Тръгнаха текущите улични ремонти

* Изпълнител е ботевградската фирма „Микра КМ“, която вършеше дейността и миналата година * Тече процедура за нов изпълнител на тротоарните ремонти, досегашният бе уволнен * Разширяват временния паркинг до Поликлиниката
Гореща тема
ВЕЧЕ трета седмица вървят текущите годишни улични ремонти/кърпежи в Троян, работата започна в края на м. март (29 март). Изпълнител е фирма „Микра КМ“ ЕООД от Ботевград, с която Община Троян има сключен двегодишен договор (за 2018/2019 г.). Ремонтите тръгнаха от улиците „34-ти Троянски полк“, „Любен Каравелов“ и „Раковска“ (зад Поделението, по десния бряг на реката) и по график ще обхванат останалата част от троянската улична мрежа; като графикът е направен след цялостен предварителен обход и набелязване на невралгичните участъци. Известното забавяне пък е заради по-късното отваряне на най-близките асфалтови бази – в Ловеч (Горно Павликени) и Севлиево. Има сключен договор и вече започна и работата по хоризонталната улична маркировка в града – най-напред се подновява най-износеното (пешеходни пътеки и др.) в централната градска част.

„ИМАМЕ пълна представа как изглежда уличната мрежа и какво предстои да се случи, уточнени са начините и графикът на работата“, коментира ресорният отговорник в общинската администрация инж. Николай Райковски, началник на отдел „Строителна и инженерна инфраструктура“. Важен момент в тазгодишната улична ремонтна дейност е разширяването на временния паркинг до Поликлиниката. „Оказа се, че това временно решение работи много добре. Затова тази година бяха заложени средства за разширяването му, като едната част от паркинга (старата) ще бъде преасфалтирана“, бе пояснението на инж. Райковски.

С РЕМОНТИТЕ на тротоарите обаче нещата не са така гладки. Двегодишният договор с  плевенската фирма „ПСТ Плевен“ ЕООД (преименувана междувременно на „Новако Строй“ ЕООД) бил прекратен заради некачествена работа и са наложени санкции на изпълнителя (виж „Община Троян изгони миналогодишната тротоарна фирма“ – бел. ред.). А на 12 март е обявена процедура за избор на нов изпълнител. През м. март са открити и други две важни процедури – за ремонт на общински (междуселищни) пътища на територията на община Троян и за изкърпване и преасфалтиране на улици по селата; заложените средства за тези дейности по обособените две позиции са 1,3 млн. лв. „Надявам се да има добри участници в процедурите и добър избор, така че резултатът да е максимално добър за всички“, обобщи инж. Райковски.

Т21 

 Още по темата:

3 коментара:

S.Iliev каза...

Господин Райковски, ако снимката е актуална и кърпежите се правят по показания начин,това ще е отчитане на дейност и хвърлени пари на вятъра... Ясно се вижда около основната дупка напукания асфалт-това цялото място се изрязва,заздравява се с разтопена смола и едва тогава се полага основното количество асфалтова смес... Иначе,това с кирката е ала-бала - след три месеца отново ще трябва да се прави ремонт на ремонта...

Unknown каза...

Точно така се правят, справка улицата зад поделението....Г-н Райковски май не е си направил труда да види как са направени асф.кръпки!

Unknown каза...

Точно така се правят, справка улицата зад поделението....Г-н Райковски май не е си направил труда да види как са направени асф.кръпки!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |