Майкъл отново безмилостен у дома

* Очаквани убедителни победи на троянеца в двата манша – в първи „затвори“ всички, във втория кара по-кротко и избяга на втория „само“ с минута * Общо пет титли за българите и заслужена „Купа на Балканските нации 2020“
Мотокрос
По трасето с №97 доминаторът Майкъл Гриша Иванов, Троян, 3 октомври 2020 г.
Шампионът
С ПЕТ крайни победи в различните класове на провелия се на мотополигона в Троян шампионат по мотокрос, пети кръг от календара на BMU European championship (3-4 октомври), България спечели новоучредената „Купа на Балканските нации 2020“. Участваха 132-ма състезатели от 5 балкански страни – България, Румъния, Турция, Гърция и Северна Македония, а над 5000 души наблюдаваха на живо, съобщиха в официалния сайт на Българската федерация по мотоциклетизъм (БФМ), основен организатор на проявата. И дори данните за броя на зрителите да са попреувеличени, безспорен факт е, че троянското състезание бе на ниво и се превърна в празник на мотокроса.

ОЩЕ по-голям бе празникът за троянската публика, която, разглезена от победите и превъзходството на своя любимец Майкъл Гриша Иванов, очакваше двойна негова победа у дома и я получи. Майкъл с КТМ (състезаващ се за студентския МСК „НСА Моторспорт“) бе безмилостен и в двата манша – в първия „затвори“ противниците си с една и повече обикалка, а във втория бе по-лежерен и пресече финала „само“ с минута преди втория. Другите български победи в Троян са на: Венцислав Тошев (СК „Мото Спорт Варна“) – клас МХ65; Николай Малинов (СК „Киппен МХ рейсинг тим“) – МХ2; Григор Царев (СК „Джи Ар Си Моторспорт 2020“) – МХ; и Станко Боянов (МСК „НСА Моторспорт“) – МХS. 

Кметът Михайлова с купата, връчена й от Богдан Николов

НА СЪСТЕЗАНИЕТО в Троян присъстваха председателят на БФМ Богдан Николов и председателят на организационния комитет на веригата „Гран При България“ Румен Петков. Официалното откриване пък направи троянският кмет Донка Михайлова; а след състезанието г-н Николов връчи на градоначалника два подаръка: плакет от БФМ „За изключителен принос на Община Троян в развитието на мотоциклетния спорт“ и отборната купа, спечелена от България. Следващият кръг от календара по мотокрос ще е на трасето край Севлиево, 17-18 октомври.

Т21, по информация на www.bfm.bg

 
Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |