Чапа работи усилено по троянския Левски

* Адв. Ангелов: „Убеден съм, че на центъра в Троян ще има достоен Левски, дело на един от най-ярките скулптори на България“ 

Чапкънов в ателието си, 20 май 2020 г.
Тема с продължение

СЛЕД КАТО бе премахната антивирусната блокада на София, представители на Инициативния комитет за изграждане паметник на Васил Левски в Троян посетихме ателието на големия скулптор Георги Чапкънов-Чапа в столицата (20 май). Видя се, че по време на пандемията художникът е работил усилено, проектът на главата на паметника от глина е готов и ни бе представен за одобрение. Чапа за пореден път подчерта, че е силно мотивиран и има желанието да направи нещо забележително в Троян, запомнящо се, за което ще се говори и което ще остане.

ИНИЦИАТИВНИЯТ комитет продължава кампанията за събиране на средства за паметника. Убеден съм, че на центъра в Троян ще има достоен Левски, дело на един от най-ярките скулптори на България (да припомним, че мястото на паметника, което бе избрано след нелеки дискусии, е на централния градски площад „Възраждане“, вляво от входа на читалищната сграда – бел. ред.).

м. май 2020 г.
адв. Венелин Ангелов,
член на Инициативния комитет

Още по темата:

1 Коментара:

Unknown каза...

Моля, покажете и модела на бюст-паметника! Да не стане после,- олеле, тва да не е паметник на Венелин Ангелов...

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |