За първи път – общински ученически благотворителен Коледен базар

* Събраните средства са 1330 лв. и ще бъдат внесени в общинския Фонд за лечение на деца със заболявания; организатор –
 СУ „Св. Климент Охридски“
Добрата новина
На щанда на организаторите от СУ "Св. Климент Охридски"
Ръководителката на ИКЦ Тереза Георгиева откри базара
Сред пазаруващите бе и директорката на "Климента"
На вкусния щанд на СУ "Васил Левски"
ЗА ПЪРВА година – но с категоричната амбиция да се превърне в традиция – троянското СУ „Св. Климент Охридски“ (или „Климента“, както ласкаво го наричат приятелите) организира ученически общински благотворителен Коледен базар. Целта – за наближаващите коледни и новогодишни празници да се подари надежда и топлина на нуждаещи се деца от нашата община.

ИНИЦИАТОР и основен организатор на благотворителния базар бяха ученици от „Климента“ с подкрепата на техни съидейници учители и със съучастието на ученици от още четири троянски училища – СУ „Васил Левски“, НУПИ „Проф. Венко Колев“ Професионалната гимназия (Механото) и ОУ „Иван Хаджийски“, и Центъра за обществена подкрепа и Центъра за подкрепа и личностно развитие. Община Троян също даде рамо на инициативата.

Мария Лекова (вляво) и ученици от "Климента" на щанда на Центъра за обществена подкрепа
На щанда на ОУ "Иван Хаджийски"
Кметът Михайлова пазарува на щанда на Механото
Тате ми купи най-големия и най-красивия сладкиш
КРАСИВО и пъстро бе в троянския Информационно-културния център (ИКЦ), приютил благотворителното събитие, на 17 декември вечерта – щандове на всяко училище, (само)ръчно изработени артикули, много ентусиазъм, много усмивки, сериозна ангажираност с каузата. Сред гостите, до един и купувачи, бяха кметът Донка Михайлова, председателят на Общинския съвет инж. Петко Пенков, зам.-кметът Розалина Русенова, ученици, родители, граждани.  

СЪБРАНИТЕ средства са 1330 лв. и ще бъдат внесени в общинския Фонд за лечение на деца със заболявания. Вярваме, че Коледата може да е изпълнена с доброта, топлина и надежда за децата на Троян и си пожелаваме да утвърдим и развием нашата инициатива!

Мария Лекова,
училищен психолог
СУ „Св. Кл. Охридски“

Снимки:
Камелия Браилска

Още снимки от събитието:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |