Изключителен Майкъл – 4 победи в едно състезание

* Летящият троянец буквално отвя конкуренцията в двата класа – МХ2 и МХ1, сменяйки в движени 250-кубиковия си КТМ с 450-кубиковата „Ямаха“ * Уникално – в клас МХ1 нашето момче затвори всички конкуренти с поне една обиколка
Мотокрос
Майкъл Иванов (№97) не даде никакъв шанс на конкурентите си, Троян, 29-30 септември 2018 г.
БЪЛГАРСКИЯТ топ пилот в мотокроса и наш съгражданин Майкъл Гриша Иванов направи истински фурор във финалния кръг на Източноевропейския шампионат по мотокрос, валиден и за Отборната купа на България, провел се на мотополигона в Троян през този уикенд (29-30 септември). В състезанието участваха 111 състезатели в различните класове от седем държави, а триумфът на Майкъл (№97) стана пред очите на над 5000 зрители по данни на организаторите от Българската федерация по мотоциклетизъм (БФМ). Наградите на призьорите връчи кметът на Троян Донка Михайлова, а победата на нашето момче бе и своеобразен подарък за юбилейната 150-годишнина от обявяването на Троян за град.

Майкъл Гриша Иванов
ЛЕТЯЩИЯТ троянец, който е студент в НСА и се състезава за „НСА Моторспорт“, кара в два класа – МХ2 и МХ1, като спечели убедително и четирите състезателни манша (всеки манш от по 25 минути плюс 2 обиколки) със сериозна разлика пред конкурентите си. А „one man show“-то на Майкъл, будещо възхищение и радващо всички, но изискващо изключителна подготовка, воля и концентрация, бе продиктувано от отборната цел – спечелването от „НСА Мотоспорт“ на Отборната купа на България за 2018 г.

В ПО-МАЛКИЯ клас МХ2 Майкъл бе над всички от началото до края, като и в двата манша КТМ-ът му финишира с близо 1 минута аванс пред втория Хакан Халми („МСК Севлиево“) и третия Алекс Димитров („Мотоспорт Варна“). В клас МХ1 зрителите станаха свидетели на нещо рядко срещано по родните трасета за мотокрос – Майкъл успя да затвори с една обиколка абсолютно всички състезатели, като някои останаха зад троянеца на две и повече обиколки. И една любопитна „подробност“ – веднага след първия манш в МХ2 Майкъл трябваше да смени 250-кубиковия си КТМ с 450-кубиковата „Ямаха“, за да кара в МХ1. Което не се оказа проблем за него и веднага поведе колоната без да даде шанс на конкурентите си. Втори в този клас остана Тони Цветков („Панчо рейсиг тим“), а трети – Адриан Радуца (Румъния).

Със златото – троянецът Майкъл Иванов, наградите връчи кметът на Троян Донка Михайлова
ДОМАКИНСКИЯТ триумф на Майкъл в коронната му дисциплина – мотокроса, идва седмица след пистовата победа в Долна Митрополия и спечелването на първата му европейска титла по СуперМото (виж „Майкъл грабна първата си европейска титла по СуперМото“ в бр. 36 на Т21 от 26 септември т. г. – бел. ред.). Браво, Шампионе!

Т21, по информация от БФМ

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |