„Чавдар“ не се затрудни с „Черноморец“

* Шеметно начало, очаквана доминация и лесна домакинска
 победа над бургазлии – 86:69
Баскетбол, „А“ група, сезон 2017/18 г.

Стефан Генков
Рубриката се води от 
треньора по баскетбол Стефан Генков 

ЕДВА ли някой се е съмнявал, че „Чавдар“ ще срещне съпротива от „Черноморец“ – непретенциозния отбор на гостите от Бургас, и затова по трибуните, и в редиците на нашите настроението беше приповдигнато далеч преди началния съдийски сигнал (зала „Чавдар“, 12 ноември). Но преди да ви запозная със събитията на терена, да отговоря на запитванията защо няма информация от предишния мач – няма, защото БК „Шумен“ го отложи за 26 ноември. И така след седмица е поредният ни домакински мач, а после следват дълги, далечни гостувания.

В агитката на нашите, зала "Чавдар", 12 ноември 2017 г.
СЕГА на темата и също в приповдигнат, неклиширан, харесван от много и неприеман от други тон да ви предам какво се случи на терена. Магьосника (наставникът на нашите Лъчезар Диков) беше решил да започнат двубоя следните петима играчи – Председателя (Лилов), Мълчаливеца (Наков), Таланта (Маринов), Горския (Ганчев) и Срамежливеца (Колев). Шеметно начало за „Чавдар“, за секунди Мълчаливеца наниза 5 точки чрез запазената си марка – развинтващ пробив, кош от непосредствена близост и изпросен и реализиран фал. Последвалите тройки на Председателя и Таланта прекършиха гостите от самото начало, а мъжката и ефективна игра на Горския ги довърши. Солидна преднина, която на полувремето се стигна 20 точки, предопредели изхода на мача рано-рано. От стартовата петица само Срамежливеца нямаше ден и не случайно криеше лицето си от обектива ми, а и не прониза нито веднъж противниковия кош за разлика от предишния мач.

Юношата Габриел Йонков – с отличен за мача
ВТОРОТО полувреме не беше по различно от първото – предимството на чавдарци от 20 т. се запази, което даде възможност да поиграят повечето налични играчи на скамейката. Ще похваля отличното включване на Габриел Йонков, чиято левачка наниза 12 точки, адмирации заслужават и останалите му действия на терена. Напомни за себе си и Леонид Бажанов (10 т.), добре се включи Цветомир Яков (5 т.), поощрителни думи за Георги Христов (6 т.), Мартин Шкодров и Цветомир Моновски. Не мога да отмина с мълчание и новото попълнение на „Чавдар“ - Мечо Пух (206-сантиметровия Драгомир Енчев), добро си е момчето, по душа, ръст, килограми, стана любимец на публиката и отбеляза цели 4 точки. Краен резултат – 86:69 (в отделните части 27:15, 28:20, 16:14, 15:20).

Актуалният състав на „Чавдар“ (Троян)
ТОП реализатори в мача бяха „обичайните заподозрени“ – Николай Маринов (17 т.), Любо Лилов (15 т.) и Павлин Ганчев (10 т.). За гостите от „Черноморец“ – Милчев (18 т.) и 36-годишният Емил Димов (17 т.). Какво ни предстои? В неделя (19 ноември) гостуване на „Берое 2“, а в сряда вечерта (22 ноември) мач в Троян за Купа България със „Спартак“ (Плевен). Успешна седмица!

Стефан Генков, треньор по баскетбол

Още по темата:

7 коментара:

Анонимен каза...

Цял ден няма коментари.
Сега 2-ма от играчите ще напишат по 2-3 коментара.
Та, момчета, не Ви искат хората.
Стига ни харчихте парите на вятъра. Хванете се и вземете да работите и да видите как с труд се изкарват пари.
Калинел и Рико Ви очакват.

Анонимен каза...

1ви, загубих 3 секунди да прочета тъпизмите ти. Хора неуважаващи спорта и културата на една нация са напълно излишни, камоли да имат право и да коментират негативно , разбира се ако критиката не е градивна. Но твоето дори не е критика, а безпомощно цвилене.

Анонимен каза...

Градивно е.
Ако отидат в някоя фирма или фабрика да работят, ще придобият ценни умения и знания.
Спортната им кариера ще приключи след някоя година и какво правим?
А и разбирам да е отбор, който печели призови места - добре.
Ама който ги хване да ги бие - това си е безсмислено харчене на НАШИТЕ пари.
Като обичат играта - да ходят вечер след работа с приятели и да си разцъкват.
Много хора правят подобно и с футбола.
Не ни харчат нашите пари. Даже напротив - плащат си в залата, за да играят.
Явно няма да схванеш разликата. Не се и опитвай.
Върви да шиеш калъфки.

Анонимен каза...

Ей нещастник смотан кой освен ИУ ни е бил Гледаш хубав баскетбол и пак мъркаш плащал си си бил да разцъкваш в залата Ако беше добър играч щяха да ти плащат като на нас да играеш ама не си.

Анонимен каза...

Браво момчета големи сте

Анонимен каза...

Не съм добър играч и нямам пренции. Плащам си и си цъкам с приятелчета.
А тези - и те никак даже не са добри, ама харчат НАШИТЕ пари за нищо.
Не чак нищо. Ходят по другите градове на наш гръб да ядат и пият и после едва успяват да стигнат до залата, където поредните ги спукват с игра.

Анонимен каза...

Ритнитопков идиот. Пълен си с лафиве като калъвка на възглавница с лиги. Аре бегай, смешник!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |