Дисциплинарно производство срещу пияния полицай зад волана

* Полицай с джип удари бус призори на 4 декември в Троян, констатацията на полицията – бил е „във видимо нетрезво състояние“; клип от мястото на инцидента разбуни духовете * Областният полицейски шеф разпореди незабавна проверка и сезира вътрешния министър

Крими
 
ОТ ТАЗИ сутрин, 4 декември, едно 3-минутно видео, заснето с телефон от мястото на събитието, обикаля социалните мрежи и буни духовете.  Според автора бусът му бил ударен от джипа на пиян троянски полицай, съобщава се и името Цветелин Пейковски, а пристигналият на мястото полицейски патрул бил неоправдано толерантен към колегата нарушител. Изказва се и подозрението, че ще се направи опит за потулване на случая и се сипят обвинения как полицаят от инцидента налитал на бой срещу другия участник в ПТП-то.

ДНЕС следобед, 16:25 ч., получихме официална информация по случая от пресцентъра на Областната дирекция на МВР - Ловеч. От която става ясно, че шефът на дирекцията старши комисар Станислав Великов е разпоредил „незабавна проверка във връзка с пътния инцидент с участието на служител на РУ на МВР - Троян“.

ПОДРОБНОСТИТЕ. В 5:00 ч. сутринта на 4 декември, събота, в полицейското управление в Троян е получен сигнал за пътен инцидент между лек и товарен автомобил (джип и бус) с материални щети. Веднага е изпратен екип и на място е установено, че единият от участниците – 39-годишният шофьор на джипа, е служител в РУ на МВР – Троян и е във „видимо нетрезво състояние“. Той отказал да бъде тестван за алкохол с техническо средство (дрегер), след което получил талон за медицинско изследване, каквито са нормативните изисквания и му бил съставен акт за нарушение на Закона за движение по пътищата. На употребилия шофьор била отнета книжката заедно с контролния талон. Другият участник в ПТП-то – 41-годишният шофьор на буса, е тестван с дрегер и алкохолната му проба е отрицателна.

От мястото на инцидента, сн. фейсбук
ОЩЕ същия ден директорът на ОДМВР - Ловеч старши комисар Великов е изготвил предложение до вътрешния министър Бойко Рашков за образуване на дисциплинарно производство срещу служителя на РУ на МВР - Троян, участвал в инцидента, уточниха от полицията. Което пък показва, че подозренията за потулване на случая са неоснователни.

Т21
 
Още по темата:

1 Коментара:

Unknown каза...

Не е лошо да се провери дали джипа на полицаят има ГТП, ГО. Практика е да не ги плащат защото на пътя те като полицаи са над закона. Явно дисциплината в това РУ на МВР е на ниско ниво щом като полицаи карат автомобили в нетрезво състояние и катастрофират. Самозабравил се е Пейковски, повярвал си е, че е хванал Бога за шлифера. Сега ще го приземят. Не е лошо началника на управлението да си стегне разпасаната чета.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |