Вятърът бутна грамадна липа в центъра на Троян

* Няма пострадали хора, намачкан е паркиран наблизо микробус „Пежо”, щети има и по покрива на съседното магазинче
Инциденти
Екипът на Пожарната вече е на мястото на инцидента и действа,
21 ноември, 22:30 ч., сн. Радослав Ковачев
СНОЩИ около 22:00 ч. (21 ноември, събота) силният вятър бутна една от огромните липи по ул. „Любен Каравелов” в централната част на Троян – точно срещу малкия хранителен магазин „Чучулига”. За радост няма пострадали хора, но паркираният близо до дървото микробус „Пежо”, собственост на живущ в съседната кооперация, е намачкан в предната си дясна част. Щети има и по покрива на споменатото магазинче и в съседния двор, където са се стоварили част от клоните.

Снимката е от тази сутрин, 22 ноември, вижда се намачканата предна част на "Пежо"-то
Поглед към мястото на инцидента
СЛЕД подаден сигнал на мястото веднага е пристигнал екип на Пожарната (РСПБЗН - Троян) и блокираният пътен участък е бил разчистен и обезопасен, а дървото – нарязано. Местните обаче се притесняват и очакват обстоен оглед на всички подобни дървета по улицата, както и вземане на адекватни мерки, за да не се случи нова беля.

Т21

15 коментара:

Анонимен каза...

От кога ви пее радиото на недоразумението Рогачева и големия екозащитник на липите г-н Маринов ама дебела глава и в тенджера под налягане не увира!

Анонимен каза...

Дайте да ги опаткаме до дъно всичките и край, няма липа - няма проблем. Така ли?

Анонимен каза...

От личен опит споделчм. И аз мислех,че кощунство да се подрязват липите,но когато го сторих в собствения си двор останах изумен каква красива корона направи на втората година. Възрастен човек ме посъветва,колкото пои ниско кастриш липата,толкова по-красива става,така е и с черниците.Липата на преден план също е готова да падне. Побързайте,за да не пострадат децата ни.

Анонимен каза...

Абе 2 ри като си голям мераклия си ги еземи у вас не давай акъли ако не живееш на Каравелов.Пълно с разбирачи и най вече полендаци...

Анонимен каза...

Дай да не ги опаткваме и да чакаме да падат по хора, айде бе много сме морални.Миналата година подадохме сигмал за брези , на които клоните при вятър влизат в терасата, дойдоха все пак сле месеци и много пестеливо срязаха някой друг клон, помолих ги още малко да отрежат , но не искаха,казаха- ''каквото ни е наредено'' т. е. връхчетата.Много пестеливи, разумни, а за хората кой ще помисли, иначе сме екозащитници-дървета , кучета, но за хората, а....а НЕ!

Анонимен каза...

2-ри - дърт кукумей!

Анонимен каза...

Нали преди години имаше случаи в Шумен, убити хора от дъво седнали на пейка и друг случай с дете!На улица Каравелов и без това с тия дървета е доста притулено и мъртвичаво, имам чувството че там някои прозорци слънце не ги огрява!Да вземат мерки незабавно в целия град, особено с изгнили коруби из градинките, за там няма кой да подаде сигнал, а иначе да си вършат работата в общината, да не чакат някой да им подава сигнали, за да се размърдат, да се прави периодично!

Анонимен каза...

Вятър без да иска помести мила липица а тя нямаше как и одраска една стара кола и поочука едно магазинче,ако имаше хора е ......да са си направили застраховка!Това е заглавието на статията за всички ....те ще се разпознаят!

Анонимен каза...

Липите не са подходящ дървесни видове за озеленяване на тази градска част, която е в непосредствена близост до къщите. Това е ясно дори за непрофесионалисти. Но леля ти Дона разбира само от китки....

Анонимен каза...

Нали Дона си назначи" големи професионалисти" за горски,дето не различават бук от габър,а на липата викат леска, та нека се надяваме да се" оправят" нещата..

Анонимен каза...

А какво правим с пожара в Бели Осъм. Вчера пожарникари, ловци, доброволци тупаха, гасиха ама нищо не изгасиха.Днес пожара се разраства. Гори си на свобода и не се вижда никой да гаси.На вниманието на селската управа. Какво правим ако пожара стигне до селото.

Анонимен каза...

А колата на Сико от Фината май ще върви при Самичков?!

Анонимен каза...

Тоя с буса дали е отнесъл акт за неправилно паркиране?

Анонимен каза...

Защо? На еднопосочна улица спирането вдясно по посока на движението е разрешено, ако не е указано друго със знак еди кой си номер...

Анонимен каза...

14-ти, напиши си името, че ме е заинтригува дали си шофьор и как си станал такъв - при еднопосочно движение, спирането е разрешено от ляво, по посока на движението! Но явно, табелата за край на Троян ти виждаш само като си ходиш на село!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |