Нов успех на Додо Калистерски

* Троянецът спечели титлата при мъжете до 23 години на Държавния личен шампионат * Студентът по право има вече в актива си 10 републикански титли в различните възрастови групи

Добромир (Додо) Калистерски

Джудо

Един материал на младия ни колега - 7-класникът Васил Марковски от СУ „Васил Левски“, за поредния успех на талантливия троянски джудист Добромир (Додо) Калистерски.

НА 27 СЕПТЕМВРИ в Пазарджик се проведе Държавния личен шампионат по джудо. Титлала при мъжете до 23 години заслужено бе завоювана от нашия съгражданин Добромир Христов Калистерски-Додо. Шампионът е роден на 8 март 2000 г. в Троян, завършил е средното си образование в троянското СУ „Св. Климент Охридски“, а в момента се справя успешно с изпитите в УНСС, специалност право.

ОТ ШЕСТГОДИШЕН Додо тренира любимия спорт в троянския клуб по джудо и самбо „Чавдар“ при известния треньор Николай Матев. Първите си успехи постига още 8-годишен – през 2008 г. на турнир по джудо в Севлиево грабва цели два медала. Следват години на много труд и упоритост, довели до спечелването на над 100 златни, сребърни и бронзови медала и 10 републикански титли по джудо в различните възрастови групи (деца, юноши, мъже). От 10-годишен Додо е в националния отбор и е първият български състезател, който има 4 медала от международните купи по джудо за кадети.

Додо най-високо на почетната стълбичка, отпред – треньорът Николай Матев, ДЛШ, 2020 г.

БРАВО, Додо! Стискаме ти палци и се гордеем с теб!

Васил Марковски,
7а клас, група „Медии“, СУ „Васил Левски“, Троян

Бел. ред. Тази неделя, 4 октомври, Додо ни зарадва с поредна победа – републиканска титла и в групата на младежите. И от нас – браво, шампионе! 


Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |