На чукан боб с коприва в Черни Осъм

* С троянската духова музика и мажоретките отпред, дефиле по главната, много народ и настроение, хубаво време, грамадните казани с местния деликатес, дал името си на празника
Купон
Празникът започва, с. Черни Осъм, Троянско, 19 юни 2021 г.
В ГОЛЯМ общоселски, че и общински празник се превърна поредното издание на кулинарно-карнавалното събитие „Чукан боб с коприва и хоро се извива“ в с. Черни Осъм, Троянско. С троянската духова музика и прелестните троянски мажоретки отпред, дефиле по главната чероосъмска улица – от училището до мегданя, много гости от близо и далеч, сред тях кандидат-депутатите Николай Нанков, Иван Миховски и другоселска кукерска трупа, като че ли подарено Отгоре слънчево време, здрава веселба, много настроение, приветствието към участници и гости от кмета на селото Марин Сираков и разбира се – огромните казани, в които къкреше чуканият боб с коприва, бъркан от бившия черноосъмски кмет четиримандатник Кирил Захариев и накарал мало и голямо да си оближе пръстите.

Кандидат-депутатът и бивш министър Николай Нанков бърка чукания боб
ТАЗГОДИШНИЯТ „Чукан боб с коприва и хоро се извива“ е трети поред, а празникът вече си извоюва място в празничния календар на общината. Основен организатор е черноосъмското читалище НЧ „Знание - 1906 г.“, празнуващо през 2021-ва своята 115-годишнина, с подкрепата на Кметство Черни Осъм и Община Троян.

Т21  
 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |