Бургаските „делфини” изправиха „Чавдар” на нокти

* Бихме макар и с „клизма” - 83:79 у дома срещу гостуващия „Делфин”; Лъчо Диков изгуби треньорския сблъсък с
 колегата си от Бургас Кирил Петров
Баскетбол, „А” РБГ , Регион  Изток
Стефан Генков
Рубриката се води от 
треньора по баскетбол Стефан Генков

 СЛЕД РАЗГРОМНАТА победа в първият кръг срещу последния от миналото първенство „Академик” (Варна) всички  очаквахме нова победа на „Чавдар” (Троян) срещу предпоследния. И наистина след вихрено начало и зрелищни изпълнения на най-добрият в този мач - Ради Кочев (19 точки и 17 борби ), троянци поведоха с 7:0 и подгряха яко публиката в залата. Но съвсем спокойно и с много тактическа зрялост гостите се върнаха в играта и дори успяха да завършат частта в своя полза - 18:20 за бургазлии. 

ПРЕЗ ВТОРАТА четвъртина вместо очакваното преобразяване на нашите хаосът и безидейността в действията им се засилиха и резултатът на светлинното табло набъбна на 18:31 за „Делфин”. Притихнали фенове, пребледнели физиономии по лицата на играчите, изнервен треньорски щаб от наша страна и коренно различна картина в противниковият лагер - настроение, хъс и радост от играта. Отлично впечатление оставиха с държанието си на терена играещият президент на гостите - 49-годишният Евтим Банев, и младият им треньор Кирил Петров. За почивката между полувремената двата отбора се оттеглиха при резултат 32:38 за Бургас.

ПРЕДИ НАЧАЛОТО на второто полувреме размених няколко шеги от рода на „Какво сте увесили носовете?!” и „Вдигай гребена!” с носещите майтап Ради, Ценко, Калитката и Тошко. Не знам „конското” ли в съблекалнята или най-сетне се пробудиха, но играта в третата част потръгна и в един момент започна да се очертава очакваната разгромна победа. Под неистовите възгласи на публиката на терена се появи и първият троянски юноша Цветомир Яков. Но след около две минути престой на терена нервите на треньора Лъчезар Диков не издържаха и го „закотви” на пейката, а положението на терена отново се „запече”, все пак „Чавдар” взе частта с 29:19. Четвъртата последна част отново ни предостави големи емоции, в основата на които бяха непримиримите гости. Няколко минути преди края те отново изравниха 75:75. И мъка, мъка, мъка-а-а…, накрая „старата хиена” Ценко Наков (21 т.) открадна невъзможна топка и реализира, Данаил Христов (14 т., 13 борби) овладя подкошието, Тошко Колев (13 т., 6 асистенции) вкара решителни точки и бихме макар и с „клизма” – 83:79.

НЯКОЛКО заключителни изречения. Имаме най-високия играч в групата - Денис Титов, 208 см (9 т. и само 6 борби), но отборът не може да играе с него. Видя се, че нямаме оня облик, който имахме преди - хаотични действия, индивидуални прояви, всеки иска сам да реши мача; така не става. Особено когато насреща има интелигентен треньорски щаб, добре проучил слабите и добри страни на отбора ни. И за разлика от многото ми досегашни хвалби към Лъчо Диков за този мач ще призная, че колегата му Кирил Петров, макар и да загуби двубоя, тактически го надигра. Дали снимката на двамата преди мача показва това? Вижте и преценете!
 
Лъчо Диков се здрависва приятелски с колегата си от Бургас Кирил Петров преди мача
НЯМА да ви товаря с излишна информация за развоя на мачовете в Регион Изток, само ще напомня, че изненади няма – „Чавдар” (Троян) и ИУ (Варна) вървят напред с по 2 победи, „Шумен” (Шумен) е с една, а „Академик” (Варна) и „Делфин” (Бургас) - без победа. Напомням – в неделя, 1 ноември, „Чавдар” гостува в Шумен. Айде, наш`те!

Стефан Генков, треньор по баскетбол
Още по темата:

4 коментара:

Анонимен каза...

Генков,съдиите бяха слаби не видя ли.Ама си прав , да имаме такъва
варлина като Титов и да съ мъчим.Що не каза нищо за събота,когато тъй наречените троянски надежди паднаа яко и от Плевен и Търново насред Троян.Финта и Тафъта преди ги мачкаа , а твойти прехвалени Лъчо и Папи ше закрият Чавдар.

Анонимен каза...

Когато се решава бъдещето на Троян ритнитопковците да си траят.

Анонимен каза...

Генков задай въпроса защо всички стари кадри вече избягаха и ги изолираха от защо няма групи

Анонимен каза...

Не сме падал плевен 12. години

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |