Сребро и бронз за Таня и Цвети от Европейското първенство в Рига

* Пореден голям международен успех на възпитаниците на треньора Николай Матев и Спортен клуб по джудо и самбо „Чавдар“ (Троян)
Самбо
Цвети и Таня със спечелените медали, ЕП 2019, Рига, Латвия, 8 декември 2019 г.
ИМАМ удоволствието да ви споделя за поредния голям успех на моите възпитаници от Спортен клуб по джудо и самбо „Чавдар“, Троян. На провелия се шампионат на Стария континент по самбо за кадети в Рига, Латвия (7-8 декември) нашите състезателки Таня Радилова и Цветелина Маринова, част от националния отбор на България, се представиха повече от отлично.

ТАНЯ, която е пълен дебютант на състезания от такъв ранг, до финала буквално прегази по абсолютно категоричен начин съперничките си, а в спора за златото изправи срещу представителката на Беларус (една от водещите сили в нашия тежък спорт) и след изключително оспорвана битка отстъпи по точки европейската титла. Сребърен медал и вицешампион на Европа за Таня! А финалната оставя много въпроси и съмнения в съдийските отсъждания и ще се помни дълго в средите на спорта самбо.

ЦВЕТИ се препъна още в началото  и загуби от състезателката на доминираща в самбото Русия, но след това не даде шанс на съперничките си, за да стигне до борбата за третото място. Във финалната схватка Цвети също като Таня се изправи срещу състезателка на Беларус, но успя да се справи с нея по най-убедителния начини – победа с 8:0 само за две минути и половина, бронзов европейски медал!

ТОВА БЕ последното състезание за годината и с гордост можем да се похвалим и да запомним 2019 г. с европейската титла за девойки, бронзовите медали от световните първенства за девойки и жени на Анна-Мария Манушева (клубът ни не е имал медал от СП от 2006 г., когато Снежина Василева написа история, ставайки първата българка световна шампионка, а Ирина Пауникова завоюва бронз – бел. авт.), европейската вицешампионска титла на Таня Радилова (Таня е и балканска шампионка за тази година) и бронзовия медал на Цветелина Маринова (тя пък е балкански вицешампион за годината) плюс множество шампионски титли и медали от държавните шампионати на състезателите ни в различните възрасти.

Двете троянски медалистки с треньора си Николай Матев, ЕП 2019, Рига
УПРАВИТЕЛНИЯТ съвет на СК „Чавдар“ (Троян) поздравява всички свои възпитаници, техните семейства и всички троянци като им пожелава много здраве и весели коледни и новогодишни празници. Използваме възможността да изкажем и нашите огромни благодарности към Българската федерация по самбо, към фирма „Калинел“ ЕООД в лицето на собственика инж. Марин Радевски и към Община Троян за изключителната помощ и подкрепа, без които всичко това нямаше да се случи. Причината е проста – нямахме ли я тяхната финансова подкрепа, щяхме да си останем само с огромния труд. Благодаря им от сърце от името на УС ма клуба, от мое име и от името на всички мои състезатели и техните близки!

Николай Матев, треньор,
президент на Спортен клуб по джудо и самбо „Чавдар“

Още по темата:

1 Коментара:

D Penkov каза...

Брево,момичета все още има живот в този град.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |