Деветокласничките Калина и Пламена с успех в Кърджали

* Възпитаничките на троянското СУ „Васил Левски“ спечелиха второ място на шестата Национална ученическа конференция по история
Отличници
Калина и Пламена с наградата си, Кърджали, 19 юни 2021 г.
В КЪРДЖАЛИ на 18 и 19 юни се проведе шестата Национална ученическа конференция по история на тема „Личности и събития, повлияли на българската история“, организирана от школа „ИстОрика“ към кърджалийското СУ „Петко Р. Славейков“. Участваха 19 училища от 13 населени места с 43 разработки, посветени на приноса и влиянието на хайдутите и хайдушкото движение в миналото на българския народ.

УЧАСТНИЦИ от Троян бяха Калина Борачева и Пламена Пенкова от 9.а клас на СУ „Васил Левски”. Които с много кураж, хъс и знания успяха да се преборят с конкуренцията, отстъпвайки единствено на представителите на Националната гимназия за древни езици и култури (НГДЕК), София.

Пред паметника на неизвестния Ботев четник, Троян
ДВЕТЕ троянски момичета представиха доклада си „На прага на забвението”, посветен на Ботевите четници от Троянския край. А журито, председателствано от проф. д-р Красимира Табакова от Софийския университет, бе впечатлено от задълбочената им разработка и от факта, че те сами са поели инициативата да възстановят заличения от времето надпис на паметника на загинал Ботев четник в Троян. Браво, момичета!

Цветелина Мутафова, 
преподавател по история, СУ „Васил Левски“, Троян

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |