Лора Христова на косъм от медалите

* Две грешки при последната стрелба пратиха нашето момиче на 12-то място в бягането на 15 км на Европейското първенство в Брезно-Осърбле, Словакия

Лора Христова
Биатлон ЕП 2024
 
20-ГОДИШНАТА ни съгражданка Лора Христова – трикратна световна шампионка по летен биатлон за младежи от миналата година и една от най-големите млади надежди на българския женски биатлон, възпитаничка на троянската школа и на своя клуб „Аякс“ (Троян) – направи поредното си силно представяне на голямо международно състезание. На Европейското първенство в Брезно-Осърбле (Словакия) нашето момиче остана на косъм от медалите в старта на 15 км (24 януари).

ЛОРА
направи много силно бягане и преди последното си посещение на огневия рубеж бе в зоната на медалите – но тук направи два пропуска в стрелбата и това й коства подиума и я отпрати на 12-то място в крайното подреждане; поредното й челно класиране за последните дни след престижното 10-то място на българската смесена щафета  в старта Световната купа в Антхолц-Антерселва, Италия, 20 януари (виж „Български и троянски успех в Антхолц-Антерселва“ – бел. ред.). Шампионка в дисциплината е Марен Киркеайде (Норвегия), втора на 46.5 сек от победителката остана Алина Стемус (Молдова), а бронзът отиде при Ема Капоустова (Словакия) с изоставане от 59.1 сек, и трите без пропуски в стрелбата и повалени 20 от 20 мишени.

ЧЕ НАШЕТО
момиче щеше да е медалистка, ако бе стреляла точно, се доказва от времето й – на 2:37,2 мин. от победителката при 2 мин. наказание за двата грешни изстрела. Другите българки се класираха доста назад – Мария Здравкова (73), Даниела Кадева (79) и троянките Стефани Йолова (93) и Лора Радковска (96).

Т21 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |