Отново със сребро за Купата на федерацията

* На полуфинала „Чавдар” смаза варненския ИУ и си върна за отмъкнатото второ място в първенството * Предизвестена загуба на финала от втория отбор на „Левски” и Тити Папазов
 
Баскетбол, „А” РБГ, Финална шестица

Стефан Генков
Рубриката се води от 
треньора по баскетбол Стефан Генков

МЪЖКИЯТ отбор на БК „Чавдар” (Троян) завърши по впечатляващ начин сезон 2015/16 г., печелейки сребърните медали на провелия се в зала „Триадица” в столицата турнир за Купата на Българската федерация по баскетбол (БФ Баскетбол). Жребият ни отреди да играем първи мач със шестия отбор от наскоро приключилото първенство, а именно „Рилски спортист – 2” (Самоков). Както и през сезона, така и сега този отбор не беше от нашата класа и „Чавдар” безпроблемно го преодоля с 85:79; като треньорското ръководство дори си позволи лукса да запази за следващия мач капитана ни Любомир Лилов и въобще не го пусна в игра.

Троянци получават сребърните си медали
ИСТИНСКИЯТ, основният мач за нашите всъщност беше вторият - този с отбора на ИУ (Варна), който ни измъкна второто място в първенството в последния мач, като ни победи във Варна с по-голяма разлика, отколкото „Чавдар” преди това ги бе бил в Троян. В статията си след този мач подметнах, че може и да е за заблуда на противника голямата разлика, с която загубихме във Варна и това предизвика присмехулни коментари. Но в дългия ми треньорски път са се случвали такива неща, стига да има професионалисти на сцената. А Лъчезар Диков през годините, в които е в Троян, доказа, че е именно такъв - професионалист. Адмирации и към ръководството на клуба в лицето на президента Петър Лалев, че му даде карт бланш напълно да реализира треньорските си идеи.

СЛЕД ТОВА отклонение да се върна на въпросния стратегически мач с варненския ИУ. Още в началните минути на мача си пролича, че противникът ни е под огромно психологическо напрежение; за разлика от нашите, които пък бяха пределно мобилизирани и играеха с вдъхновение и без всякакво притеснение. Няма да предавам развитието на мача, който проследих с интерес от първата до последната минута, само ще подчертая дебело – „Чавдар” мачкаше противника си от Варна през цялата среща. Кеф ми беше да гледам как безпомощно скачаше и скубеше коси противниковият треньор, с когото си имаме стара закачка и как нашият отбор се наслаждаваше от играта.

МНОГО стойностни мачове изиграха нашите през сезона, но този беше върхът! Всичко се получаваше - и стрелбата, особено от зоната за трите точки, бързият пробив, постепенното нападение, борбата под кошовете и т. н., и т. н. Резултатът 99:93 потвърждава казаното. Но този резултат не отразява реалното съотношение на силите в мача, реалното бе разликата да е от порядъка на 20 точки, каквато разлика всъщност се поддържаше почти през цялото време; е, накрая нашите проявиха и малко милост към ошашавените варненчета. Отново, както и през целия сезон, момчетата доказаха, че са отбор и със зъби и нокти защитават марката „Чавдар” и името на нашия Троян.

След финала за Купата на федерацията, зала "Триадица", София, 24 април 2016 г.
Тимът на "Чавдар" (Троян) - трети в първенството и втори за Купата, 2016 г.
СЛЕД ТОЗИ изключителен полуфинал „Чавдар” се изправи на финала срещу безспорния фаворит - втория отбор на „Левски”(„Левски 2014 – 2”), който всъщност с малки попълнения ще и първият участник в НБЛ и Балканската купа. Който чете репортажите ми, ще си спомни, че още в началото на сезона отбелязах -  „Левски 2014 – 2” с президент Тити Папазов ще има запазени първите места и в първенството, и за Купата. Какво да се прави, такива са родните реалности и загубеният финал беше предопределен. Това го знаеха и момчетата, и ръководството и не трябва да ги съдим. Повтарям и завършвам - второто място за Купата на БФ Баскетбол е огромен успех за БК „Чавдар”, за родния ни град и за основния спонсор „Калинел”, чийто надпис грее на гърдите на играчите.

НАКРАЯ искам да поздравя и 12-годишните момчета на БК „Чавдар” с треньор Павел Игнатовски, които след три победи и една загуба завършиха на второ място на Зоналния турнир, провел се в Троян и добиха право за участие на финалите на Републиканското първенство. Да им пожелаем добро представяне. Айде, наш`те!

Стефан Генков, треньор по баскетбол

 Още по темата:

4 коментара:

Анонимен каза...

Като всеки чорбар и на теб Стефане все Левски ти е крив за всичко.

Анонимен каза...

Троян заслужава една модерна "Арена Троян"!!!

Анонимен каза...

ех, 1-ви. Вместо да се зарадваш на успеха на момчетата, ти плюеш. Жалка троянска мишка си ти. Не съм нито от Левски, нито от ЦСКА. Но успеха се е успех. Браво на момчетата!!!

Анонимен каза...

троян с награда
http://lovechmedia.com/%d1%80%d0%b5%d0%b3%d0%b8%d0%be%d0%bd%d0%b0%d0%bb%d0%bd%d0%b8/%d1%85%d1%80%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%b8%d1%8f%d0%bd-%d1%82%d1%80%d0%b8%d1%84%d0%be%d0%bd%d0%be%d0%b2-%d0%be%d1%82-%d1%82%d1%80%d0%be%d1%8f%d0%bd-%d1%81-%d0%bf%d1%8a%d1%80%d0%b2%d0%b0-%d0%bd%d0%b0%d0%b3/

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |