До средата на юни – 525 хил. лв. по-малко в троянската хазна

* За затягане на колан са предприети резки мерки – съкращения на служители и орязване на капиталови разходи и дейности,
 информира кметът
Икономика
КЪМ 15 ЮНИ в общинската хазна са влезли 525 хил. лв. по-малко от местни данъци и такси в сравнение със същия период на миналата година. Това нарежда Община Троян до общините със сравнително малко изоставане, но тревогата за традиционно доброто финансово състояние остава, коментира кметът Донка Михайлова. Коронавирусната ситуация е наложила и допълнителни непредвидени общински разходи за опазване на здравето на хората. А за затягането на финансовия колан били предприети някои резки мерки – съкращения на служители и орязване на капиталови разходи и дейности.

ТРЯБВА да стабилизираме местните приходи в условията на значителни затруднения на гражданите и работодателите, важно е да осигурим устойчивото развитие на общината ни в кризата, е кметският извод. С напомнянето, че ако до 30 юни гражданите и фирмите внесат цялата сума на данък недвижими имоти и на данъка МПС, ще получат 5% отстъпка. Ако задълженията се плащат на части, сроковете за внасяне са 30 юни и 31 октомври, а на 30 юни изтича удълженият срок за внасяне на такса смет и след тези дати започва да се начислява лихва.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |