Добрите духове не живеят само в приказките

* Диана Исикийска: „Благодаря Ви за жеста, за отношението към духовността и образованието в града ни, за категоричния сантимент към учителската професия и отдадените на нея“
 
Диана Исикийска
Благодарност
Вече знаете, че Диана Исикийска, учителка с 40 години стаж в троянското ОУ „Иван Хаджийски“, е поредният седми носител на наградата „На учителя – с любов!“, учредена от анонимен дарител, бивш троянски ученик и давана на доказани и обичани троянски учители (виж „Диана Исикийска с наградата „На учителя – с любов!“ – бел. ред.). „Искам – с тази скромна награда – да се поклоня на този изключителен учител, раздал себе си на поколения троянски деца“, четем в дарителската грамота. По волята на дарителя Т21 е посредник при връчването на наградата (споменатата грамота и премия от 550 лв.) и на 18 май в редакцията на вестника удостоихме г-жа Исикийска. Трогната и просълзена бе, а няколко дни по-късно ни изпрати и писмената си благодарност към дарителя, не по-малко емоционална. И може би тук е мястото да кажем нещичко за дарителя – троянец, признат, реализиран, авторитетен, известен; ние знаем кой е и многократно сме се опитвали да го убедим да се разкрие (защото за доброто трябва се знае), но той е непреклонен, думите му: „Не аз съм важният, а учителите!“. Т21
НАВЯРНО добрите духове не живеят само в приказките?! Онези духове, които анонимно даряват, поощряват, насърчават, отличават... А дали точно те са дарителите – филантропи, които често подкрепят благотворителни инициативи, личности, каузи, начинания? И това, което постоянно чуват, е думата „Благодаря!“ от хора, които са им признателни или задължени за оказаната подкрепа.
 
УВАЖАЕМИ АНОНИМЕН ДАРИТЕЛЮ, благодарна съм Ви за оказаната ми чест по повод 24 май! Благодаря Ви за жеста, за отношението към духовността и образованието в града ни, за категоричния сантимент към учителската професия и отдадените на нея, за емпатичната нагласа и оценката към българския учител! Трогателно е да се почувстваш оценен, отличен, поощрен, значим.

ТОВА, което прави чувството по-силно и емоцията по-убедителна, е именно Вашето анонимно присъствие. Респект и огромна благодарност! Респект пред родолюбието на личности като Вашата, които ценят езика и духа български! И Троянски! Бъдете! Радвайте! Съпреживявайте! Вълнувайте! Успявайте! Усмихвайте! Стопляйте! Насърчавайте!

ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ да вдъхновявате, провокирате и уважавате обикновените носители на светлина и просвещение. Получавайте стократно заряд и удовлетворение от отправените към Вас благопожелания. Бъдете здрав и благословен!
22 май 2022 г., Троян
Диана Исикийска


Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |