Бойко хвали Донка, ГЕРБ аплодира

* Бойко Борисов в Ловеч: „В интерес на истината – евала на кметицата (на Троян)… И й кажете, че пак ще строим, още един мост
 ще й направим“
Смях в залата
Бойко Борисов хвали Донка Михайлова, Ловеч, 14 май 2022 г.
МИНАЛАТА събота, 14 май, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, придружаван от част от партийния елит, се срещна с активисти на партията в Ловеч. На срещата – добила известност с крилатата реплика „Когато фактите говорят, и промяната мълчи“ и преминала под знака на безпощадна критика към настоящите управляващи и гръмки хвалби със собствените успехи – г-н Борисов предизвика бурни овации с похвалата си за… градоначалника на Троян. За незапознатите: кметът на Троян Донка Михайлова е сред знаковите фигури на БСП в местната изпълнителна власт.

Експремиерът на трибуната – шеговит и усмихнат
БОЙКОВИТЕ думи за Троян бяха част от живописната илюстрация с конкретни примери на националния строителен възход при ГЕРБ и строителния провал на „Продължаваме промяната“, обобщени с цитата по Гриша Ганчев „Те къщичка за птички няма да ви направят“. Ето казаното: „Да се прехвърля на Троян, където е кмет на БСП. Една улица няма да не сме направили, мостове, училища… В интерес на истината – евала на кметицата. Като дойде Комитова (бившият служебен министър на регионалното развитие арх. Виолета Комитова – бел. ред.) да открива новия мост, кметицата благодари на Бойко Борисов и на правителството на ГЕРБ. Каза го жената, каза го. И аз й благодаря. Защото ние сме за миг в управлението, политиците. В силните държави надграждат това, което другите са направили, не го рушат, надграждат, на него се радват хората. И й кажете (на Михайлова), че пак ще строим, още един мост ще й направим, това в рамките на шегата“. 

ПОХВАЛАТА на Борисов бе коментирана и на редовната месечна пресконференция на кмета Михайлова, 19 май. „Пак ви похвали Бойко в събота“, подхвърли ловешки телевизионер. А друг журналист от Ловеч разчете похвалата малко по-иначе: „Това май бе ориентирано към нашия ловешки кмет (т. е. бий самара да се сеща магарето)“. Голям смях падна, похвалената също много се смя.

Т21
 
Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |