ГЕРБ гони Румен Райков от Общинския съвет

* От партийната централа призоваха съветника бракониер да напусне местния парламент, ако не ще – ще бъде изключен от групата на герберите * ГЕРБ: „За пореден път заявяваме, че никога не сме и няма да разпъваме политически чадър върху никого“

инж. Румен Райков
Тема с продължение

ВЧЕРА, 15 АВГУСТ, от пресцентъра на ГЕРБ – София са разпространили съобщение до някои медии (в Т21 го нямаме, но тази сутрин, 16 август, истинността му ни бе потвърдена от пресслужбата на ГЕРБ – Ловеч – бел. ред.), в което се настоява общинският съветник от Троян инж. Румен Райков, уличен в бракониерство и с образувано досъдебно производство, да си подаде оставката. В съобщението се уточнява, че инж. Райков не е член на партията, а е избран за съветник (2015 г.) от листата на ГЕРБ като гражданска квота.

„ОТ ГЕРБ за пореден път заявяваме, че никога не сме и няма да разпъваме политически чадър върху никого и всеки, който нарушава законите на страната, трябва да понесе съответната отговорност“, се казва в съобщението (цитатът е по www.dir.bg). Факт е, че по закон ГЕРБ няма как да прекрати правомощията на общинския си съветник, това може да стане с доброволно подаване на оставка или с влязла в сила осъдителна присъда (виж ЗМСМА, чл. 30, ал. 1, т. 2 и 3 – бел. ред.). Но в партийното изявление се предупреждава, че ако Райков откаже да напусне Общинския съвет, той ще бъде изключен от групата на ГЕРБ в троянския парламент, т. е. ще стане независим съветник, при което ще изгуби и поста си на председател на постоянната Комисия по ТСУ и инвестиционна политика, какъвто е понастоящем (виж ЗМСМА, чл. 37а, ал. 1 – бел. ред.).

ДА ПРИПОМНИМ. В нощта на 14-ти срещу 15 юли служителят в Областната администрация в Ловеч (главен експерт в отдел „Административно-правно обслужване, финанси и управление на собствеността“), общински съветник в Троян и наш съгражданин инж. Румен Райков бе заловен на яз. „Сопот“ със 100-метрова бракониерска мрежа и над 8 кг улов в нея (шаран, каракуда и платика). Акцията бе проведена от членове на гражданско сдружение „Централна рибно-опазваща организация“ (ЦРОО), сред които и двама ловешки полицаи, а акцията била съгласувана с началника на РУ на МВР – Троян гл. инсп. Радостина Петкова. На място е съставен полицейски протокол за престъплението, а срещу съветника бракониер бе образувано досъдебно производство по чл. 238, ал. 1 от Наказателния кодекс, предвиждащ лишаване от свобода до 1 година и 100 000 лв. глоба. От ЦРОО пък заявиха, че Райков е имал и предишни подобни бракониерски деяния и че е продавал незаконно уловена риба.

Заловеният да бракониерства на яз. „Сопот“ общински съветник от Троян
НЯКОЛКО дни по-късно, 19 юли, ръководството на ГЕРБ – Троян (председател на общинската партийна структура е депутатът инж. Иван Миховски) направи писмено изявление, в което се казваше, че „категорично осъждаме подобни прояви и незачитане на Закона“ и се приветстваше работата на доброволците от ЦРОО. Но се правеше уговорката, че ГЕРБ – Троян „ще изчака да приключи работата на правораздавателните органи и в зависимост от тяхното решение ще се произнесе“. В същия ден с изявление излезе и областният управител на област Ловеч Георги Терзийски, който съобщи, че инж. Райков е подал оставката си като областен служител и „макар и с недоказана от компетентните органи вина към момента“ заяявлението му за напускане е било разписано веднага. И г-н Терзийски подчерта, че вярва в безпристрастното разследване и че в бъдеще ще бъде „безкомпромисен към всеки случай, който внася дори и само сянка на съмнение за погазване на писаните закони и моралните норми в държавата“. Няколко дни по-късно изявление направи и председателят на Общинския съвет в Троян Николай Тодоров, неговата позиция бе, че се надява на „безпристрастно разследване с оглед доказване на обективната истина, касаеща общинския съветник Румен Райков“.
Т21


Бележка на редакцията

Какво ни казва вчерашното изявление на ГЕРБ по „казуса Румен Райков“? Най-напред – от партийната централа признават за бракониерската изцепка на своя човек, въпреки досегашните шикалкавения (в местните декларации), че трябва да се изчака приключване на разследването и т. н. Второ – набляга се на факта, че Райков не е член на партията, а от гражданската квота, т. е. петното не е партийно. Трето – на съветника, въпреки че досега се ползваше с протекцията на най-силния човек в ГЕРБ - Троян (инж. Марин Радевски), бе показан червен картон и той със сигурност ще изхвърчи от Общинския съвет. Четвърто – показването на червения картон съвпадна с посещението на Бойко Борисов в Троян (за празника на Троянския манастир) и това едва ли е случайно. Пето – остава висящ въпросът дали досъдебното производство ще приключи със съдебно дело, като доста хора имат съмнения.
  

Още по темата:

16 коментара:

Анонимен каза...

Нямало чадър викат...Един общински съветници подаде в прокуратурата сигнал за кражбите на маймуняка от трапето, лично цв. цв. покри всичко !

Анонимен каза...

Донка окраде милиони,тоя ще го гонят заради риба

Анонимен каза...

А този на най-първата снимка спи ли или
просто чете, което са му написали?
Иначе ГЕРБ са си един огромен чадър - за наркотиците, за проституцията, за огромните кражби и каквото ли не....
Пазят си се един друг, правят си законите както на тях им изнася, притискат силово/изнудват бизнеса и ликвидирват народа чрез образование и здравеопазване.
Но сами си ги избрахте.
Сега се наслаждавайте как ви крадат и убиват бавно и мъчително.

Анонимен каза...

"Петното не било партийно"?
Ти да видиш! А от коя "гражданска квота" го назначиха в областната управа от ГЕРБ? После иди вярвай, че ГЕРБ нямали нищо общо с БКП и тъпите и номера. Комуняги та дрънкат!

Анонимен каза...

Този член е обявен за противокунституционен.Справка:
Чл. 37а. (Нов - ДВ, бр. 65 от 1995 г., отм. - ДВ, бр. 69 от 1999 г., в сила от 03.08.1999 г., нов - ДВ, бр. 9 от 2011 г., обявен за противоконституционен с РКС № 4 от 2011 г. - ДВ, бр. 36 от 2011 г.) (1) При напускане на група или изключване от състава ? общинският съветник губи мястото си в комисиите като представител на съответната група и други изборни длъжности в общинския съвет.
(2) Общински съветник, напуснал или изключен от група, става независим общински съветник и не може да бъде приет за член на друга група
Чл. 37б. (Нов - ДВ, бр. 9 от 2011 г., обявен за противоконституционен с РКС № 4 от 2011 г. - ДВ, бр. 36 от 2011 г.) Не могат да се образуват групи от независими общински съветници, както и да се сливат или разделят съществуващи групи.

Анонимен каза...

А стига, бе?!? Всички в тази партия са като този, че и по-зле.

Анонимен каза...

Закъсняла с 1 месец реакция. Ако не беше репортажът по телевизията, така престъплението щеше да се потули!!!

Анонимен/ Анонимна каза...

Пълни тъпни! Писна ми за няква риба да говорят 1 месец! Май във вашия сайт нямате какво друго да пишете, освен тези простотии. Оставам с впечатлението, че в Троян всичко е наред, че се занимавате само с някакви съветници.
Цв. Цветанов не го ли осъдиха?! А още е депутат.
Мисля си, че някой лапна яко кинти от тоя материал!!!

Анонимен каза...

Махай го престъпник

Анонимен каза...

А дайте да идем сега..12.30 часа е на язовира,да видите колко още бракониерски мрежи ще извадим..риба се лови денонощно там незаконно,не че го защитавам човека,ама това беше само предтекст да му избодат очите и да го очернят..аме!

Анонимен каза...

Може да е един от двеста, но това не го
прави по-малко престъпник.
Да ходи в затвора.
То почти всички гербери за затвора, ама
сега са на власт и няма как органите на реда да ги вкарат в пандела.

Анонимен каза...

Малка корекция, 11-ти. Тук става дума за представител на ГЕРБ, който е бивш военен, общински съветник и служител в правния отдел на областната администрация /което много удобно се изпуска/. Тук става дума и за един пенсионер с изключително високи месечни доходи, осигурени му от ГЕРБ за вярна службица и послушание. Такъв човек не може да е "по-малко" престъпник, а би следвало да е повече от престъпник. Все пак е добре да се изчака някакво съдебно решение /ако има такова/, защото всеки е невинен до доказване на вината му чрез съда. Очевидно ГЕРБ са се вживяли и в ролята на съд.
Но това е по-малката беда. Той няма да бъде осъден, не заради някакъв гербаджийски партиен "чадър", с които се опитват от ГЕРБ да се самогероизират и да сапунисат за пореден път населението - а защото всички те от ГЕРБ, БСП, Избор за Троян и останалата партийно-политическа пасмина са под един общ чадър, заедно с представителите на т.нар. съдебна система.
Само два примера:
1. Ако Михайлова /БСП/, бе един нормален кмет, който да пази и съхранява имуществото и правата на жителите в община Троян - примерно М.Акимов и Н.Топалова /ГЕРБ/, А.Балев, Н.Тодоров /Избор за Троян/ и да не изреждам останалите - тези "юнаци" отдавна трябваше да бъдат клиенти на прокуратурата и съда.
Или пък ако М.Акимов /ГЕРБ/ също му пукаше за гражданите и имуществото на община Троян - примерно Енкин /БСП/ също трябваше да стане клиент на прокуратура и съд. /навярно си спомняте как Акимов преди да стане кмет какви закани отправяше към Енкин и как малко преди изборния ден блокира /абсолютно незаконно/ общината на Троян заедно с прокуратурата, защото Енкин бил „изнасял чували с документация“ за да си прикриел престъпленията????
Какво стана после? Колкото Акимов /ГЕРБ/ потърсси сметка на Енкин /БСП/, толкова и Михайлова /БСП/ потърси сметка на Акимов /ГЕРБ/.
"Гарван гарвану око не вади", драги ми 11-ти. Защото всички тези троянски грабливи "птици" са от едно люпило и една сврака ги е правила в гнездото на троянските БКП и ДКМС.
2. Спомняте ли си, когато единствено аз се възпротивих и сезирах окръжна прокуратура и областна управа срещу безумието общинските съветници да "избират" съдебните заседатели, което е драстично нарушение на Конституцията, съобразно това кой може и има правото да овластява? Спомняте ли си? Дано поне си спомняте как Г.Маринов нарече това... "тупурдия".
Е, сега всяка партия си има по една група "партийни" съдебни заседатели /които са с РАВНИ ПРАВА със съдиите/ и "съвсем случайно" "нашите" партийни другари, когато сгазят лука ще бъдат "обзаведени" с правилните съдебни заседатели.
Сега още ли се чудите, защо няма нито един партийно-политически айдук осъден за последните 30-на години?
Има и „добра“ новина – днес в Троян вече няма кой да вдига "тупурдия" и да вгорчава живота на троянската партийно-управленска камарила. Затова пък ГЕРБ, БСП, Избор за Троян и останалите представители на троянската посткомунистческа мафия ще ви разиграват всевъзможни епични сценки с "чадъри" и без "чадъри".

Анонимен каза...

Много интересно!!! Бойко отиде във Варна и заловиха 4 тона суджуци (суджук гейт) Дойде в Троян и 9 кг. риба (Шаран гейт) Тези или няма какво още да откраднат, или ги е налегнало голям глад. И що обвинявате човека. Как се живее на една пенсийка,заплата от областната администрация и хонорар като общински съветник? И той челяд храни и за гости трябва да мисли, а с тези подаяния .....?

Анонимен каза...

Г-н Райков в лакомията си удари много яка греда.Трябва някой да му има голям зъб защото не се спря и изпрати сигнал до БТВ.Не че райков е цвете за мирисане, но този който раздуха по медиите престъплението му яко му е набрал.Г-н Райков докато е жив ще помни сутринта на 15 юли 2017г.

Анонимен каза...

Този го е*аха в гъза.Давайте следващия.

Анонимен каза...

Ми просто да решат да разнищят който
и да е гербер.
Само малко да разровят и ще имат основание да го тикнат в пандела.
Ама нали се сещате, че това няма как да стане.
Тоя просто е спрял да плаща на "Троян 166" таксата си за спокойствие и се е
помислил за много велик (като Ичев) и е
решил, че и от други места може да спести с плащането и ето го резултата.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |