Троянец спечели европейска титла в комбат рестлинга

* Преслав Кулеков прегази противниците си в тежката категория, грабна и приза за най-атрактивен състезател
Шампиони
Преслав Кулеков
НА ПРОВЕЛОТО се на 26 ноември в София (зала „Сиконко“) Европейско първенство по комбат рестлинг* роденият в град Троян Преслав Кулеков спечели титлата в категория над 100 кг. Железният ни боец грабна и приза за най-атрактивен състезател. По пътя към върха състезателят на Боен клуб „България“ буквално прегази конкуренцията и след серия атрактивни хвърляния се превърна в любимец на публиката, препълнила залата.

НАЙ-ЗАПОМНЯЩА се бе победата на троянеца срещу румънския състезател на полуфинала – противникът на два пъти изпита хватката „самолет“ и загуби с техническо превъзходство при резултат 15-0. На финала нашето момче показа на английския си съперник колко кораво е татамито със същия прийом и спечели с резултат 8-0. 

Европейският шампион Преслав Кулеков (в средата) и подгласниците му, София, 2016 г.
СПЕЦИАЛНО за Т21 шампионът сподели: „Победата е награда за положения труд в тренировъчния процес. Съжалявам единствено за пропуснатия шанс да стана и световен шампион тази година заради пневмонията, която ме спря от участие на Световното първенство в Унгария“.

Т21
* Combat wrestling - вид бойно изкуство

1 Коментара:

Анонимен каза...

Браво много добро момче , дано не се развали! Дано ме разбирате какво искам да кажа. И брат му е добър. Поздравления!!!

Публикуване на коментар

Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |