Невероятен Майкъл Иванов – 4 от 4 победи!

* Троянецът спечели двойни победи в два класа - МХ2 и Open, и вдигна на крака хилядната публика на мотополигона в родния Троян * 112 пилоти от 11 страни участваха в първото състезание от веригата
 Grand Prix Bulgaria, сезон 2019
Мотокрос
Майкъл лети по трасето, Grand Prix Bulgaria, Троян, 28 април 2019 г., снимка Дидо Калински
ВЪРХУ изключителното представяне на съгражданина ни Майкъл Гриша Иванов – голямата звезда на българския мотокрос в последните години, е фокусиран репортажът в официалния сайт на Българската федерация по мотоциклетизъм (www.bfm.bg) за приключилото в неделя първо състезание от веригата „Гран При България“ (Grand Prix Bulgaria), сезон 2019, кръг от Европейския шампионат. Домакин на мащабната надпревара бе мотополигонът в Троян – едно от най-добрите трасета в България, а участие взеха 112 пилоти от 11 страни в класовете ЕМХ65, ЕМХ85 и Open, МХ2/МХ и Veteran. „Гран При България“ в Троян беше официално открито от председателя на веригата Румен Петков и кмета на община Троян Донка Михайлова, сред официалните лица бе и председателят на БФМ Богдан Николов. 

И още една летяща снимка на на шампиона с неизменния №97, снимка Дидо Калински
А СЕГА оценката за Майкъл и троянското състезание в сайта на БФМ: „Невероятен Майкъл Иванов ( България, КТМ) по време на неделните състезания от Европейския шампионат по мотокрос в Троян. Навръх Великден над 10 000 зрители станаха свидетели на уникалното каране и себераздаване на Майкъл, който защити честта на България по най-добрия начин. И спечели двойни победи в два класа – МХ2 и Open, като освен че триумфира в четирите състезателни манша, го направи повече от убедително и със сериозни разлики пред конкурентите си. Особено в клас Open, където имаше конкуренция на сериозни имена като Ян Панкар (Словения, „Ямаха“), Мартин Мичек (Чехия, КТМ), Дмитро Асманов (Украйна, КТМ), Пьотр Бартош (Чехия, КТМ) и други. И в двата манша Майкъл финишира пред Панкар и Мичек, които останаха на втора и трета позиция в крайното класиране. В първия кръг троянецът остави на 6 секунди словенеца, а във втория му направи разлика от 11 секунди. Абсолютно заслужено веднага след карирания флаг публиката аплодира нашето момче за истинския подвиг, който направи на трасето в Троян. 4 от 4 победи!“.

ЩЕ ПРИПОМНИМ, че това е пореден триумф с четири победи в едно състезание у дома (на мотополигона в Троян) на летящия троянец. В края на м. септември миналата 2018 г. Майкъл съсипа конкуренцията във финалния кръг на Източноевропейския шампионат по мотокрос, валиден и за Отборната купа на България, печелейки убедително четирите манша в класовете МХ2 и МХ1. Като в клас МХ1 сътвори нещо рядко срещано по родните трасета за мотокрос – успя да затвори с една обиколка абсолютно всички състезатели, като някои останаха зад троянеца на две и повече обиколки (виж „Изключителен Майкъл – 4 победи в едно състезание“ – бел. ред.).

Майкъл Иванов с купата и българското знаме в компанията на кмета Михайлова и Богдан Николов
НАГРАДАТА на троянския шампион връчи троянският градоначалник, а след церемонията Майкъл развя българското знаме в компанията на г-жа Михайлова и председателя на федерацията и голям пистов шампион от близкото минало Богдан Николов.

Т21, по информация на www.bfm.bg
 
Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |