Нашите Симона и Крум в лидерската класация „30 под 30“ на „Форбс“

* Признанието – за иновативния им проект „Carrot“, който помага на децата да „гледат на света като на интересно и вълнуващо място“ и провокира интереса им към новото и непознатото 
Отличници 
 
Симона и Крум Крумови
ТРОЯНЦИТЕ Симона и Крум Крумови – младо семейство с две малки момчета, живеещи от известно време във Варна – влязоха в годишната класация „30 под 30“ (2021 г.) на „Forbes (Форбс) България“, раздел „Социално предприемачество“. За „Форбс“ е излишно да говорим – водещо световно списание за бизнес и финанси, прочуто с класациите си на най-успелите, богати и влиятелни личности/фирми, базирано в Ню Йорк, създало от 2011 г. и своя българска секция. А „30 под 30“, както четем в анотацията, е „може би най-важният и оптимистичен проект на „Форбс“, отличаващ всяка година „младите и иновативни лидери под 30-годишна възраст, които имат всички необходими знания и умения, както и визията да променят България и света към по-добро“; селекцията е в секторите бизнес, спорт, социално предприемачество, наука, здравеопазване и медии.  
 
И СЕГА за нашите отличници. Симона и Крум са връстници, по на 30, съученици от троянското СУ „Васил Левски“; Крум бе най-популярният от випуска, изявен младежки активист и редовен водещ и модератор на училищните събития, оратор. Двамата завършват Великотърновския университет, тя – българска филология, той – психология, и още като студенти стават семейство. А основанието да влязат в „30 под 30“ е техният иновативен проект, озаглавен „Carrot“ (морков), прераснал в успешна фирма, чиято целева група са децата, и то най-малките; като им помага да „гледат на света като на интересно и вълнуващо място“, провокира ги да „имат интерес към науката, новото и непознатото“ и насърчава „позитивната връзка родител - дете“. 
 
ВСИЧКО това Симона, Крум и „Carrot“ постигат с издаването на авторски образователни материали – карти, книжки и др., подготвени от специалисти (педагози, психолози, художници) и предназначени както за малчуганите, така и за техните родители. Фирмата е работила с над 600 семейства, а от 2017 г. бележи ежегоден ръст – като бизнес и като социален ефект, поясняват от „Форбс“. От краткото представяне на Симона и Крум пък научаваме, че мечтаният ментор за нея е британската писателка Джоан Роулинг, създателката на Хари Потър, а за него – американският юрист и настоящ шеф на Националната баскетболна лига (НБА) Адам Силвър. 
 
И ОТ НАС, браво на семейство Крумови! Припомняме, че през 2019 г. друг троянец влезе в класацията „30 под 30“ на „Форбс България“ – добилият световна известност софтуерен специалист Минко Гечев, който от няколко години е част от мозъчния тръст на технологичния гигант Google (виж „Троянецът Минко Гечев в класацията „30 под 30“ на „Форбс“ – бел. ред.). 
 
Т21 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |