Запалихме коледните светлини

* Честта се падна на кмета Михайлова и 7-класничката Мира * Дядо Коледа и Снежанка пристигнаха с Коледомобила; „Научих, че нямате сняг в Троян, затова оставих елените в Лапландия“, поясни Добрия старец * „Подари на непознат“ – за четвърти път
Коледно
Коледомобилът с най ВИП гостите пристига, централния площад, Троян, 29 ноември 2019 г.
Поздрав от Снежанка
Дядо Коледа вади чувала с подаръците
ДЯДО КОЛЕДА, както бе обещал, пристигна в Троян авансово преди Коледа – за запалването на коледните светлини на централния троянски площад, 29 ноември. Дойде с голям чувал и в компанията на прелестната си асистентка Снежанка; обаче без елфите, те явно си имаха други предколедни задачи. И не бе с еленовия вряг, а със специалния си Коледомобил с регистрация „Лапландия 0001 Дядо Коледа“, който помним и от предишни тукашни гостувания. „Научих, че нямате сняг в Троян, затова оставих елените в Лапландия и пристигнах с автомобила“, поясни Добрия старец. Двамата най ВИП гости бяха посрещнати с традиционното троянско гостоприемство и ентусиазъм; е, и този път не се размина съвсем с нашенските работи – блъсканица, настървени за подаръците малчугани/родители, сръдни, но бе по-приемливо от други години.  

Към коледните светлини се прибави и пищната заря
Духовият оркестър ни зарадва с трите най-красиви коледни песни
Кметът Михайлова и 7-класничката Мира запалиха светлините
ДВАМАТА, Дядо Коледа и Снежанка, бяха „гвоздеят“ на събитието. Но минути преди пристигането им – и след като троянският младежки духов оркестър вдъхнови всички ни с вдъхновеното си изпълнение на трите най-красиви коледни песни „Тиха нощ“, „Джингъл белс“ и „Над смълчаните полета“ – се случи най-важното: кметът Донка Михайлова и едно от славейчетата на вокална студия „Гласове“, 7-класничката от троянското СУ „Васил Левски“ Мира Попова (която неотдавна спечели ценна вокална награда не къде да е, а в Сан Ремо, Италия), заедно запалиха коледните светлини и троянската елха грейна. А към коледните светлини се прибави пищна заря, събрала очите на малки и големи. „Много вярваме, че тези светлини ще донесат във всеки троянски дом повече радост, повече очакване за Коледа и повече настроение“, се чу в краткото кметско поздравление към пълния площад.

Г-ЖА МИХАЙЛОВА обяви и станалата вече традиционна коледна кампания на Община Троян „Подари на непознат“, провеждаща се за четвърта поредна година и стартираща винаги оттук, пред грейналата Коледна елха. И обясни: „Защото наред с многото щастливи деца, има и деца, които са самотни, които живеят бедно, но също очакват своите коледни подаръци. Вярвам, че ние, троянци, ще им дарим тази радост (подготвения списък на нуждаещите се и с какво можем да ги зарадваме ще публикуваме отделно – бел. ред.)“.

Секунди след като троянската коледна елха грейна
С ДРУГИ ДУМИ – коледният дух и очакването за Коледа вече са в Троян!

Т21 
Начало

 Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |