Майкъл с поредна двойна победа

* Макар и след две грешки и на два пъти в ролята на догонващ, железния троянец не даде шансове на съперниците си в своя клас МХ1 * Кметът Михайлова: „Мотокросът и колоезденето заемат сериозно място в нашия спортен календар“
Мотокрос
По трасето към поредната си победа – железният троянец Майкъл Гриша Иванов (№97), Мотополигон Троян, 20 юни 2021 г.
МАЙКЪЛ Гриша Иванов, Николай Малинов, Венцислав Тошев и Дани Цанков взеха победи в класовете си на „Гран при Троян 2021“, втори кръг от Републиканския шампионат по мотокрос, провел се на Мотополигона в Троян (19-20 юни). С което четиримата затвърдиха победите си от първия кръг (Кортен, 15-16 май) и водачеството си в шампионата.

НА ДОМАШНАТА си писта Майкъл („АИТ Рейсинг Тийм“), който се състезава с „Husqvarna“, не остави много шансове на конкурентите си в клас МХ1 - Георги Георгиев („Киппен МХ Рейсинг тийм“) с „Kawasaki“ и Жулиан Георгиев („Александър Моторспорт“) с „Yamaha“, въпреки че си позволи две неточности и на два пъти беше в ролята на догонващ.

В КЛАС МХ 2 Николай Малинов („АИТ Рейсинг тийм“) с КТМ с добро каране във втория манш взе победата в кръга; шанс имаше и Мариус Канакис („НСА Моторспорт“), който беше най-бърз в първия манш, но остана едва пети във втория, трети завърши Димитър Грозданов („МХ тийм Симитли“). В клас МХ85 втора поредна победа взе Венцислав Тошев („Мотоспорт Варна“) с „Husqvarna“, добрал се до първото място след люта битка по троянското трасе с Мирослав Димитров („Марица рейсинг тийм“), с когото си размениха по една победа в маншовете, трети остана Мартин Лалев („Киппен МХ рейсинг тийм“). В клас МХ65 Дани Цанков („М6 Ямаха рейсинг тийм“) с „Yamaha“ отново беше без конкуренция и както в Кортен спечели и двата манша; след него се наредиха Георги Гинов („Мото Спорт Варна“) и Илия Димитров („Марица рейсинг тийм“).

На пресконференцията преди състезанието, Община Троян, 18 юни 2021 г.
„ГРАН ПРИ ТРОЯН 2021” бе организирано с огромното съдействие на Община Троян и местния клуб „Троян Моторспорт 01” с председател Камен Ангелов-Кардаша. „Това състезание е пореден повод да покажем какво означава спортът за Троян. Ние традиционно полагаме много усилия за развитието на спорта и нашата политика на местно ниво е да инвестираме и подкрепяме развитието на детско-юношеския спорт. Имаме 23 клуба, като 20 от тях развиват много сериозна дейност, а общо са ангажирани над 800 деца. Мотокросът и колоезденето заемат сериозно място в нашия спортен календар и ще продължаваме да финансираме тези две събития („Гран при Троян 2021“ и домакинството на етап от Обиколката на България), защото вярваме, че те са част от усилията ни и са стимул за троянските деца и младежи да спортуват“, заяви на пресконференцията преди състезанието кметът на Троян Донка Михайлова (18 юни).

Т21, по информация от официалния сайт на БФМ
 
Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |