Отиде си една голяма усмивка – Атанаска Ненковска

* Основателката и дългогодишната ръководителка на Вокална студия „Усмивка“ ни напусна миналата нощ, 25 февруари, след дълго и мъчително боледуване – забележителна жена
 със забележително дело
In memoriam
НАПУСНА НИ, след дълго и мъчително боледуване, една забележителна жена, една забележителна троянка, която винаги ще ни озарява с неизменната си усмивка, с добротата, всеотдайността и огромната любов, която щедро раздаваше на всички (ни). И със забележителното си дело – основаната през 1975 г. и ръководена от нея цели две десетилетия детска вокална студия „Усмивка“, превърнала се в емблема на града ни, голямо музикално и културно троянско дело, с което през годините са свързани стотици троянски деца. Атанаска Ненковска (1941-2023)!

ТЯ НАИСТИНА бе една голяма усмивка. Но бе и изключително мъжко момиче – както мнозина бе принудена да поеме гурбетчийския път в чужбина и в тази си роля също се справи за отличен, семейството й знае най-добре. И после дойде коварната болест.

„Усмивка“ на 35 – аплодисменти и цветя
 за г-жа Ненковска, 2010 г.
„ТЯ ОСТАВА част от културната история на Троян. Поклон!“, написа в профила си във фейсбук кметът Донка Михайлова. А думите за сбогом на колегите и приятелите от троянското читалище бяха: „На 25 февруари 2023 г. ни напусна Атанаска Ненковска. Родена и израсла в семейство, отдадено на читалищното дело, самата тя оставя трайна следа в културния живот на Троян. Ще я запомним с многобройните й прекрасни роли в самодейния читалищен театър и като успешен директор на Обединената школа по изкуствата към НЧ „Наука 1870 г.“, Троян. По-младите троянци ще я запомнят като създателка на Вокална група „Пламъчета алени“, превърнала се по-късно в любимата на поколения троянци Вокална студия „Усмивка“. Учителка по професия и по призвание, тя с любов и търпение предаваше на децата своето чувство за естетика и красота, любовта си към песента. Затова за всички, имали щастието да работят с нея, тя ще си остане обичаната „баба на „усмивките“. Поднасяме искрени съболезнования на семейство Ненковски! С признателност се прекланяме пред светлата й памет!“.

И ОТ НАС – дълбок поклон и най-искрени съболезнования на близките!
Поклонението ще се извърши на 26 февруари от 11:00 ч. на Старите гробища в Троян, погребението е от 12:00 ч.
 
Т21

1 Коментара:

Z@Q каза...

Добър човек беше!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |