Готови сме за зимата, потвърдиха от Община Троян

* Обезпечени са всичките 22 населени места в общината, като на терен ще работят осем фирми плюс ОП „Комунални услуги - Троян“
Иде
ВСИЧКИ институции, които имат отговорности за зимния сезон на територията на община Троян, са готови за действие, съобщиха от общинската администрация. Обезпечени са всичките 22 населени места в общината, като на терен ще работят осем фирми плюс Общинското предприятие „Комунални услуги – Троян“. Припомнено бе, че през 2018 г. след проведени процедури за избор на изпълнител по Закона за обществените поръчки (ЗОП) бяха сключени 2-годишни договори за зимно поддържане, които са валидни и за настоящия зимен сезон 2019/20 г. Кметът Донка Михайлова вече е провела срещи с всички институции и лица, отговарящи за снегопочистването.

ФИРМИТЕ, отговарящи за зимната поддръжка, са следните: „Агротехника Троян“ АД – за територията на селата Балканец, Белиш, Гумощник, Дълбок дол, Калейца, Ломец, Орешак, Патрешко, Чифлик, Горно Трапе и Добродан; Богдан Пелтешки (с. Шипково) – за с. Шипково; ЕТ „Илия Николски“ (с. Терзийско) – за селата Балабанско и Терзийско; ЗП „Тодор Петков“ (с. Голяма Желязна) – за селата Голяма Желязна и Старо село; „Илко“ ЕООД (Троян) – за Беклемето; ЗП „Красимир Василев“ (с. Борима) – за с. Борима; ЗП „Красимир Кръстев“ (с. Врабево) – за с. Врабево; Всестранна кооперация „Единство“ (с. Дебнево) – за с. Дебнево. „Пътприбор“ ООД (София) ще отговаря за общинската (междуселищната) пътна мрежа, общо 109 км, като ангажиментът е да се използват 5 снегопочистващи машини с гребла плюс един грейдер, а трасетата да бъдат обработвани с пясък и сол.

ЗА ГРАДСКАТА улична мрежа в Троян, общо 54 км, ще се грижи ОП „Комунални услуги - Троян“. В действие ще влязат 10 снегопочистващи машини, а тротоарите при училищата, детските градини и в централната част на града ще се почистват ръчно и с роторни снегорини. Предприятието ще обработва уличната мрежа с каменна сол и калциев хлорид.

Т21, по информация на Община Троян

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |