„Чавдар“ влезе във финалната шестица

* Домакинският мач срещу „Шумен“ започна и завърши при пълната хегемония на троянския отбор, краен резултат – 90:74 * В нашите редици – освен председател на местен парламент
 играе и мениджър в БФБ
Баскетбол, „А“ група, сезон 2017/18 г.

Стефан Генков
Рубриката се води от 
треньора по баскетбол Стефан Генков

КАКТО си позволих да предскажа, баскетболистите на „Чавдар“ не срещнаха сериозна съпротива в последния си мач за годината срещу гостуващия „Шумен“ (17 декември). Наясно с изхода бяха и гостите, които пристигнаха за мача без сръбския си треньор Звонко Папак. От шуменските играчи научих, че той е бил освободен от ръководството за новогодишните празници и е отлетял за родината си. Дали само за празниците или…, но нас това не ни засяга, след срещата в Троян шуменци отпаднаха от голямата надпревара в първата шестица, а ние продължаваме напред.

МАЧЪТ в зала „Чавдар“ започна и завърши при пълната хегемония на троянския отбор. Стартовият ни състав Тодор Колев, Ценко Наков, Любомир Лилов, Николай Маринов и Георги Христов започна да мачка противника от първата минута, като завърши частта с десет точки преднина  – 29:19. Срещу рехавата защита на гостите чавдарци си правеха каквото пожелаят и разликата в резултата непрекъснато растеше, като след нови 25:15 през втората четвърт достигна на полувремето 20 точки – 54:34 за „Чавдар“. След почивката гостите поизравниха силите на терена, но това се получи понеже в игра влязоха по-голяма част от троянските резерви, третата четвърт завърши наравно – 24:24. В последната заключителна част гостите успяха да намалят малко преднината и я спечелиха с 12:16, но това беше без значение и за двата отбора. В крайна сметка „Чавдар“ безпроблемно победи „Шумен“ с 90:74. Така нашите момчета заеха второто място в регион Изток, непосредствено след безпогрешния ИУ (Варна) и след Нова година ще мерят сили във финалната шестица, която ще излъчи и шампиона на „А“ РБГ за сезон 2017/2018 г.

Ценко Наков
НЯКОЛКО думи за главните действащи лица в мача. Над всички отново беше Ценко Наков – 27 точки, 6 борби, 9 асистенции и впечатляващият коефициент на полезност 44 пункта. Този младеж, който на 1 януари ще навърши 31 години, вече пета година е в редиците на „Чавдар“ и с играта и поведението си на терена и извън него никога не ни е разочаровал. Само тежко болен или контузен е бил извън игра. Той е истински пример за подражание на младите троянски играчи. И си мисля, че след този пореден силен сезон с екипа на „Чавдар“ ръководството би трябвало да го поздрави с нещо по-различно от потупване по рамото.

Тодор Колев
ДРУГИЯТ, представил се отлично в този мач, е Тодор Колев. Кой е той? И понеже на троянския, а и на всеки читател ще му е интересна някоя любопитна новинка, да ви я дам. Вече споделих, че в нашия тим играе цял председател на Общински съвет (Любо Лилов, Ботевград), сега пък ще ви подшушна на ухо, че Тошката е мениджър събития и маркетинг в Българската федерация по баскетбол (БФБ) и може да се каже, че освен наш играч е и лобито ни във федерацията. Обяснимо е, че след многото ангажименти с националните гарнитури той имаше колебливо присъствие в първите мачове, но в този надмина себе си (21 т.), адмирации. Любо Лилов беше добре пазен от лидера на гостите Янко Янков, но успя на три пъти да го преспи и забоде редовните си тройки, а и авторитетно се разпореждаше в подкошието (12 т., 9 б.). Похвала заслужават и Леонид Бажанов (10 т.), Николай Маринов (7 т.), Цветомир Яков (5 т.), Павлин Ганчев и Георги Христов (по 4 т.).

Стефан Генков, треньор по баскетбол

P. S. Използвам случая във връзка със Заповед №1587 на кмета на Троян за предстоящия избор на Спортист на годината на Троян 2017 да направя следните предложения:
- за спортист на годинатаЦенко Наков, от мъжкия отбор на БК „Чавдар“
- за перспективен състезател до 18 годиниНиколай Маринов, БК „Чавдар“
- за перспективен състезател до 14 годиниНикола Цоневски, БК „Чавдар“
- за отбор на годината до 18 годиниотборът на 14-годишните на БК „Чавдар“, състезаващ се в „А“ РБГ

Още по темата:

10 коментара:

Анонимен каза...

Лимоние, я кажи батка ти сега с кой отбор точно галопираш, че тая твойтя спортна проза не ми дава мирс наапоследък.

Анонимен каза...

Ако не бях прочел в сряда това в печатното издание на Троян 21 щях да помисля , че и Лимоната рано е запразнувал . В петък и Троянекспрес ни информира , а днес и този сайт. Весела Коледа на всички рано запразнували.

Анонимен каза...

Във връзка с предложенията за спортист и отбор на годината изпуснал си мъжкият отбор по баскетбол макар и на шесто място и той заслужава отбор на годината защото все пак е в а републиканска група , а футболния в а окръжна група И толкова други отбори няма.

Анонимен каза...

На мен пък ми е интересно по темата за спортист на годината какво отношение ще вземе Илиян Пеевски ?

Анонимен каза...

И. П. не се интересува от спорт.
Все пак е инж, а в университета не са наблягали на спорта :)

Анонимен каза...

5-ти,
Виж к'во - ИП не се интересува от баскетбол, по напълно разбираеми причини,... Изобщо прилага принципа, че акъл нависоко - ЙОК! И е прав!

Анонимен каза...

https://www.banggood.com/SNDWAY-SW-825-Digital-Air-Quality-Monitor-Laser-PM2_5-Detector-Gas-Temperature-Humidity-Monitor-p-1244753.html?rmmds=newArrivals&cur_warehouse=CN

Между другото - това е газ-анализатор - поръчайте си! Ще виждате какво дишате!

Анонимен каза...

Нали вече има един и показанията му са достъпни?

Анонимен каза...

По високите клони само гарги кацат...

Анонимен каза...

..... , а по ниските - акат обилно.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |