Душата му обичаше това място

* Миро имаше крилат дух и затова на 28 юли прахът му ще полети, отнесен от ветровете, духащи на Купена по всички посоки на света
Възнесение
Миро Нанков
ДНЕС, 28 ЮЛИ 2015 Г., ще се разпръсне прахът на моя приятел, съмишленик и необуздан романтик Мирослав Нанков - на мистериозния връх Купена, който се намира в сърцето на България и нашия роден Балкан. Още преди 30 години запознах Миро с някои от тайните на това място. За всичките му сериозни пътувания по-късно в Андите, Алпите, Хималаите, Кавказ му казвах да ги започва от Троянския манастир, помолвайки се за помощ пред чудотворната икона на Дева Мария, и след това да се качва на Купена, където има много мощна енергия, с която да се зарежда.

МНОГОКРАТНО през последните три десетилетия сме се качвали на Купена, като един път, беше ранна пролет, останахме да спим под върха на палатка. Разказвах му за тайните и мистериозни неща, които се случват там. Казваше ми: „Ценьо, не разбирам от тези неща, за които говориш”. Отговарях му: „Ти не разбираш, но душата ти разбира“. Душата му обичаше това място. Тя се зареждаше от там. Мария, жена му, ми говореше често: „Пак го заведи там да се успокои малко, много е изнервен от работата“. 

Гледка към Купена от Зелениковския манастир - откъдето Миро отлетя от нас,
а на 25 юли приятели и съмишленици поставиха паметна плоча
Паметната плоча, поставена в двора на църквата в Зелениковския манастир,
Миро гледа към любимия си връх Купена и Амбарица
ПРЕДИ 8 ГОДИНИ Миро започна да подготвя своята група за свещената планина Кайлас в Тибет. И пак по отъпканата пътека – през манастира към свещения Купен. Още тогава на своята група им каза - искам, като си замина от този свят, прахът ми да бъде разпръснат на Купена. През тези 8 години от първата си обиколка на Кайлас той успя да направи 13 свещени кори (обиколки). Там посветените лами казват, че трябва да се направят 13 външни кори, за да бъдеш допуснат до вътрешната кора. Миро е първият българин, който успя да направи 13-те задължителни кори и да му бъде открит пътят към свещената вътрешна кора, където вибрациите и енергиите са колосални, това е домът на бог Шива.

АЗ СЪМ ЧОВЕК, който се занимава с езотерични науки и се уча да разчитам символите. Има много символика и може да се напише много за начина, по който Миро си замина от този свят и изкачването на духа и душата му в по-горните селения. Тук ви казвам много точно думата - горните селения, защото има души, които тръгват към долното царство. Миро няма да го намерите там, защото той винаги се стремеше нагоре и вдъхновяваше хората да се изкачват нагоре. Някои хора го смятаха за свой духовен водач. Това е прекрасно чувство - да имаш до себе си духовен водач. Това е ангелско усещане, защото те си имат крила. Миро имаше крилат дух и затова на 28 юли прахът му ще полети, отнесен от ветровете, духащи на Купена по всички посоки на света, изписвайки на небето свещеното число 8, означаващо също знак за безкрайност . Това е символът на Христос – Христовата вибрация. А Миро винаги завършваше пътеписите си със завета на Христос: „Хора, обичайте се”.
28 юли 2015 г.
 
Ценко Ковачев

Бел. ред. Авторът е троянец, пилот по професия, последовател на Учителя Петър Дънов и свързан духовно (кармически) с Троянската планина. Съученик е на Миро от 1-ви до 12-ти клас, приятел, участник в няколко от Мировите пътешествия в Тибет и Латинска Америка. В момента пилотът е в Италия, а горният текст ни бе изпратен тази нощ по електронната поща. 

Начало

Още за и от Миро Нанков:

1 Коментара:

Анонимен каза...

Браво...прочетох го много внимателно, накара ме да се замисля...после го прочетох отново.
Авторът е лика-прилика на Миро Нанков, ще се радвам, ако прочета още нещо от него.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |