Няма лабаво – скоро и „Техномаркет“ в Троян

* Новият голям магазин за черна и бяла техника ще е до „Лидъл“ в развиващия се троянски ритейл парк
Предстоящо
„НЯМА лабово“, както казва народът. Преди дни на огромен билборд и на възлово място в Троян – на кръговото кръстовище при АИР-а, се появи реклама на голямата търговска верига за черна и бяла техника „Техномаркет“. С добавката „Очаквайте скоро“ и адрес на новия троянски магазин: ул. „Акад. Ангел Балевски“ 1 или по-ясно казано – до магазина на „Лидъл“ в развиващия се троянски ритейл парк (МОЛ на открито с поне три големи магазина; кой ще е третият очакваме да стане ясно съвсем скоро, спрягат се „Пепко“, DM и други – бел. ред.).

КОГАТО се появи новината за строителството на „Техномаркет“-а в Троян, пръв я обяви в-к „Капитал“, бе подсказано, че откриването на новия обект ще е през м. септември (виж „Била“, „Техномаркет“ и още нещо“ – бел. ред.). Този срок не бе потвърден официално, но изглежда напълно възможен и очакваме скорошното рязане на лентата.

Т21

 Още по темата:

4 коментара:

Неутрално каза...

Защо ми звучи като ""цървули няма - гайда иска!""

Tito каза...

Ех не се научихте ЛидЪл.
Пише се Лидл.
Ако един средноинтелигентен човек търси Лидл Троян в Гугъл , никога няма да попадне на вашия сайт. Ако някой неграмотник търси ЛидЪл Троян , той ще попадне на вашия сайт. Изводите Вие си ги правете.

troyan21 каза...

До №2: "Лидъл" е напълно коректно изписване на български и кирилица на марката Lidl, от същия порядък са чужди имена като Жан-Пол Сартър (Sartre), Гренобъл (Grenoble), твърди езиковедката Павлина Върбанова. Това е наложилото се в българския език правилно изписване на подобни имена. Проблем би могло да има, ако фирмата предяви претенции за изписването, каквито към нас, а и изобщо не знаем да са заявени; пък и в крайна сметка това си е техен проблем, в България сме. Тъй че не възнамеряваме да променяме изписването на името като "Лидъл".

С уважение: Генадий маринов, гл. ред. на Т21

Tito каза...

Ха ха това е смешно!
В търговския регистър ясно пише Лидл на Български и това е желанието на фирмата да се изписва името й на кирилица. Всичко това което обяснявате си е ваша итерпретация и не уважение към желанието на собственика как да се изписва името.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |