Поредна титла на България за непобедимия Майкъл Иванов

* Летящият троянец не загуби манш през сезона в своя клас МХ1 и спечели първото място в крайното класиране с пълен актив от 325 точки; престижно 5-то място в Европейския шампионат * Титла и подиум за други двама наши – тийнейджъра Павел Доневски и
ветерана Мирослав Христов-Сико
Мотокрос
Доминаторът Майкъл Иванов (№97)
СЪГРАЖДАНИНЪТ ни Майкъл Гриша Иванов (25 г.) – голямото име на българския мотокрос в последните години, за пореден път е шампион на България в елитния клас МХ1 (450 куб. см). Което не е изненада, а точно обратното, повече от очаквано – летящият троянец просто няма конкуренция у нас и е „абониран“ за шампионската титла, като обичайното е тотален доминатор на трасето и да печели всичко (и двата манша) в състезанията, в които участва.

МАЙКЪЛ
, с неизменния №97, спечели през настоящия сезон 2022 с абсолютен актив от точки – 325, и победи във всичките 7 кръга (Корен, Севлиево, Левски, Троян, пак Кортен и Севлиево, Айтос) и всичките общо 13 манша (в Троян на 12 юни заради тежките условия, дъжд и кал, по изключение се проведе само един манш – бел. ред.). Шампионът кара с „Хускварна“ за фирмения отбор „АИТ Рейсинг тийм“ на едноименната пловдивска транспортна фирма с президент Ангел Траков. Подгласници на троянеца са Живко Богданов (КТМ, „Несебър Мото клуб“) с 239 т. и Георги Георгиев („Кавазаки“, „НСА Моторспорт“) с 228 т.

МАЙКЪЛ
има още един и още по-сериозен успех през сезон 2022 – 5-то място (от общо 110 състезатели от цяла Европа) в Европейския шампионат, клас МХ1 Open. Нашето момче реално си извоюва място в призовата тройка, но нелепо и в някаква степен нечестно служебно отнемане на точки от последния старт в Турция, го лиши от подиум в крайното класиране. И от нас – браво, шампионе!
итла и за тийнейджъра Павел Доневски (№21)
Подиум за неостаряващия Мирослав Христов-Сико (№60)
В ШАМПИОНАТА на България по мотокрос, сезон 2022, Троян има още една титла – тийнейджърът Павел Доневски (№21) с „GasGas“, който се състезава за троянския клуб „Троян Мотор спорт 01“ с председател Камен Ангелов-Кардаша, спечели в клас МХ2 Junior с актив от 240 т. Подгласници на троянския пилот са Данаил Стефанов („GasGas“, „Ябланица МХ“) с 202 т. и Цветан Бузин („Ямаха“, „М6 Ямаха Рейсин тийм“) с 183 т. Имаме подиум и при ветераните – на 62-годишния Мирослав Христов-Сико (№60) с „Ямаха“, също от отбора на „Троян Мотор спорт 01“, който завърши трети в крайното класиране в клас МХS55 с актив от 252 т. Тук шампион е Димитър Аргиров („Кавазаки“, „Дизел Юнак“) с 286 т., следван от съотборника си Живко Бонев с „Ямаха“ и 270 т.

Т21

 
Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |