За паметника на Левски в Троян

Предстоящо Дарителска инициатива
Така ще изглежда паметникът на Левски в Троян, автор Борис Борисов
ИНИЦИАТИВНИЯТ КОМИТЕТ за изграждане на паметник на Васил Левски в Троян организира в навечерието на националния ни празник 3 март  благотворително събитие в троянската галерия „Серякова къща”.

НА 2 МАРТ, ЧЕТВЪРТЪК,
ОТ 17:30 Ч. на чаша вино членове на Инициативния комитет ще представят идеята за изграждане на паметника, както и приетия проект.  В галерията ще бъдат изложени картини, дарени за благородното дело от троянските  художници Цвятко Дочев, Добромир Нешев и Пауна Шопова, както и няколко графики от големия български скулптор Георги Чапкънов-Чапа. Очакванията са тези творби да бъдат откупени (началните цени са определени от Инициативния комитет) и събраните средства да отидат за каузата. Поканени са бизнесмени и меценати, както и всеки, който подкрепя инициативата за паметник на Апостола в нашия град. Дарителите, закупили си картина, ще получи грамота.  В подкрепа на каузата ще се продават и картички с лика на Апостола на цена 5 лв.

Две от графиките на Чапа, включени в благотворителната изложба
ЗА ГОСТИТЕ на благотворителната вечер троянската винотека „Винослав“ ще представи избрани вина на бутиковата изба „Ялово“ (Велико Търново). Заповядайте!

От Инициативния комитет
 
Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |