Коледно-новогодишен Троян

* На 6-ти грейна троянската Коледна елха, на 15-ти започва Коледният базар, а навръх Нова година – концерт на пиринските певици Мария и Магдалена Филатови
Празнично
Пристига Дядо Коледа, Троян, 6 декември 2022 г.
НА 15 ДЕКЕМВРИ се открива, на обичайното си място – централния троянски площад, традиционният троянски Коледен базар. И пак по традиция – с песни и танци (фолклорен ансамбъл „Траяна“, вокалните студии „Усмивка“ и „Гласове) и само със стоки на доказани майстори занаятчии (с майсторски сивидетелства) и регистрирани търговци. По време на базара ще чуем коледния концерт на Общинския младежки духов оркестър (17 декември), както и други музикални изпълнения (20 декември). Закриването на 23 декември ще е с огненото шоу на клуб „Дивинитас“ от София.

Грейна троянската Коледна елха на площада
ДЕСЕТИНА дни по-рано – на Никулден, 6 декември, грейна и троянската Коледна елха. За събитието авансово пристигна самият Дядо Коледа, но не с шейната с еленчетата, а яхнал мощна рокерска моторетка. Няколко дни по-рано пък бе запалването на най-високата не само в Троян, но и в България и Европа жива Коледна елха – елпромската (24,6 м), на ул. „Акад. Ангел Балевски“ до Пачовия мост и Търговския парк.

НАВРЪХ Нова година, в полунощ на 31 декември (начало 23:55 ч.) е кметският поздрав и празничната заря на площада, а за троянци ще пеят изпълнителките на песни от Пиринския край Мария и Магдалена Филатови. Ще гръмне и знаменитото и неповторимо Дунавско хоро, което, едва ли ще сбъркаме, ако кажем, ще е от дълго и по-дълго и от весело по-весело.

Т21
Начало

 Още по темата:

1 Коментара:

Z@Q каза...

Голяма веселба ще падне, стига алкохол да има!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |