Пламен Христов е първенецът на БНР Академия 2021

* Ловчалията показа най-висок резултат сред десетте участници в VII майсторски клас на Академията * Думите му при връчване на дипломата: „Работим не за политиците и не за управляващите. Ние работим
 за слушателите“
Отличници
Пламен Христов (вляво) получава дипломата си, връчва му я генералният директор на Българското национално радио Милен Митев, София, 3 декември 2021 г.
КОРЕСПОНДЕНТЪТ на БНР в Ловеч Пламен Христов, един от разпознаваемите гласове на националното радио, е отличникът в тазгодишния VII майсторски клас на БНР Академия – съвместен проект на радиото с квалификационния отдел на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU) и Висшето училище по журналистика в Монпелие (Франция). БНР Академия стартира през 2014 г. и досега са я завършили успешно над 80 журналисти.

УЧАСТНИЦИТЕ в майсторските класове се избират с конкурс сред журналистите в БНР – тази година десет на брой, и преминават през няколкомесечна обучителна програма, завършваща с изпит. Обучението е фокусирано изключително върху подобряване на практическите учения в различни сфери на радиожурналистиката и изобщо на журналистиката, като дисциплините и критериите са заложени от квалификационния отдел на EBU.

КАКТО казахме, Пламен бе най-добрият в VII майсторски клас на БНР Академия, а дипломите на завършилите връчи новият генерален директор на БНР Милен Митев на церемония в Мраморното фоайе на радиото (3 декември). „Бъдете смели! Бъдете нахъсани! Не се плашете от предизвикателства! БНР е свободна медия, в която работим не за политиците и не за управляващите. Ние работим за слушателите. Затова хората разчитат на нас и ни имат доверие!“, бяха думите на първенеца при получаването на дипломата си.

И ОТ НАС – поздравления! И две думи  за Пламен – динамичен и изключително рефлективен, с много силни журналистически рецептори за същината на проблемите, достатъчно смел, което е дефицит в днешната ни журналистика, търсещ и умеещ да улавя различните гледни точки и много важното, правещ това, което обича, превърнал любовта си в професия; накратко – качествен и авторитетен глас на нашата област в националния ефир, но и на Троян, към който има особени (и основателни) пристрастия.

Т21

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |