Елеонора Авджиева взе музейния Оскар

* Директорката на троянския Музей получи статуетката и грамота за „Музей на годината 2018“, церемонията се състоя в Пловдив
Отличници
Председателят на „Български музеи“ връчва наградата „Музей на годината 2018“ на г-жа Авджиева
НА 3 ДЕКЕМВРИ в Пловдив – в Регионалния природонаучен музей, връчиха годишните награди (за 2018 г.) на сдружение „Български музеи“. Отличените музейни институции и специалисти в различните категории бяха обявени през м. април (виж „Национално признание на троянския Музей“ – бел. ред.).

ГОЛЯМАТА награда „Музей на годината 2018“ бе за Музея на народните художествени занаяти и приложните изкуства (МНХЗПИ) в Троян, а „музейния Оскар“ – изящна статуетка и грамота, получи директорката Елеонора Авджиева, връчи й го председателят на сдружението Борис Хаджийски. Г-жа Авджиева присъства на церемонията заедно с голяма троянска група колеги и ресорния зам.-кмет Розалина Русенова.

„БЪЛГАРСКИ МУЗЕИ“ е професионална организация, обединяваща десетки български музеи и галерии. Целта на сдружението е да защитава правата и интересите на българските музеи, да популяризира дейността им у нас и в чужбина и да осъществява дейности, свързани с развитие и насърчаване на музейната дейност. Наградите „Български музеи“ са учредени през 2016 г. и са първите у нас институционално установени награди за отбелязване на най-добрите музейни практики.

Т21

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |