„Светът ни очаква“ на Божидара Симеонова

* Новото авторско парче на талантливата троянка тръгна в YouTube в петък, шансове да се превърне в голям летен хит
Премиера
ПРЕДИ ден – в петък, 17 май, троянката Божидара Симеонова пусна в YouTube новата си песен. Парчето се казва „Светът ни очаква“ и е посветено на най-щастливите, ентусиазирани и заредени с оптимизъм хора в тези майски дни – абитуриентите. „Честит празник, скъпи абитуриенти! Това е моят специален подарък за вас! На добър час!“, казва в краткия си анонс във фейсбук младата изпълнителка. „Светът ни очаква“ е авторски проект – музиката и аранжиментът са на Божидара, текстът е на майка й, троянската поетеса Лина Борджиева; и има шансовете да се превърне в голям летен хит, а динамичният младежки клип със сигурност ще „хване“ не само младежката аудитория.

***

ДВЕ думи за Божидара. Тя завърши през 2017 г. троянското СУ „Васил Левски“ като първенец на випуска си и от ученичка печели престижни музикални отличия, прави и първия си самостоятелен концерт. В момента талантливата ни съгражданка е студентка в Националната музикална академия „Панчо Владигеров“, специалност композиция. А новите й музикални проекти и наградите не спират, най-скорошните – в началото на  м. април спечели първа награда на 8-мия Международен фестивал за песен на испански език „Abanico“, организиран от софийската Испанска гимназия с подкрепата на Посолството на Кралство Испания у нас и Института „Сервантес“, и пак през април грабна втора награда на 14-тия Международен конкурс за изпълнители на популярна музика „Нова българска музика“ в Горна Оряховица.

Т21



 Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |