че г-н Герджиков е пристанал на Троян, това пак е нищо, защото който и да дойде пак ще е същото, защото троянци сме си такива и това заслужаваме, което сега ни е напъплало. Докато ние самите, не влезем в крак(ако някой не разбира какво означава това, да ме попита, ще поясня), все тая! Кой ще е на власт? Не е важно! Но ужасно важно е кои са непосредствено до властимащия и и когато той се опиянява от властта, какво правят те? Пак ви напомням МАО "Не е важно котката дали е черна или бяла-важното е да лови мишки"(това е взаимствано от EM/SI)
Мислете и гласувайте братя троянци! Доказано е че 60% от хората не мислят, когато правят нещо, даже и за себе си. Това не е мое мнение.
Със здраве братя троянци!!!!

Анонимен каза...

Мисля, че града загива,тотално, от нашия егоизам, от нашето празнодумие, от това, че някои трябва да ни даде насоките.Саита изпростява,жалко за доброто начало!

Анонимен каза...

Милият Герджик не беше ли агентче на ДС ?

Анонимен каза...

Те с Акимов ще си паснат и двамата обичат да вдигат данъци, представете съ какъв тандем. Като се замисля дали Герджиков не е подучил нашите как се вдигат данъци та затова да имаме едни от наъ високите данъци в България.

Бог да пази България от изхвърлени кадри.

Анонимен каза...

Ами да се върне в Троян. Може да е останал някой негов съученик за докладване пред КДС.
На колко хора е сринал бъдещето за да изгради своето? Червени боклуци но вече демократи и реформатори. Със стари колове не се прави нова ограда! Нашата община отдавна е като бардак, но и нов бардак не се прави със стари к..ви!!!!!

Анонимен каза...

Може да се живее и по-бедно,но с достойнство!Контактуването с боклуци от всякакво естество натоварва психиката и води до безплодие-тоест подпомага циганизацията.АЙ с-с-с-с....

Анонимен каза...

Ехеиииии,супер!!!Ще ни излъже с местните данъцИ!!Днес е 2ри април спрете шегите>>>>>>...Г-н Я.кимов чака сигурен мандат.................дано

Анонимен каза...

20ти я ни го изясни твойто "...........дано"

Анонимен каза...

Гледайте къв як бисер мярнах в друг сайт:))
"Преди дни в културния клуб на пенсионера в Орешак се проведе отчетното заседание на кметството. Началото на събитието бе от 18:00 часа, като на него присъстваха кметът на град Троян – г-н Акимов, зам. Кмета Ангел Балевски, общински съветници, бизнесмени и граждани"

Че Ангел Балевски отдавна е покойник и че граматиката не важи в интернет, знаем, ама кога Ачо Балев стана зам. кмет не е съвсем ясно или може би са дали някаква прогноза,то знае ли човек. Кво ще кажете:Миню кмет,Ачо зам. и ...... тралалала....:))

Анонимен каза...

Дайте да започнем да спрягаме нови фигури и нови имена.

Анонимен каза...

Ачо Балев е добър човек,но с нищо не ми е помогнал...докато Георги Стойчев/автора на писмото до Тонимир Гечев/ ще ми спести 110лв за водомери ,а и не само на мен. Защо А.Балев е допуснал подобно изнудване на гражданите?
Ако Георги Стойчев реши да участва на изборите - ще гласувам за него.

Анонимен каза...

Ще гласуваш за някакъв Стойчев само заради 110 лв.......браво бе,за това сме си на това дередже....то и ГЕРБ даваха по 20 лв. та за това го избрахте....е поне ви се е дигнала мизата.

Анонимен каза...

Ние не гласувахме за ГЕРБ, а против Енкин!
Ако някой е взел 20лв - негов си е проблема, Стойчев прояви компетентност ,а и смелост - защо общинските съветници не проявиха тези качества...вероятно ,защото ги нямат.Всеки който получава заплата от някъде взима повече от 110лв,но не гласува за началника си,колкото и да е добър.Считам ,че г-н Стойчев има повече качества от някой общински съветници и считам,че би направил нещо положително за града.

Анонимен каза...

Общинският съвет никога не е приемал решение за подмяна на водомерите...Така че на общинските съветници не се е налагало да проявяват нито смелост, нито компетентност по този повод. Не ги обвинявай поне за това.

Анонимен каза...

На общинските съветници (с изключение на 2-ма) никога за нищо не им се е налагало да проявяват каквото и да е.Просто защото са мижитурки...

Анонимен каза...

27-ми,мой съседи ,чрез партия Атака са изпратили сигнал за водомерите с копие до общинския съвет - отговорено им е като се цитира отменената вече заповед - документа има изходящ номер.Пък и нали и общинските съветници живеят в Троян,на тях също са искали да им НАДПИШАТ по пет кубика на водомер,ако не сменят или проверят водомерите ЗА СВОЯ СМЕТКА...защо сега се правят на "умрели лисици"?

Анонимен каза...

Минко Герджиков - заслужава да е кмет на Троян , защото е доказан специалист - общинар и администратор ,който не е забравил от къде е тръгнал . Надявам се , че именно той има възможности да докара големи инвеститори в общината , за да се отпуши икономиканита ни към по добро и хората останат тук , а не да ходят в чужбина . В негово лице виждам - бъдещето на града ни ,защото е просто един - п а т р и о т . Успех г-н Герджиков..........

Анонимен каза...

№ 30 Каква значи за теб патриот?
Агентите на КГБ, ДС, КПСС или БКП може би???????

Анонимен каза...

Kъм 31 . Икономическото разузнаване според тебе - какво значи ... Според мене е работа за икономическия просперитет на родината - разбра ли , независимо в какъв строй се е намирала държавата ни . Това според тебе не е ли - П А Т Р И О Т И 3 Ъ М . А е всеизвестно , че то е било едно от най добрите в света, и са ни давали за пример - дори.И още нещо - ако бяхме го запазили - България нямаше да е на тоя икономически хал - сега , а можеше да е много по напрад по икономически показатели , и съответно хората щяха да живеят много по добре ... ДИКС

Анонимен каза...

Така е,32,и продължават да ни дават за пример.А хората бягат,бягат бягат.....Преди поне бяха пуснали ток по границите.....АЙ с-с-с-с....

Анонимен каза...

Kъм 32 - ри . Явно говорим на различни езици и с тебе няма разбиране , защото смесваш строевете с експертните виждания и решения за икономиката и държавноста .Но истината е една - г-н Герджиков е правилния избор за Троян , като кмет , защото има възможности и може да докара инвеститори в града...Нали това искаме всички - ние - да няма безработица и да има работа за всички ни...Иначе безлични кандидати - за някой лев към пенсийката или от други - местни подбуди и интереси - бол..., с които града ни ще затвърди позицийте си на - Умирай - бавно и мъчително ...Та тогава и отворените граници вече няма да могат да ти помогнат на тебе и тези с твоите разбирания ,защото в отворения свят искат мотика а не молитва - мой човек.

Анонимен каза...

34 - РА3БИРАЙ КЪМ - 33-ТИ.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |