Пролетната изложба на ДТХ

* Отриването е на 2 май, 18:00 ч., галерия „Серякова къща“, по традиция ще звучи музика на живо – този път класическа
Предстоящо
ТАЗГОДИШНАТА Пролетна изложба на Дружеството на троянските художници (ДТХ) в галерия „Серякова къща” ще се открие по традиция на Велики четвъртък от Страстната седмица – 2 май 2024 г. от 18:00 ч. В изложбата троянските художници ще представят своите най-нови творби – картини, икони, керамика и др. Пролетната изложбата на ДТХ ще продължи точно един месец – до 2 юни. По традиция на откриването ще звучи музика на живо – този път в изпълнение на двама класически музиканти със сериозна творческа биография: Гочо Праков (кларинет) и  Александър Лиалиос (пиано); в програма са включени произведения на Кутев, Вебер, Владигеров, Казанджиев, Дебюси, Бара, Месаже, Мангани и други.

ГОЧО ПРАКОВ е трето поколение кларнетист, роден е в Пазарджик. Свири от най-ранна детска възраст, следвайки семейната традиция – баща му Александър Праков е първи кларнетист на пазарджишкия симфоничен оркестър. От 2020 Праков младши е част от оркестъра на Държавната опера в Пловдив и преподава кларинет в Ню Йорк. Прие нашата покана да свири в Троян заради особеното уважение, което изпитва към своя учител и приятел, съгражданина ни Данчо Радевски, когото определя като „най-известния български кларнетист”.

АЛЕКСАНДЪР ЛИАЛИОС
е вече познат ва троянската публика от друг свой концерт в галерия „Серякова къща” преди няколко години. И той започва да свири от най-ранна възраст. Има бакалавърска степен по пиано от университета в Йейл, САЩ и специализации в консерваториите на Франкфурт и Хановер. Има концертни изяви в десетки градове у нас и по света. В момента е асистент към катедра „Камерна музика и клавирен съпровод“ в Националната музикална академия.

Галерия „Серякова къща“

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |