За голата сеч пред блок „Къпинчо”

* С настъпване на есенния сезон отсечените дървета ще бъдат заменени с друг вид иглолистни
Право на отговор

Надигнатите тротоари
Общ поглед към двете дървета пред бл. "Къпинчо"
ВЪВ ВРЪЗКА с подадения сигнал на живущи в бл. „Къпинчо“ (виж „Гола сеч пред блок „Къпинчо”), бихме искали да Ви информираме следното.

ПРЕЗ М. НОЕМВРИ 2014 Г. в общинската администрация в Троян постъпва молба от живущите в бл. „Къпинчо“, ул. „Г. С. Раковски“ № 17, вх. A, за отсичане на двете дървета, разположени до западната фасада на блока. След получаване на сигнала служители на Община Троян  извършиха оглед на мястото и наблюдение на дърветата.

ЦИТИРАНИТЕ в материала дървета са от вид обикновен смърч (Picea abies). Те са с коренова система, разположена плитко под повърхността на почвата, което не позволява извършването на ремонт на тротоарната настилка с премахване на повърхностните корени, без това да застраши устойчивостта им. Обикновеният смърч е сред дърветата, които най-често се самоизкореняват в градска среда, както при случаите от 30.01.2015 г. в двора на ОУ „Иван Хаджийски“, двора на НГПИ „Проф. Венко Колев“, при паметника на загиналите в Руско-турската освободителна война в с. Балканец. 

Молбата на живущи в бл. "Къпинчо" до Община Троян за отсичане на дърветата
ПРЕДВИД заявлението на живущите в бл. „Къпинчо“, вх. А, които са пряко засегнати от състоянието на дърветата, становището на  Община Троян е, че на мястото трябва да бъде извършена реконструкция на растителността. С писмо с изх. № З_02-1023/22.04.2015 г. Общината уведомява за действията, които ще предприеме. Възражения не са получени и на 14.07.2015 г. Общината издава разрешение за отсичане на два броя дървета от вид обикновен смърч (Picea abies), поради застрашаване на движението по улицата.

С НАСТЪПВАНЕ на есенния сезон отсечените дървета ще бъдат заменени с друг вид иглолистни.

Община Троян

Приложение:
1. Молба от живущите в бл. „Къпинчо”

Още по темата:

11 коментара:

Анонимен каза...

Да, понякога нещата не са такива, каквито изглеждат, или такива, каквито са написани във вестникЪТ. Понякога е добре журналистите първо да се свързват със засегната в статията страна и тогава да я публикуват. Вярно, тогава се губи сензацията, но нали вестникът не е жълт. Или е.

Анонимен каза...

Хубаво ще оправят тротоара , ама да попитам кога ще направят тротоар на Славейков.Срамота е в центара на града ни да се гази из калта и при най малкия дъжд.На места в града ни правят по няколко пъти ремонти на направени тротоари на други дори не се сещат че нямя.

Анонимен каза...

Троянският "обикновен смърч" е най-опасният "обикновен смърч на земното кълбо. Особено от вида Picea abies, които на троянска почва са истинско страшилище.
В нормалните държави около подобни дървета или не се прави тротоарна настилка или се подсигурява достатъчно свободна площ около дървото. Не и в Троян, Тук са решили, че 1-2 кв.метра са напълно достатъчни. Така де, от къде на къде едно дърво ще расте както си иска и няма да се съобразява с общинските главни специалисти.
Самата "молба" е един уникум, който на всичко отгоре противоречи с позицията на общината. Някой може ли да обясни как тези дървета са с коренова система под ДЪЛБОКИТЕ основи на сградата и как същевременно са с плитка коренова система?
А "оттичането на дъждовните води в основите на блока" си е трепач от всякъде!

Анонимен каза...

През декември месец такава зеленина може да има в южното полукълбо. Тук има някаква измама- направете разследване. Снимките явно не са от там!

Анонимен каза...

Малоумници.

Анонимен каза...

Имам въпрос към г-н Маринов-само аз ли се чувствам като идиот , четейки коментарите, или всички са изтрещяли от жегите?
А към по-широката аудитория-има ли други идиоти ?

Анонимен каза...

Когато някой се чувства идиот, четейки коментари, които не може да разбере или оспори - той наистина е идиот.

Анонимен каза...

Ще ги заменят толкова успешно колкото и по Ботев и по Икономов, след като оня насран селянин акимов осече всичко.

Анонимен каза...

Едните се обадили че има гола сеч, другите направили молба за сечта...на съда е ясно, да влезе убития!.
А, кога ще се оправят течащите в парка води от хотела и малко поне да се облагороди. Срамота е в него парк да се намира "оранжерията" на града и да е кажи-речи най запусталелия в града ни.

Анонимен каза...

Бедни ми Генадий.Кой сега е прав ? Тези живущи в блок Къпинчо които са те сигнализирали или тези които са написали молбата.Или "именития" троянски доктор ,на който му прилошало.

Анонимен каза...

На кой доктор му прилошало?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |