Коледно-новогодишните празненства на площада

* На 6 декември палим Коледните светлини, на 21 декември отваря Коледният базар, а навръх Нова година след кметската наздравица
 ще пее Илия Луков
Предстоящо
ОБЩОГРАДСКИТЕ Коледни и Новогодишни празненства не се отлагат заради епидемичната обстановка, съобщиха организаторите от Община Троян; а подготвената празнична програма е съобразена с противоепидемичните мерки, но и с „желанието да се върне коледния дух и усмивките на хората“.

ТЪРЖЕСТВАТА започват със запалването на Коледните светлини на централния троянски площад – 6 декември, понеделник, от 17:30 ч. Преди запалването са осигурени забавления за най-малките – възможност да се снимат с популярната филмова героиня принцеса Елза от „Замръзналото кралство“. Ще има и музикални изпълнения (на малчуганите от вокална група „Щурче“ към детския Център за подкрепа на личностното развитие и от  вокална група от ДГ „Мир“) и Коледно огнено шоу на прочутата трупа „Дивинитас“ от София.

ТРАДИЦИОННИЯТ вече Коледен базар отваря на 21 декември и ще продължи до Нова година (31 декември) – в специални дървени къщи, осигурени от Община Троян и/или в шатри на участващите търговци и производители (по-подробна информация за  условията за участие и  възможностите да се подаде заявка за участие ще откриете на сайта на община Троян - www.troyan.bg; срокът за изпращане на заявките е до 17:00 ч. на 10 декември). Мястото е същото – централният троянски площад. А за доброто ни настроение в дните на Коледния базар ще се погрижат състави от НЧ „Наука - 1870 г.“ (Троян), НЧ „Развитие - 1898 г.“ (Орешак) и общинският младежки духов оркестър.

НОВАТА 2022-РА ще посрещнем в 24:00 ч. на 31 декември пак там – на централния троянски площад, с традиционната кметска наздравица, празнична заря и концерт на Илия Луков, който ще даде началото на дългото новогодишно хоро.

Т21, по информация на Община Троян
Начало

 Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |