Филми и артефакти за 3 март

* Троянци ще могат да видят документалните филми „Тутранската епопея“ и „Епопеята при Добрич“, ще присъстват режисьорът и сценаристът на лентите, прожекциите – 2 март, четвъртък, в салона на Общината, 16:00 ч.
 
Предстоящо
 
В НАВЕЧЕРИЕТО на честването на националния празник, когато ще отбележим145-годишнината от Освобождението на България – на 2 март, четвъртък, от 16:00 ч. в салона на Община Троян, ще бъдат представени филмите „Тутраканската епопея“ и „Епопеята при Добрич“ в присъствието на техния режисьор Мария Цветкова и н сценариста Радослав Симеонов.

ЕПИЗОДИТЕ са част от документална филмова поредица на Военния телевизионен канал, увековечаваща бойната слава на Българската армия по време на Балканските войни (1912-1913 г.) и Първата световна война (1915-1918 г.) Поредицата представя уникални и значими, но малко известни и почти непознати събития (или умишлено премълчавани като победата на кавалерията на ген. Иван Колев над казаците, нахлули в Добруджа заедно с румънската армия, опитваща се да откъсне Добруджа от българските земи – бел. ред.), като целта е да се възстанови потъпканата историческа истина.

ФИЛМИТЕ са предоставени от Информационния център на Министерството на отбраната. Преди прожекцията във фоайето на Общината ще могат да бъдат разгледани интересни артефакти от войните.

Община Троян

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |